Fatih Harbiye ~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу ~ Sefirin Kizi ~ тема 128

• 33 493
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Яко в Матрицата...
Кой гласува в тези анкети, направо се хванах за главата, Господин Грешен е на първо място навсякъде. Да не говорим, че в анкета най-добър сериал за всички времена ДП е пред Кара севда...
Нормално е, ДП се излъчва в момента и има своята фенска маса, както и актьорите. Аз отдавна спрях да гласувам по такива анкети...

# 556
Знаем всички ,че анкетите и последователите в Инста не са мерило за таланта и успеха на актьора или сериала . Енгин го няма в соц. мрежи , а си е актьор от класа , нали ?
Карата си остава забележителен сериал и с награда ЕМИ и без . Страхотни бяха КеНи , Емир и другите .
Здравейте дружки Hug

# 557
  • София
Рени, аз пък нарочно гласувам, за да им намаля процентите на такива измислени герои и сериали.

Нашето любимо момиче държи винаги челните места. Нищо, че не е на първо място, точно поради такива измислени анкети, тези които разбират от изкуство са я оценили подобаващо.

# 558
  • Яко в Матрицата...
Линде, и аз това казвам. Който си е талантлив, има кой да го оцени, не са нужни тези анкети.

# 559
Здравейте, дружки Hug

Нищо не казахте за нашето моме - Наре, встрани от лечебните й процедури.
Какво мислите за останалите й действия? Акън заровен, никой няма да го търси, харшей тамам.
След като Санджар се събужда, тя му разказва радостно, че всичко е уредила. Акън в земята, Кахраман - оттеглил обвиненията... Вече никой няма да безпокои Санджар. Той на свой ред доволно се смее, че Наре ефе всичко е уредила. Ноу комент!

Ако си спомняте, в първа серия Мелек се молеше на майка си да избягат и да бъдат заедно. Тогава Наре й каза, че не може да й причини такова нещо, ще влезе в затвора. Сега какво стана? Ако трябвало до края на живота си да бяга, нямало да се раздели със Санджар. А Мелек? Какво правим с нея? И тя ли ще бяга?
Отделно всяка нейна втора дума е за легендата. Легендата няма да умре, като в легендата, написа легендата отново... Наистина сериозно е влязла в дестаните.
Санджар, който се разведе с Нушка при едни условия, взе гласа й под заплаха, накрая преписа къщата на Неждет, всички пари ще са за детето, а тя ще си тръгне от къщата, щом роди. Няма право и да ползва парите.
Опеката ще е дадена на Санджар Flushed
Тук е мястото всички да си отдъхнем с облекчение и да се засмеем и ние доволно.

Не знам... голямо разочарование, голямо!

# 560
  • Яко в Матрицата...
Еве, аз не знам кое да коментирам вече. Наре продължава да говори едно и да прави друго, учудва ли ни това? Вече не. Когато й е удобно, мисли и говори за Мелек, когато не - тотално забравя за нея. Дестан, разбираш ли Stuck Out Tongue Winking Eye

Добре, може да е преживяла шок, ама все пак... Не знам си колко езика знаела, не знам си по какви училища учила, обиколила света, но ще лекува любимия си по методи от 10 век. С един замах зачеркна векове развитие на тази наука. Аз не открих разумно обяснение на това, защо не закараха Санджар веднага в болница? Наре пак щеше да притиска Кахраман да оттегли обвиненията си, а за Акън можеше да се намери доста правдоподобно обяснение, да не говорим, че никой и не е питал за него. В това състояние кой ще вкара Санджар в затвора? Ще го лекуват месеци наред, би трябвало, а докато махнат обвиненията, ще има полицай пред вратата на болничната стая. Из мрежите има съпоставка на това как са лекували Наре след падането и как тя лекува Ефето. Много е поучително да гледаш сравненията между сходните ситуации на двамата. Дестан, дестан, ама всичко си има граници. Той като е от село, не може ли да получи адекватна помощ? Rolling Eyes Рускините се шегуват, че явно справката от психиатрията си е истинска и все още валидна.

Не съм гледала серията, но след видените клипчета и станалото между Наре и Гедиз, Халисе и Дуду (много ми хареса как Дуду навря в миша дупка Ефе аннето Joy), Нушка някак си отстава в периферията и тази линия не ми е интересна... Тя е просто поредната роля употребена в името на дестана, логика не търся. Сега ми е по-интересно, как ще включат Сахра в историята.

# 561
Здравейте момичата!
Току що изгледах епизода. Еви, благодаря на теб и момичетата за превода Hug

Честно казано ми стана жал и за тримата в любовния триъгълник. Наре е изплашена, действията и са отчаяни и малко хаотични. На едни казва истината на други не, как не се оплете в лъжите си не знам... Хората около нея козируват и изпълняват чинно заповедите и - добри, грешни, без значение... Цялата отговорност лежи на нейните рамене. Навремето имаше човек, който и беше истински гръб, като скала Smirk, който можеше да и вдъхне и сила и кураж, да я посъветва и разбере. Изгубиха се...
Не и пречеше да закара Санджар в болница и тогава да уговаря Кахраман. И без това полицията нямаше как да го опандезят в това състояние. Сякаш неопетненото име на любимия е по- важно от живота му. Та той и посмъртно можеше да бъде обявен за убиец- петното си е петно, жив или мъртъв...
Първо трябваше да мисли как да го задържи жив, а след това как ще продължи живота им.

На моменти действията на Каврук и Наре си бяха абсолютно садистични Anguished Цялото това премятане на потрошения Санджар, това че го лишиха от качествени обезболяващи, от истински медицински грижи в първите дни, когато често това е най- важно..., всичко това беше повече от абсурдно.
Имам чувството, че изпитах реална физическа болка, докато гледах мъките на Санджар. В момента той е в Ада, сигурна съм Anguished. Като се върне от там вероятно ще е напълно пречистен Smirk Гответе се да го видите да се разхожда с крилца на гърба,  ако изобщо може да се разхожда...

И понеже не може да мине без критика към Ефето да споделя, колко ме подразни видео обръщението му към Халисе. Кой е той, че да решава съдбата на брака на Елван и Яхя! Та те може да изберат да си простят и да не изпадат в крайности, кой си ти, че ще ги развеждаш и ще делиш акции, които не са твой на първо място.

За Менекше- тя заслужава всичко което и се случва, заради постъпките си спрямо Мелек, но ако съм на нейно място не бих подписала новите условия, пък да видя как ще ме прати в затвора. Иронията е, че съпругът, който се гласи да стане убиец се опитва да изнудва съпругата, която за малко не стана убиец за опеката над детето Sweat Smile Всъщност добре, че няма дете Rolling Eyes щях да го съжаля истински Rolling Eyes

Думите на Дуду, че Мугла е свикнала с любовниците на братята ми направиха деня Joy Халисе трябва да се моли три пъти на ден тази да не влезе в конака Joy

Не намерих оправдание за действията на Гедиз... Тук се различаваме с фенките на Санджар Smirk, когато нещо не ми хареса си го казвам, не го замитам под килима, колкото и да обичам героя.
Така и не схванах, кое го заинтригува в чутото, че Наре ще наследи милиони Thinking Да не се опитват да го изкарат и сребролюбец сега Smirk
Алекс беше писала, че според нея Гедиз предаде Санджар, за да му спаси живота, но аз не мисля така. Той разбра от сестра си, че Кахраман е оттеглил обвиненията, което автоматично означаваше, че ще го закарат в болница. Изглеждаше много изненадан, че Наре е успяла да го убеди. После се сети за парите, които ще наследи и скочи с идеята да се обади в полицията. Може би аз нещо не схванах, кое е общото между двете неща.
Освен, ако не дадат някоя извинителна ретроспекция, която да обясни поведението му, както направиха за Санджар не веднъж, то аз сама не намирам много смислени аргументи.
Преди време Санджар му беше казал, че неговите съмнения и ревност са го погубили, а Гедиз да внимава да не се погуби от собственото си високомерие. Точно тук той приличаше на човек, който не понася добре загубата.
Положителното във всичко това, е че изпитва угризения, съмнения и вина, за това което направи. Видяха се ясно.
 Гидьо спешно се нуждае от нова посока в живота си. Има нужда да се отърве от тази легенда, в която се въвлече и всички отидоха до крайности. Наре и Санджар имат любовта си и това им дава сили и вяра да преминат през всичко това, но Гидьо си няма никого. Смешно ми беше, как никой не се поинтересува от факта, че той виси в ареста, освен майка му. Дори собствената му сестра уж тръгна да го спасява, но приоритетно остана с Наре и Кахраман Sweat Smile

Мисля, че полицията трябва да погне Наре сега, заради опита и да скрие Акън. Чудя се, дали няма да преминем на друго ниво героизъм и Каврук и Недим (не съм сигурна дали така се казваше другия мъж) да поемат вината за това, като освободят Наре от отговорност. Стана тя, каквато стана Sweat Smile

# 562
Джули, не си само ти, никой не можа да разбере защо Гедиз постъпи така и какво чак толкова го подтикна. Самата Наре му каза, че ще накара Кахраман да промени показанията си. Не им се получи врътката на сценаристките.

# 563
  • Яко в Матрицата...
Джули Hug Hands Clap, мнението ми се припокрива на 99% с твоето Simple Smile

Гидьо има спешна нужда да изпадне в депресия от стореното и да се прости с Мугла Joy

Еве, явно се е надявал Наре да не успее... Да не кажа, че сигурно го е вярвал и сега е разочарован. Не знам... Както няма логика в действията на Наре, така и тук Rolling Eyes

# 564
Само аз ли си мисля, че Менекше не подписа условията по развода, а сега когато жената на Кахраман и каза, че полицията търси Санджар тя ще има коз в ръцете си...

# 565
Според мен си помисли, че го прави за нейно добро. Ще наследи едни пари, с които може да си живее напълно независимо от някого, а другия мотив, според мен е, че Санджар и пречи. Може да има и някои други мотиви, като това, че го е яд за несподелената любов. Отчая се, че въпреки всичко тя отново го обича. Още в началото при визитката на героите пишеше за неговия герой, че обича да получава всичко, без значение какво ще му струва.

# 566
Тя Наре от няколко серии му повтаря, че обича Санджар. Няма го момента на изненадата, който  би отключил подобна реакция.
Джули, дано никой не си мисли, че Менекше е извън играта. Кой знае още какво ще ги натвори.

# 567
  • Яко в Матрицата...
Надявам се сега да не заподозрат Наре за смъртта на Акън, нали уж би имала мотив. А тя сигурно и хабер си няма.

# 568
Еви, тя му казваше много пъти, че обича Санджар, но винаги имаше съмнение, дали ще му прости.
Факта, че не се е качила на самолета показа на Гедиз, че тя е простила вече. Друг е въпроса, дали Гедиз смята, че Санджар заслужава тази прошка, и толкова жертви от страна на Наре. Както повечето от нас, впрочем...
От там и думите му, че ще трябва да я пази от нея самата, а не от Акън, Кахраман или Санджар.
Тук съм съгласна с cukur, че вероятно Гедиз си мисли, че я предпазва така, без да осъзнава или да иска да осъзнае, че отива твърде далеч...

Рени, дори да не я обвинят в убийството на Акън, все някой е заровил тялото и се е опитал да прикрие инцидента, което пак си е наказуемо. Санджар няма как да го е направил, кой е следващия...

# 569
Цитат
Така и не схванах, кое го заинтригува в чутото, че Наре ще наследи милиони Thinking Да не се опитват да го изкарат и сребролюбец сега Smirk
Алекс беше писала, че според нея Гедиз предаде Санджар, за да му спаси живота, но аз не мисля така. Той разбра от сестра си, че Кахраман е оттеглил обвиненията, което автоматично означаваше, че ще го закарат в болница. Изглеждаше много изненадан, че Наре е успяла да го убеди. После се сети за парите, които ще наследи и скочи с идеята да се обади в полицията. Може би аз нещо не схванах, кое е общото между двете неща.
Планът на Гедиз беше Наре да замине в Швейцария и изрично я предупреди да му прати адреса си, като пристигне, да не я търси от къща на къща. Междувременно -  да оглави холдинга (заради което влезе в комбина с Кахраман), а  Санджар във войната си с Кахраман и Акън да влезе в затвора.
Сега сцената преди да се обади в полицията: думите на сестра му за Наре, която е успяла да убеди Кахраман да промени показанията си - споменът за наследството на Акън, оставащо за Наре - споменът за думите на Наре, че дори да прекара живота си в бягство, няма да се откаже от Санджар - неговите думи, че ще я спаси от Акън, Кахраман и даже от Санджар.
Така наредени, фактите водят, според мен, до заключението: Санджар ще бъде лекуван в болница, а Наре става независима и финансово ( от миналите епизоди тя неведнъж го молеше я за пари, я за адвокат) и ... няма отказване от Санджар. До тук Гедиз беше влюбен и я защитаваше от всички, и това всеки път водеше Наре при него. При новите условия я губи окончателно. Надеждата губи. Грешката му е, че и той (подобно на Санджар от предходните епизоди) се вживя прекалено в ролята на обичащия защитник на Наре. (По подобен начин се опитваше да я защити и Санджар и извърши маса глупости) А тя, както се видя, няма нужда от такъв. Действа хладнокръвно и смислено в една ужасно рискова ситуация.
Последната сцена - погледът на Наре към Гедиз изрази поне три състояния: почуда, разочарование, амбиция. Ще го бори и него. Браво на Неслихан. А и на Енгин, и на всички в този епизод. С изключение на Халисе де... пак започна декламациите. Sad
Еве, благодаря на всички ви за превода на епизода. Flowers Hibiscus
А по повод въпроса ти от вчера, последните думи на Санджар преди края са: "Тогава ние ще скочим заедно, а пъстрата птичка да лети".

Общи условия

Активация на акаунт