"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 51

• 38 451
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Момичета науспешни опити от 2, 3 ,4 месеца ,не са много време и не значи,че имате проблем. Не винаги става от първия път ,дори рядко.
Правете любов , наслаждавайте се на момента и ще стане. Ако не се получава след 1 година опити , вече може да пристъпите към изследвания , специалисти и т.н
Не мисля,че е грешка да се ходи ако има притеснения!
Трябва ли да чакам 1 година за да се взема в ръце да ходя на АГ?
Никой не е застрахован от СПКЯ или запушени маточни тръби или несъвместимост между двойката и тн и тн.

# 451
  • Варна
Момичета науспешни опити от 2, 3 ,4 месеца ,не са много време и не значи,че имате проблем. Не винаги става от първия път ,дори рядко.
Правете любов , наслаждавайте се на момента и ще стане. Ако не се получава след 1 година опити , вече може да пристъпите към изследвания , специалисти и т.н
Не мисля,че е грешка да се ходи ако има притеснения!
Трябва ли да чакам 1 година за да се взема в ръце да ходя на АГ?
Никой не е застрахован от СПКЯ или запушени маточни тръби или несъвместимост между двойката и тн и тн.
Вие сама сте написали ,, проблема е в главата,, . Именно заради това , смятам , че не е добре да почнеш да се вайкаш, че не е станало от пърият път и да мислиш ,че имаш проблем. А за изследвания и преглед при АГ , това са неща които така или инъче се правят периодично.Това е моето мнение , не го налагам. Успех на всички . И ние имаме вече няколко неуспешни месеца ,но божа работа , когато тогава. 🙏🍀

# 452
Здравейте,
Аз отново съм в чуденка..
ПРМ на 23.10 (дължина на цикъла 25-26 дни)
Овулация засечена с тест на 3.11
Неочаквана М на 16-17.11

Днес е първи или втори ден закъснение, като преди 4 дни се появи някакво бледо бежово зацапване на няколко пъти, но след това - нищо.. тест за б е отрицателен.. никога досега не съм получавала подобно зацапване и не мога да си го обясня. На някоя от вас случвало ли се е, дали има шанс да е Б? Hug

# 453
А смятате ли, че е необходимо да се прави секс по няколко пъти на ден по време на овулация или това би намалило качеството на сперматозоидите и всъщност по-скоро би намалило шансовете за забременяване?

Аз мога да ти кажа за себе си, не че се отнася за всички, но пък аз съм много странен случай, с ендометриоза, последна степен, лапароскопия, не много успешна, няколко инжекции Золадекс, които не ми повлияха и ми дойде истински, редовен цикъл след четвърта инжекция, на десети ден и естествена бременност, която не ставаше няколко поредни месеца.  С две думи, пълен мармалад и накрая истинско чудо. Правихме секс през ден, по веднъж, овулация съм засичала по календарче само и по цервикална слуз. Мисля, че по-често правене нарушава качеството на сперматозоидите.

Успех на всички!

# 454
  • София
Здравейте,
Неочаквана М на 16-17.11

Днес е първи или втори ден закъснение, като преди 4 дни се появи някакво бледо бежово зацапване на няколко пъти, но след това - нищо.. тест за б е отрицателен.. никога досега не съм получавала подобно зацапване и не мога да си го обясня. На някоя от вас случвало ли се е, дали има шанс да е Б? Hug

Как засече овулацията? По принцип, ако е била на 3-ти, тестовете би трябвало да покажат вече, но не се знае.
Може да повториш теста утре сутрин или ако имаш търпение да изчакаш 2-3 дни. Успех!

# 455
Здравейте,
Неочаквана М на 16-17.11

Има шанс, ако не е засечена правилно овулацията.

# 456
Здравейте,
Неочаквана М на 16-17.11

Как засече овулацията? По принцип, ако е била на 3-ти, тестовете би трябвало да покажат вече, но не се знае.
Може да повториш теста утре сутрин или ако имаш търпение да изчакаш 2-3 дни. Успех!
С тестове за овулация. Да, възможно е и да е била 1-2 дни след това, предвид, че тестовете не са най-точният метод за засичане.. но все си мислех, че ако има нещо днес вече щеше да отчете. Ако не беше това зацапване, нямаше да го мисля толкова.. Благодаря за бързия отговор.

# 457
Здравейте,

Случи ми се нещо странно..моля за мнение, понеже е рано за тест Flushed
2 дена преди овулацията имах рисков акт, попадна малко сперма вътре.. 7 дни по-късно след друг полов акт като се изпишках имаше по тоалетната хартия малко розово...Не сме били особено бурни, сега се чудя дали е някакво нараняване или имплантационно кървене и просто е съвпаднало със секса. След това нямаше повече, а и по принцип след секс не ми се е случвало да кърви....
Аз много ще се радвам дори да е станало нещо, защото си го искам вече, макар с мъжа да сме отскоро.

# 458
Здравейте момичета. Имам въпрос последната М беше на 29. 10 - 4 дена беше кръвотечението това, което мисля, че усетих на 9,10 и 11 ден бяха пробождания в областта на яйчниците и след това всичко утихна. Естестветвено бебеправихме, но след няколко дена накъде започнаха отново леко пробождание, тежест и едно особено чувство между яйчнице като пеперуда или като придърпване. На сутиена преди 2 дена забелязах засъхнали кръгчета на зърната като съм усещала пробождания в тях но два пъти. Направих тест отрицателен. Очакваната дата на следващ Ц е 29. 11.  Възможно ли е теста да е грешен

# 459
  • София
Diditooto, за тест и симптоми е много рано. Дори и да си заченала, още няма как да имаш симптоми, затова не си въобразявай. Симптомите са следствие от насищане на организма с ЧХГ, което става след 5-7 г.с. или при теб ще е чак около 10.12.
Щом чакаш следваща менструация на 29.11., дори и да се е получило, още е възможно дори да няма имплантация.
При цикъл от 32 дни, да бебеправите на 9, 10 и 11 ден е твърде рано.
Ако обаче имаш течение от зърната, иди на лекар и си пусни пролактин. Може да се окаже, че имаш далеч по-сериозен проблем. Ако не си кърмила допреди няколко месеца или не си в последните месеци на бременността, всяко течение от гърдите е знак за проблем.

# 460
Направих си тест, но съм 4 дни преди предполагаемия цикъл и е доста рано. Излезе почти въображаема втора черта между 5 и 10 мин, която видях като наклоних теста под светлината. Утре или други ден да повторя теста или да чакам закъснение според вас?

Здравейте,

Случи ми се нещо странно..моля за мнение, понеже е рано за тест Flushed
2 дена преди овулацията имах рисков акт, попадна малко сперма вътре.. 7 дни по-късно след друг полов акт като се изпишках имаше по тоалетната хартия малко розово...Не сме били особено бурни, сега се чудя дали е някакво нараняване или имплантационно кървене и просто е съвпаднало със секса. След това нямаше повече, а и по принцип след секс не ми се е случвало да кърви....
Аз много ще се радвам дори да е станало нещо, защото си го искам вече, макар с мъжа да сме отскоро.

# 461
Здравейте на всички. Включвам се с лек ъпдейт. Аз съм оназ лудата с 9те отрицателни теста и прозрачната втора чертичка на 10тия.
Вече два дни закъснение, а това е теста от 1 ден преди деня за цикъл. Успех на всички ❤️

# 462
Здравейте, виждам, че сте доста наясно с темата и затова се надявам някой да се отзове и да ми даде адекватен отговор, защото последните дни изчетох огромно количество информация и ми е голяма каша.Не знаех къде точно да задам въпроса си, затова се моля да извинена. Първо да кажа, че бременността не е желан резултат, затова съм объркана и уплашена.
Ситуацията е следната:  На следните дати ми е идвало последните месеци-
около 12,13,14 ( не съм сигурна с точно, тъй като не съм го отбелязала), но помня, че някъде там.08 м.
13.09 м.
14.10 м.
 Имах полов контакт с приятеля ми на следните дати 05,06,07,08.11 м. До сега винаги сме го правили с презерватив и сме го проверявали след това и всичко е било наред. Но точно в тези пъти първите 5-10 минутки от акта беше в мен без презерватив, след това го сложи и свърши в него, после го проверихме и всичко беше ок. Това, което ме притеснява е, понеже знам, че има известно количество сперматозоиди в преякулата, а той не е свършвал преди около седмица.
По принцип цикъла ми е точен, но сега ми закъснява вече  5 дена, което е изключително необичайно за мен и много съм се притеснила дали не е станало нещо. На 17.11 ( 3 дена от закъснението) си направих домашен уринен тест Шуъ чек, но през деня като гледах да не съм пила много течности, за да покаже уж вярно. Беше отрицателен. На следващата сутрин на 18.11 направих втори тест вече със сутришната урина, пак е отрицателен.
Днес 19.11 си направих кръвен тест за ЧГХ в лаборатория Лина и резултата е 0,10 единици като референтната е над 5, което означава, че пак е отрицателен.
Това, което ме притеснява са следните неща: около 3-4 дена преди да ми дойде усетих еднократна доста силна прорязваща болка в яйчниците и помислих, че ще ми идва, но не дойде.Disappointed Relieved Преди да ми дойде гърдите ми бяха много напрегнати по време на датите, когато правихме секс, но после отшумя това напрежение, а трябваше да ми бъдат преди да ми дойде, защото винаги са. По принцип друг път са ми някак напомпани, а сега са леко по-отпуснати, но много чувствителни в зоната около зърната.Disappointed Relieved Имам леки симптоми в яйчниците, че ще ми идва като лека болка от време на време и придърпване, ама не идва...Не знам вече какво да мисля, много съм се ошашкала.  До сега никога не съм имала нередовен цикъл. Няма абсолютно никакво зацапване, дори леко и самото влагалище сякаш го усещам по-сухо от обичайното му състояние.
Доколкото прочетох кръвния тест отчита от момента на имплантирането на оплодената яйцеклетка в матката и тогава започва отделянето на този хормон. Възможно ли е да съм бременна, а да не е отчело, защото не е минало достатъчно време за имплантацията? Какво ще ме посъветвате, кога да повторя за по-сигурно кръвния тест?
Нямам идея кога ми е била овулацията, тъй като не я следя. Въобще рано ли е за отчитане или мога да се успокоя поне малко от тестовете, които съм направила до сега?
Предварително благодаря!

# 463
  • На изток от Ада
Не си бременна.

# 464
  • София
Не си бременна, но ако не ти дойде до 2-3 дни трябва да отидеш на лекар, защото можеш да имаш задържана яйцеклетка/киста. До седмица закъснение се приема за нормално.

Общи условия

Активация на акаунт