Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 818
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ех, нищо ново под слънцето! Всяка година в седмокласната тема се обсъждат квотите и втората дата за изпита. Като че ли тази година започнахте малко по-рано с тези теми, което ме обнадеждава, че и по-рано ще започнете да пиете. Joy

# 511
Аз съм против квоти, щом си изкарал по-висок бал си заслужил мястото си.
За микроклимата - учила съм в хуманитарна гимназия и в класа ни имахме едно момче. Завърши си с нас, значи му е било добре. А пък аз нямам спомен нещо да ме е тормозило от това, че сме били предимно момичета. Даже си имам не една, а две най-добри приятелки от този период Simple Smile

В петък ни пуснаха съобщение спешно до понеделник да потвърдим дали всяко дете разполага с компютър или лаптоп. Нещата май вървят към скорошно ДО.

# 512
Синът ми претупва домашните за школата по БЕЛ и математика, което не знам как точно да променя. През седмицата се занимава с уроците от училище и с мотаене. В петък вечер сяда да пише - снощи привърши към 23.30.
Общо взето не му следя домашните, но запомних едни контекстни синоними, които госпожата отказала да му обясни и търсихме в разни блогове в Интернет. Той няма спомен да е учил нещо такова. Снощи пък се оказа, че за един от тестовете трябва да знае думата лобут /бой, диалектна/, което доста ме замисли.

# 513

В петък ни пуснаха съобщение спешно до понеделник да потвърдим дали всяко дете разполага с компютър или лаптоп. Нещата май вървят към скорошно ДО.
               Нещата изобщо не вървят към добре.Поне по мое наблюдение.Учителките на младежа по БЕЛ и М отсъстват.Едната и без това изобщо не е на мястото си.Там пък където ги има карат през пръсти и по-голямата част от часовете минават в разискване на ситуацията с ковид и мерките.Явно това е мотив да претупват  уроците.Ясно е ,че вирусът няма да изчезне ,но това не е причина да не си вършиш работата.Записахме го на уроци и...сега всички решаваме,пишем с него,а той...май в определени моменти чака на готово.Уж не разбрал.
               Трета поредна година ще сме на НВО и такова чудо до сега не е било.Не ми се иска да си представям финала.Миналата година падна част от материала,а сега ?!?! Къде преподадено,къде-не.При това и в 6 клас беше същото.От март....дупка до дупка по всичко.Не ми се мисли за ново пълно ДО.Голямата,която ще е на ДЗИ /в елитна гимназия е / също записахме на уроци ,защото са на 3 присъствени и 2 - ДО.Това се оказа нещо ,като нищо.3 дни пълноценни и 2 - горе долу.За сега единствената ни утеха е да са живи и здрави пък каквото сабя покаже!
                За квотите съм и имам пример за това ,че по-добрия вариант е децата да са и момичета и момчета.Братовчедката е 8 кл ЯЕ и още си спомням как и децата и учителите се радваха,че има 8 момчета.Предишните класове са с по 2-3.Ако няма квоти то направо да направят девически и мъжки гимназии ,та поне да ни е ясно къде ги записваме. Yum
                НВО е моментен резултат и не дава много точни оценки за качествата на децата.Случва се да се притеснят и да не дадат това,което могат и знаят.
                Миналата година по МАТ на малката и станало лошо ,защото ги накарали да стоят през цялото време с маски.Още на първи модул и призляло и даже се чудели дали да търсят лекар.Плискали я с вода,а аз се чудех защо на първи модул е сгрешила някои отговори и защо не и е стигнало времето,а на втори се е представила по-добре.Все пак се е събрала и е успяла да се справи с по-трудната част.Това обаче го научихме случайно и доста по-късно.Мълчеше ,като партизанин на разпит и една нейна приятелка случайно се изпусна та разбрахме истината.

# 514
  • София
Много се надявам и аз да не минат на ДО, но днес Фъндъкова е предложила да се затворят дискотеките и нощните заведения като първа стъпка, а като втора учениците от горните класове да минат на ДО. Нашите не знам към кои се числят, но ако големите минат скоро, то и малките няма много дълго да се задържат в училище Frowning1

# 515
  • София
днес Фъндъкова е предложила да се затворят дискотеките и нощните заведения...
Вече не е само предложение, а влиза в сила от утре.
Препоръка е за университетите да минат ДО по специалности, където това е възможно.
Очаквам скоро и за училищата, но се надявам да е за някакъв определен период - 2-3 седмици, а не за постоянно.

# 516
Аз пък предпочитам да минат дистанционно, защото за пореден път се убедих, че моят син от училище не научава така материала, както от школата в която ходи.
Моят университет ( ВТУ Тодор Каблешков) след като първите задочници минаха, в които бях и аз бяха присъствени мина на онлайн.

# 517
Е, че по всички предмети ли ходи на школа?
Защото ако е само за БЕЛ и Мат. и ние не разчитаме да ги научи в училище, но останалите не мисля че трябва съвсем да се зарежат, а ДО беше скръб..
Аз категорично не искам ДО. Не, че някой ще ме пита Simple Smile

# 518
Тази сутрин Фандъкова каза, че щяла да предложи големите ученици да минат на ДО, защото те не спазвали правилата, за разлика от малките
Мисля, че не е само това причината, а че големите се гледат сами, а ако спрат всички хората няма как да работят
Но по всичко личи, че скоро ще минем на ДО

# 519
  • София
За жалост и аз съм за ДО. При нас правят контролни постоянно. Онзи ден сина ми изпитван на дъската по математика и му дава за вкъщи 60 примера + 1 НВО за да го оцени , бях в ужас - все още не е нанесена оценката. Радвам се, че Вашите деца успяват. Ние учим от 14:30 до 21:30 с 30 минутна почивка за вечеря. По БЕЛ  пуска всяка седмица контролно. По Химия и Биология се държи да знаят всичко. За школи не ни остава време и взехме решение, че няма да ходи, но и не иска да ходи в елитно училище . Живот и здраве ще дадем отчет дали се постигат резултати и без школи.

# 520
tedi_ig, кое е това така амбициозно училище? Да знаем да не го препоръчваме за по-малки познати деца...Simple Smile

# 521
  • София
tedi_ig, кое е това така амбициозно училище? Да знаем да не го препоръчваме за по-малки познати деца...Simple Smile

# 522
  • София
Преди известно време бях питала, дали на вашите деца се правят по няколко предмета контролни и входни нива в един ден. За жалост нямаше отговори. Училището е в покрайнините на София, не ме разбирайте погрешно, но не искам скам да ги споменавам публично. От вчера не е ученик в това училище, защото просто ми преля. Аз съм от майките, които са си в къщи и имам претенции по всичко да е подготвен. Сега разбрах, че съм направила огромна грешка. Силно се надявам да съм я поправила и да не е късно. Последната капка която преля беше по БЕЛ. В петък преподава урок(ние отцъстваме заради наредбата - ако има симптом стой в къщи и ние стоим) . Във вторник им пуска контролно, защото  някой не внимавал в петък,но само 6 въпроса за въпростното произведение и моя двойка. Детето беше в ужас защото отговорил само на 3 въпроса, които ми каза, че е дал верен отговор по пътя на логиката. Учителката ме видя вчера и ми казва: "ми той Кристянчо много зле, какво става с него" и аз я уведомих, че той не е присъствал на този урок и същия ден имат ВН по химия и писменно по Биология и изпитване по Физика и Математика. И да не пропусна да кажа, че побърза да му нанесе двойката, въпреки че и казах, че го местя.

# 523
А как така се мести дете от днес за утре? На мен ми се струва, че няколко контролни в ден не са толкова страшни, ако децата свикнат да внимават в час - така значително се намалява нуждата от учене вкъщи.(това и по повод учат ли преди да пишат домашните си)

# 524
  • София
А как така се мести дете от днес за утре? На мен ми се струва, че няколко контролни в ден не са толкова страшни, ако децата свикнат да внимават в час - така значително се намалява нуждата от учене вкъщи.(това и по повод учат ли преди да пишат домашните си)
Проблема не е само този ден. Не е от вторник. Системно има деца, които не учат и им се пишат оценки.Пример: Как ще реагирате Ако сте родител на дете учещо по учебника на Архимед  и го изпитват на дъската за две задачи от ПОСЛЕДНИТЕ, а друго дете му се даде една задачка от първите 6 и му се пише шестица. Същевременно писах какво е получил за домашно, за да заслужи шестицата си, която така и не получи. Не е до внимаването в час. Предполагам знаете, че всяко писане дори и на елементарни задачи си отнема време, а в същото време човек се и изморява и натоварва. Това за мен е тормоз. Решението не е взето от днес за утре, а за 15 мин, но е на база търпението ми 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт