Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 824
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Не ме разбрахте. Питам как технически си местите детето в средата на срока в друго училище.

Иначе обикновено не си правим сметки какво домашно да пишем за 6, нито пък научавам на какво са изпитвани другите. Загуба на енергия е това за мен.

# 526
Като че ли тази година започнахте малко по-рано с тези теми, което ме обнадеждава, че и по-рано ще започнете да пиете. Joy
Викаш друго спасение няма, Joy Joy Joy
Тази година имам седмокласник. След 2 години още двама. Мисля, ако ще почвам директно на нещо по-твърдо и без спиране. Sweat Smile
Моят хубосник за пръв път вчера донесе оценка 4 по български... До сега по бел винаги е било само 5 и 6. Направо ми иде да се гръмна, не заради самата оценка, не. Неговият непукизъм ме съсипва.
Междувременно въпреки положително дете в класа, карантина няма да има. Завъртя се в училището им вече вируса, надявам се да минава и да няма лоши случай.

# 527
  • София
Не ме разбрахте. Питам как технически си местите детето в средата на срока в друго училище.

Иначе обикновено не си правим сметки какво домашно да пишем за 6, нито пък научавам на какво са изпитвани другите. Загуба на енергия е това за мен.
Посетих директорката в новото училище, тя ни прие и веднага ни пусна документ. Върнах се в училището ни и се срешнах с директора, който ни предаде документите и справките. Предоставих документите в новото училище и вече е записан там.

# 528
  • София

Много се радвам за това, което пишете и казвате. Това означава, че в училището всички са равни. Сина ми ми споделя, защото вижда нередностите. Ние също нямаме претенции за шестици,но винаги съм го учила, когато има ангажименти , че трябва да си ги изпълни. Това е причината той да реши задачите, които са му дадени от госпожата при изпитването.

# 529
За едната седмица, в която я бях спряла от училище, разбрах на живо,  че нищо не учат там. Съученичка я включи онлайн - разбирайте включи си скайп на телефона  и имах възможност да видя за какво иде реч. Ами, положението е трагично. Учители се надвикват с 20  говорящи деца, които в час си играят на телефона, говорят по него, стават си, разхождат се. В един момент след 15 минути просто ги оставят да си правят каквото си искат. За това моята толкова си харесва училището, то било за забавление!

# 530
  • София
tedi, да не би нашите деца да са в едно училище, защото нашето хем е в покрайнините на София, хем е нещо съвсем обикновено да се правят на ден по две три писмени изпитвания. В понеделник например имат по физика и по математика, а в сряда по история и АЕ. В 6 клас пък правеха в един ден класно, тест и в един от часовете били много шумни и госпожата им дала и 5 минутка.
Девойката е свикнала с това натоварване, защото от 5 клас правят по няколко на ден и  не й прави впечатление.

# 531
  • София
tedi, да не би нашите деца да са в едно училище, защото нашето хем е в покрайнините на София, хем е нещо съвсем обикновено да се правят на ден по две три писмени изпитвания. В понеделник например имат по физика и по математика, а в сряда по история и АЕ. В 6 клас пък правеха в един ден класно, тест и в един от часовете били много шумни и госпожата им дала и 5 минутка.
Девойката е свикнала с това натоварване, защото от 5 клас правят по няколко на ден и  не й прави впечатление.
Мисля, че не е същото училище,защото историята винаги  ни е в Четвъртък.

# 532
tedi_ig, не съм запозната как стоят нормативно нещата с тестове и контролни на ден, затова и не коментирах, въпреки, че си спомням, прочетох въпроса. Върти ми се в главата, че по 2 контролни на ден може най-много. Разсъждавам си, че писменото изпитване, петминутката сигурно не се броят, защото не са предварително планирани.
Мисля, че правилно си постъпила с преместването. Дано е за добро! Преместване никога не е имало проблем да се случи, по което и да е време на годината. По сложно е в гимназията, там мисля има условия, които трябва да са налице.
Аз лично се възмущавам от отношението на тези учители и също недоволствам срещу неравнопоставеността. Какво значи да не гледа на какво изпитват другите? Да си затваря очите ли?

# 533
За едната седмица, в която я бях спряла от училище, разбрах на живо,  че нищо не учат там. Съученичка я включи онлайн - разбирайте включи си скайп на телефона  и имах възможност да видя за какво иде реч. Ами, положението е трагично. Учители се надвикват с 20  говорящи деца, които в час си играят на телефона, говорят по него, стават си, разхождат се. В един момент след 15 минути просто ги оставят да си правят каквото си искат. За това моята толкова си харесва училището, то било за забавление!
в класа на сина ми е същото и затова той седи на първия чин и се опитва   колкото е възможно да чуе нещо, но не се получава. Това е и другата причина поради която искам дистанционно, така когато преподава учителя, той ще може на  спокойствие вкъщи да го слуша.
От години говорим на всяка родителска среща за тия телефони и няма резултати. Даже става по-зле.

MollyBy, по останалите предмети аз и баща му ако не обясним нищо не се получава.

# 534
За мен ДО е пълна скръб, поне миналата година беше... А и децата не ходят на училище само за да учат, там общуват с приятели и да - забавляват се, но и това си трябва:)

# 535
За една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден и повече от две класни и/или контролни работи в една учебна седмица. Не всяко писмено изпитване е контролна или класна работа. За тях има график, който трябва да е обявен до две седмици след началото на срока.

# 536
  • София
За една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден и повече от две класни и/или контролни работи в една учебна седмица. Не всяко писмено изпитване е контролна или класна работа. За тях има график, който трябва да е обявен до две седмици след началото на срока.
Точно това ме иформираха от МО.Като дори петминутките,ако са за всички са контолна работа. Относно графика за контролните, ме уведомиха ,че трябва да е подписан от директора и да е уповестен. В старото училище нямаше такова нещо,всеки си прави кавото иска. Направих си труда и се разрових в сайта на новото училище и се натъкнах на въпросния  график. Аз съм на мнение,че  докато си мълчим и се примиряваме  ще става по -зле

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 16:15 от tedi_ig

# 537
Скрит текст:
[/quote] в класа на сина ми е същото и затова той седи на първия чин и се опитва   колкото е възможно да чуе нещо, но не се получава. Това е и другата причина поради която искам дистанционно, така когато преподава учителя, той ще може на  спокойствие вкъщи да го слуша.

MollyBy, по останалите предмети аз и баща му ако не обясним нищо не се получава.
[/quote]

Даа... всеки гледа себе си. ДО при нас миналата година - онлайн уроци -0,  преподаване -0,  асинхронно ли как го пишат не знам Simple Smile В гугъл класрум получаваха тестове, задачи и беше нужно да ги върнат разписани и снимани. Все едно домашното. Как ще учиш си е твоя работа. А заплати предполагам взеха учителите. Тази година обещаха, ако се мине на ДО да е синхронно - но дали да вярвам...??? Simple Smile
Съжалявам, но не съм толкова умна, за да мога да преподавам/обяснявам уроците.

# 538
Според мен искат да изпитат всички деца наведнъж и затова го правят писмено. Иначе трябва х1-2 деца да се изпитват на час, другите седят и се чудят какво да правят, вдигат шум. Не е ли същото да го вдигне госпожата да го изпита, като това да го изпита на лист. Ако си знае детето ще го покаже, няма значение устно или писмено. А за дисциплината, зависи си от учителя. Има при някои, муха не може да бръмнне, не знам как го постигат. Има други, които не могат да контролират децата.

# 539
Според мен искат да изпитат всички деца наведнъж и затова го правят писмено. Иначе трябва х1-2 деца да се изпитват на час, другите седят и се чудят какво да правят, вдигат шум. Не е ли същото да го вдигне госпожата да го изпита, като това да го изпита на лист. Ако си знае детето ще го покаже, няма значение устно или писмено. А за дисциплината, зависи си от учителя. Има при някои, муха не може да бръмнне, не знам как го постигат. Има други, които не могат да контролират децата.

Аз харесвах/харесвам писмените изпитвания. Поради притеснение не се справях толкова добре на устните. Но това да ти напишат текуща оценка на изпитване на дъската+60 задачи+1тест по формат на НВО, както сподели tedi_ig, си е чисто заяждане.
В нормалните училища струва ми се при лош късмет може да те изпитат по 2 предмета на ден, но по 5-6 дали се случва??? Ами не ми е нормално!

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 17:04 от MollyBy

Общи условия

Активация на акаунт