Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 807
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
# 586
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря.

# 587
  • Варна
Да пиете по едно за мое здраве тогава Wink Днес съм именичка. Това за "полазника" не го знаех - ще видим кой пръв ще дойде довечера у дома (ако някой се престраши в тези времена, де). Иначе за мен винаги е бил знак, че идва зима този ден - започва ранното мръкване и късното съмване, студа навън, но и дъъъългите топли семейни вечери и любимите ми празници.

# 588
Живи и здрави да са всички именници.
В сряда е първата контролна по Бел на девойката. Имате ли идея от къде да изтегля примерни тестове да се упражнява.
Само за НВО намирам.

# 589
  • София
Дидиа, "тормоз" е в кавички, гледам и ти си ОК с "тормозещите" учители от времето ти - церберите. (Този без кавичките е друго)
Говоря за изискващи и даващи учители, такива, които да поставили правилата и държат на тях. За тези които в прав текст ще кажат на детето, че е допуснало глупави грешки. Аз също няма да им спестя критиката и оправдания "колко много знаели, пък какво станало" не минават.  

Сама се готвих за изпита "родител на НВО7", бг-мама не е единствено място за информация:
Скрит текст:

- ходих като наблюдател на ДЗИ/НВО през предходната година, изгубих време и отпуска за целта.
- екселът с паралелките си бе мое дело, от справочници на Веди и от инфо на сайта на училищата/руо(в т.ч. подготовката за тези с различен прием започнах да обмислям в 6клас)
- не съм разчитала някой тук да ме учи, бг-мама почнах да пиша отново след НВОто.  

Моли, понякога ситуацията налага да има няколко котролни и/или изпитвания в един ден. Естествено, че никой не е хепи да е на педал целия ден, но трябва да е подготвен. Нямам проблем с немаксимална оценка, ако детето е положилон усилия.

Аз може да имам някои забележки към учители (като за натоварването по ТП/ИИ/Музика/ФВС), но няма да помогна, ако подронвам авторитета им, в същото време децата е добре да правят и нещо различно, без да отбиват номера.

Както вече писах в старото им училище  имах челен сблъсък със системата, справихме се с много труд, време, нерви, не си и мълчах, но това не означава, че всичко е било лошо. С преместването на другото дете си спестявам някои от грижите, но не съм абдикирала от училището.

# 590
Desem, накрая ще излезе, че говорим за едно и също, ама спорим, така за спорта Simple Smile
Никога не съм казвала, че децата ми не се готвят по всичко, всеки ден и че не са готови за изпитване. Но има правила - писани и неписани такива и от там тръгна разговора. Планирани контролни по повече от 2 предмета не трябва да има и не е трябва да си затваряме очите за нередности в училищата. Явно и ти не го правиш Simple Smile

# 591
  • София
Като го облекат в други думи и ще заобиколят каквото искат...
Наистина се налага понякога, синът ми правиха входните за отрицателно време, имаше срок, а те излязоха под карантина и като се върнаха бе удърно.

# 592
Просто ще се гръмна какви глупости учат по литература. Цитат от  помагало на Регалия:
Стихосложение, повлияно от връзката между текста и музиката
Тази връзка влияе върху подбора на ямба като двусрична ритмична стъпка, характерна за силаботоническото стихосложение. Двустъпният ритъм на словото отговаря на двумерния размер на мелодиката.

Двусричната стъпка на хорея, типична за силабическото стихосложение, е съобразена ритмично с двумерния ритъм на маршовата музика на творбата.

# 593
Дъждец, какво каза 🤯?

# 594
  • София
Дъждец, това в 7-ми клас ли? Flushed Е, как ще заобичат литературата тези деца и ще се научат да анализират текст /което, само по себе си е важно умение и за което знанията за ямб и хорея нямат никакво значение, особено на тази възраст/?

# 595
  • Sofia
Дъждец, нищо не разбрах! Ни- що! Горките деца!

# 596
  • София
А точно това на музикантите им е супер лесно за разбиране, защото имат понятие от музикална фраза Simple Smile
(което само показва, че излишни предмети в училище няма Wink )

# 597
  • София
Сигурно им е разбираемо, ако знаят какво е силабическото стихосложение, хорея и ямб. Но не става въпрос дали е възможно, лесно или трудно за разбиране, а защо им е необходимо това и то на тази възраст. Смислов анализ на текста е  много по-важен и по-полезен.

# 598
Рали, ако имаш лесен начин за обяснение, хич не бих го отказала.

# 599
  • София
Рали, ако имаш лесен начин за обяснение, хич не бих го отказала.
Ще помоля младежът, като се прибере (още е на консултация по БЕЛ в училище) да го обясни като за набори Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт