Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 786
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Инвизибъл, да за минимален бал на първо класиране говори Моли. Максималният в паралелката беше 500 Wink.
Иначе за момичета/момчета, макар да имам дъщеря, мисля, че е по-добре да има квоти. Дали по равно или нещо като покриване на определен процент, не знам, но се получават аномалии за класове с по 24 момичета и 2-3 момчета. Не знам доколко е хубаво това, нека някой с по-голямо дете в подобен клас се изкаже.

# 496
Във Варна май никъде няма квоти...Аз не знам дали е добре или не с тях. Не зная и целта им. Не ми се струва много честно, учил си, изкарваш бал и някой с по-нисък заема твоето място, само защото е от различен пол.
При големия тук са 18 момчета и 8 момичета. За сега не мога да дам мнение добре ли е това или не!

# 497
Инвизибъл, да за минимален бал на първо класиране говори Моли. Максималният в паралелката беше 500 Wink.
Иначе за момичета/момчета, макар да имам дъщеря, мисля, че е по-добре да има квоти. Дали по равно или нещо като покриване на определен процент, не знам, но се получават аномалии за класове с по 24 момичета и 2-3 момчета. Не знам доколко е хубаво това, нека някой с по-голямо дете в подобен клас се изкаже.
Dive радвам се ,че не сме във Варна
Прав е бил Хемингуей, че всичко, което не е на морето е провинция Laughing
Паралелките с програмиране са без квоти и има по 24 момчета, ще ми е интересно да чуя мнение за тях

# 498
  • Русе
Това с квотите не е ли дискриминация по полов признак?

# 499
Зависи от гледната точка 😂 аз с трима сина не мисля така 😂

# 500
Зависи от гледната точка 😂 аз с трима сина не мисля така 😂
то зависи в какво училище кандидатстват
за МГ по-прецакани са момчетата
В езиковите-момичетата

# 501
Invisible,  в СМГ са без квоти, така че пак са прецакани момичетата.
Въпреки че съм с девойка, съм за квотите. Може би на второ класиране трябва да влизат по ред, а на първо с квоти. Подобно на АК и резервите. Така хем ще се запази някакъв баланс между половете, хем няма да са ощетени резервите.

# 502
  • Варна
Да, или нещо от рода на: 1/3 момичета, 1/3 момчета и 1/3 според бала, без значение от пола. Така макар в ЕГ да идат повече момичета, а в МГ повече момчета, все пак ще има някакъв по-здравословен микроклимат. Макар и това да е доста условно, разбира се.
Днес така и така съм шампион по писане, да споделя и още какво си мислих наскоро относно приемните изпити. Не би било лошо да се направят примерно 3 дати и да се влиза със сбор от двете по-високи постижения. Така тези, които по здравословни причини са пропуснали дата няма да са съвсем отрязани, а за останалите "денят Х" няма да е на живот и смърт. Знам, че има много минуси и такава идея, но на подобен принцип е кандидатстването след 4 клас мисля, та не е съвсем неприложима.

# 503
Олее, те не се съгласявят на 2 дати, ти 3!!!

# 504
Аз даже им измислих вариант да им е по-лесно /на МОН/ за втората дата. Така или иначе правят поне по два варианта на теста . Този, който не е изтеглен на първия изпит, може да се ползва направо за втория.

# 505
И наличието на втора дата (включително с използване на неизтегления вариант от първата дата), и явяването на няколко дати с използване на най-добрия резултат от години се обсъждат във форума ( обикновено малко след началото на учебната година в седмокласната тема).Последните две или три години даже са изпращани мотивирани писма до МОН, подкрепени с прецедента от 2012 година, когато имаше втора дата за НВО по математика за учениците в Перник заради земетресението. Без резултат.

# 506
  • Варна
Дидева, казваш караме по старата традиция на "кучетата си лаят, керванът си върви" Simple Smile Май достатъчно дълго съм живяла, за да знам, че няма нищо да се промени, ама нали мечтите са безплатни Simple Smile

# 507
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет и от мен! Момчето ми ходи на уроци по математика в група от 5 деца  събота 2 часа  и в понеделник по БЕЛ индивидуални уроци по час и половина. Има доста да наваксва по БЕЛ. Прави тестове за самоподготовка или преразказ за домашна, а по математика около 20-30 задачи от Книга за ученика. Но все още си мисля, че е рано за други тестове по формата на НВО. В Пловдив разбрах, че ПИ например в Търговската гимназия били доста трудни.  Нямам много време да проверявам какво и как се справя, само отговори , а за преразказите не смея да давам мнение, за да не го объркам. Иначе в училище има любими предмети-физика, биология, химия.
Като чета, се притеснявам, че часовете за допълните уроци по БЕЛ са малко??

# 508
  • София
И аз съм за квотите, въпреки че сега съм с момиче и вероятно като дойде време за кандидатстване, ще пея друга песен.
Може да е дискриминация по пол, но паралелка изцяло с момичета или само  с момчетата не е добра идея за самите ученици.
Хубаво е човек да повечето да има втора дата за НВО. Дано да направят нещо и да се вслушат в желанието на родителите, защото изпадаме в кориозни ситуации.
Миналата година, когато на сина ми предстоеше НВО, ММ не му даваше да кара колело, защото можел да падне и да си счупи дясната ръка. Мисля, че една седмица по-рано пък не му даваше да си купува храна навън, за да не се натрови и да не може да отиде на изпитите. Сигурно и тази година, няма да е по - различно, но вместо колелото ще е уйевборда.

# 509
  • На морето!
И аз съм за квотите, но само защото съм със син, устремен към ЕГ.
При нас нещата никак не са розови. Правили 10минутка по математика и има 3. Седна вкъщи и реши задачите почти без грешка, но на теста се е оплел нещо. Пропускал минуси, преписвал без скоби, сбутвал редовете и накрая грешен отговор, а е имал тест и проверката е на база верни отговори, не решения.
И така, тази вечер решавах задачи за първи път от мноооого години. Ходи на курс, на ФУЧ, на училище слуша и гледа уча.се само, за да не ми се налага да решавам аз задачи по математика, ето- наложи се.
Притеснено ми е, ако минат в ДО нещата още ще се влошават.

Общи условия

Активация на акаунт