Нормалното раждане без епидурална упойка струва 770 лв - това включва избор на лекар, престой и грижите за майката и бебето за 3 дни, като се нощува в двойна стая. Ако се наложи да се удължи престоят, нощувката е 120 лв на вечер.
Същите условия с включена епидурална упойка струват 1170 лв.
1440 лв- нормално раждане, но престой в самостоятелна стая за 3 дни, но нещо се е объркал и не е разбрал тази цена с епидурална ли е, или без.
За секциото цената е 1260 лв.
Всички цени са за здравноосигурени лица.
Тъй като и аз се следя при лекар в друга болница, няма никакъв проблем да продължа при новоизбрания. Аз съм в 31 седмица и съм използвала всички прегледи по здравна каса, т.е. вече трябва да си плащам, което се отнася и за прегледите при сегашния ми следящ лекар. Ехографският преглед в МД ще струва 40 лв, но не знам дали се отнася за всички лекари, тъй като той е попитал само за цените при Жасмин Костов.
При смяната на лекарите трябва да си вземеш цялата информация от проследяващия гинеколог. Ако имаш още полагащи се прегледи по здравна каса съответно те ще продължат и при новия лекар. Мисля, че е необходимо в този случай да се вземе ново направление за женска консултация от личния лекар. Имаме право само на 1 смяна.
За болничните - скоро ми предстои 45-дневният и ще си го взема от сегашния лекар, тъй като още умувам при кого и къде да съм.
Това е общо взето.
И аз съм по същата схема - следя се в АГ, но ще раждам в МД и прегледите вече ще си ги плащам директно там. Само че, прегледа не можело да е само ехограф, а консулт + ехограф (според рецепция), което е 70 лв. Другия месец ще съм на преглед и ще видим кое как.
Тоновете ще ги следя при акушерката в АГ, като 20 лв. е записа по желание. Иначе, ако решиш да не си плащаш, слуша за кратко на слушалка, но тогава не можело да се види, ако има някакви отклонения.
Ако ударя чертата, много по-добре щеше да си е да се следя пак в МД, както при първата бременност. И като отношение, и като условия, и като цена...
А някой знае ли как се процедира в МД, ако раждането тръгне преди да е издадено направление за хоспитализация от следящия АГ? Казаха ми, че се издава чак в 38 г.с.