Майчин дом Варна - тема 12

• 59 803
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, съжалявам ако вече съществува такъв въпрос- можете ли да ми препоръчате лекар в МД,който да се занимава активно и с естествено раждане,освен този д-р Цонев? Мисля да си запазя час за преглед при някой оттам,но държа лекарят да изражда и нормално,не предимно секцио...
Също и ако можете да споделите, за бебето трябва ли да се носят някакви консумативи,или само за родилката?

# 316
1. На мен всеки ден ми оставяха по две бутилки 1.5л. вода, ако свърши носят., в стаята имаше ел.кана, добесоха ми чай с пакетчета мед, без да съм го пожелала аз. Сок имаше с вечерята. Менюто с храна е разнообразно, но не особено вкусно.

2. Няма проблем, само се обажда на регистратура.

3. Около два часа, след това ми помогнаха да седна в количка и ме закараха до стаята. Не са ми слагали торби с пясък.

4. На мен не са ми правили клизма, но защото не остана време, инъче щяха.

Здравейте!
Бих искала да попитам тези, които скоро са родили в МД няколко неща:
1. Има ли достъп до вода (независимо секцио или естествено раждане) по всяко време или да се запася с няколко бутилки в багажа?
2. В случай, че се наложи таткото да донесе нещо, което съм забравила или не съм успяла да побера в багажа, има ли такава възможност и как се случва по време на епидемия?
3. При естествено раждане, колко време се лежи на магарето след самото изгонване на бебче и слагат ли акушерките торби с пясък или някакви такива неща, за които чувам от пациентки в други болници?
4. Имат ли практиката в МД да правят клизма или дават свещички на родилката?
5. За тези, които са се възползвали от епидурална упойка - останахте ли доволни от поставянето, ефекта и т.н.?

Много благодаря предварително!!! 🙏🏻

# 317
Препоръчвам д-р Анна Атанасова.
А за бебето носих мокри кърпи и биберон.

Здравейте, съжалявам ако вече съществува такъв въпрос- можете ли да ми препоръчате лекар в МД,който да се занимава активно и с естествено раждане,освен този д-р Цонев? Мисля да си запазя час за преглед при някой оттам,но държа лекарят да изражда и нормално,не предимно секцио...
Също и ако можете да споделите, за бебето трябва ли да се носят някакви консумативи,или само за родилката?

# 318
И аз препоръчвам Анна Атанасова.

# 319
Здравейте!

Мамите, които са раждали в МД-Варна, но не са се следяли там, знаете ли кои са точно документите, които се очаква да се носят в болницата при раждане, тъй като на регистратура не бяха особено в разговорливо настроение, за да ми кажат 😀 Казаха:”редовните - HIV и т.н.” 🤷♀

Благодаря предварително! Simple Smile

# 320
Носите си направление от АГ или личен лекар, обменна карта от АГ, в която са попълнени всички изследвания, картонче с кръвната група и лична карта.
Здравейте!

Мамите, които са раждали в МД-Варна, но не са се следяли там, знаете ли кои са точно документите, които се очаква да се носят в болницата при раждане, тъй като на регистратура не бяха особено в разговорливо настроение, за да ми кажат 😀 Казаха:”редовните - HIV и т.н.” 🤷♀

# 321
Много Ви благодаря! 😊😊😊
Чудех се дали не трябва да взема от клиниката, в която се следях и правих изследванията, на хартиен носител резултатите от по-главните изследвания, защото това измрънкаха сякаш в МД.. 🤷♀ в обменната карта има резултати от някои неща, но сякаш за ХИВ, Сифилис и Австралийския вирус не са. А те тях споменаха 🙈

Носите си направление от АГ или личен лекар, обменна карта от АГ, в която са попълнени всички изследвания, картонче с кръвната група и лична карта.
Здравейте!

# 322
Има ги, има ги, не сте се зачитали
Много Ви благодаря! 😊😊😊
Чудех се дали не трябва да взема от клиниката, в която се следях и правих изследванията, на хартиен носител резултатите от по-главните изследвания, защото това измрънкаха сякаш в МД.. 🤷♀ в обменната карта има резултати от някои неща, но сякаш за ХИВ, Сифилис и Австралийския вирус не са. А те тях споменаха 🙈

Здравейте!

# 323
Момичета,знаете ли от къде и кога се вземат бащинските? Някакви документи трябва ли да се подготвят?

# 324
Момичета,знаете ли от къде и кога се вземат бащинските? Някакви документи трябва ли да се подготвят?
Какво имате предвид? Бащата има право на 15 дни отпуск при раждане на дете, това ли?

# 325

През работодателя. Искат бележка от болницата, акт за раждане, за граждански брак, удостоверение за банкова сметка.

# 326
Здравейте отново!
Има ли тук мами, които са раждали с придружител (таткото например) скоро и да кажат какво, освен ПСР му изискват, тъй като едни казват и носен + гърлен секрет, което е за всякакви мини инфекции, а ако питам просто на рецепция ми казват ПСР 🤷♀

# 327
А допуска ли се таткото изобщо вътре в стаята/ предродилна зала??

# 328
Здравейте,  очаквам голямото събитие през май. Следя се при Др Анна Атанасова. Четох назад в темите, но пак не ми става ясно относно избор на екип при нормално раждане и има ли въобще такова нещо. Време ли е вече да го обсъждам с нея? Малко се притеснявам да не се случи точно по великденските празници и тя да е ангажирана, но каквото е такова в крайна сметка.

# 329
Има избор на екип. Когато дойде времето, отивате в Майчин дом и като ви приемат питат кой е вашия лекар и го викат (аз ходих в извън работно време). Най-добре се уговорете с нея, планира ли отпуска и т.н.
Здравейте,  очаквам голямото събитие през май. Следя се при Др Анна Атанасова. Четох назад в темите, но пак не ми става ясно относно избор на екип при нормално раждане и има ли въобще такова нещо. Време ли е вече да го обсъждам с нея? Малко се притеснявам да не се случи точно по великденските празници и тя да е ангажирана, но каквото е такова в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт