Майчин дом Варна - тема 12

• 59 813
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Днес мъжът ми ходи до Майчин дом, но основно информацията ни е за естественото раждане.
Нормалното раждане без епидурална упойка струва 770 лв - това включва избор на лекар, престой и грижите за майката и бебето за 3 дни, като се нощува в двойна стая. Ако се наложи да се удължи престоят, нощувката е 120 лв на вечер.
Същите условия с включена епидурална упойка струват 1170 лв.
1440 лв- нормално раждане, но престой в самостоятелна стая за 3 дни, но нещо се е объркал и не е разбрал тази цена с епидурална ли е, или без.
За секциото цената е 1260 лв.
Всички цени са за здравноосигурени лица.
Тъй като и аз се следя при лекар в друга болница, няма никакъв проблем да продължа при новоизбрания. Аз съм в 31 седмица и съм използвала всички прегледи по здравна каса, т.е. вече трябва да си плащам, което се отнася и за прегледите при сегашния ми следящ лекар. Ехографският преглед в МД ще струва 40 лв, но не знам дали се отнася за всички лекари, тъй като той е попитал само за цените при Жасмин Костов.
При смяната на лекарите трябва да си вземеш цялата информация от проследяващия гинеколог. Ако имаш още полагащи се прегледи по здравна каса съответно те ще продължат и при новия лекар. Мисля, че е необходимо в този случай да се вземе ново направление за женска консултация от личния лекар. Имаме право само на 1 смяна.
За болничните - скоро ми предстои 45-дневният и ще си го взема от сегашния лекар, тъй като още умувам при кого и къде да съм.
Това е общо взето.

И аз съм по същата схема - следя се в АГ, но ще раждам в МД и прегледите вече ще си ги плащам директно там. Само че, прегледа не можело да е само ехограф, а консулт + ехограф (според рецепция), което е 70 лв. Другия месец ще съм на преглед и ще видим кое как.

Тоновете ще ги следя при акушерката в АГ, като 20 лв. е записа по желание. Иначе, ако решиш да не си плащаш, слуша за кратко на слушалка, но тогава не можело да се види, ако има някакви отклонения.

Ако ударя чертата, много по-добре щеше да си е да се следя пак в МД, както при първата бременност. И като отношение, и като условия, и като цена...

А някой знае ли как се процедира в МД, ако раждането тръгне преди да е издадено направление за хоспитализация от следящия АГ? Казаха ми, че се издава чак в 38 г.с.
Здравейте, да питам в МД заплаща ли се отделно записа на тонове. Следят ми бременността там с пакет за проследяване съм + направлението по Здравна каса. В 28г.с съм и до сега не са правили запис, но да съм подготвена ако трябва да си плащам все пак 😀 благодаря за инфото

# 406

Здравейте, да питам в МД заплаща ли се отделно записа на тонове. Следят ми бременността там с пакет за проследяване съм + направлението по Здравна каса. В 28г.с съм и до сега не са правили запис, но да съм подготвена ако трябва да си плащам все пак 😀 благодаря за инфото
[/quote]

Ако си с пакета, не се плащат. Simple Smile

# 407
Здравейте, някой знае ли каква козметика и памперси ползват за бебетата?

# 408
Здравейте, някой знае ли каква козметика и памперси ползват за бебетата?
Здравейте, памперсите са на Пуфис, а за козметиката мисля на Бебо, понеже в стаята имаше мострички+бепантен за дупето.

# 409
А какво ви е мнението за Анна Атанасова? Както бях писала, следя се при друг лекар, но скоро е време за смяна, тъй като вече съм в 8 месец.
Запазих си час при нея за преглед. Колебая се между нея и Жасмин Костов.

# 410
А какво ви е мнението за Анна Атанасова? Както бях писала, следя се при друг лекар, но скоро е време за смяна, тъй като вече съм в 8 месец.
Запазих си час при нея за преглед. Колебая се между нея и Жасмин Костов.

Имам много добри отзиви за нея от приятелки, раждали при нея. Също, когато ме приемаха беше на смяна, после минаваше на визитация и пак тя се падна на смяна да ми маха конците. Беше много внимателна, без излишни приказки, много обрана. Видях и как подкрепяше една от родилките да не се отказва от естествено раждане, че почти е родила и щом е стигнала до тук - ще се справи, което ми направи много добро впечатление.
За Костов нямам наблюдения.

# 411
  • Варна
Аз искам да попитам, багажа в какво го искат: сак, куфар, торби? Или няма значение?

# 412
Анна Атанасова не съм я срещала, но Жасмин Костов най-редовно. Адски добри впечатления имам аз от него. Онзи ден даже дренаж ми маха, много внимателен, нищо не усетих. Пита ме как предпочитам да ми се отлепят лепенките на превръзката, беше внимателен като залепяше новите да не са на разранената кожа. Много мил и забавен. С 2 ръце за него. Той ме е приемал по спешност и преглеждал мноооого пъти в болницата. Само хубави неща съм виждала от него и към други пациентки.

# 413
Благодаря, момичета! Запазих час и за двамата и ще реша при кого да е. Иска ми се да мога да родя нормално, но живот и здраве важно е всичко да е наред на финала. А като мине и моето раждане, ще пиша и аз своите впечатления.

# 414
За избор на лекар при цезарово сечение заплаща ли се допълнително ?

# 415
По принцип за цезаровото се записва час при конкретен лекар, изключваме спешните такива, така че 1260 е общата цена.
За избор на лекар при цезарово сечение заплаща ли се допълнително ?

# 416
Има ли майчета на които бебенцата им са били със жълтеница. Как се процедира? Удължава ли се престоят?

# 417
Момичета колко често ви бяха прегледите и записите на тонове в 8ми и 9ти месец?Миналата седмица бях на преглед,сега ме викат чак на 20 май, което си е почти месец от единия до другия преглед, а след 2 дни влизам в 8мия месец.Очаквах че в 8ми и 9ти месец ще се виждаме поне на две седмици, а след като ми казаха ела на 20ти май, силно се съмнявам че ще имам още един преглед преди да вляза в 9тия месец.

# 418
Има ли майчета на които бебенцата им са били със жълтеница. Как се процедира? Удължава ли се престоят?
Моето бебе имаше жълтеница, но не са ни задържали. Всъщност не карат ли всички бебенца жълтеница в болницата още?

# 419

При нас му взеха кръв от пръстчето преди да ни изпишат, за да проверят дали се налага да го сложат на лампа за няколко часа. Но стойностите бяха ниски и ни изписаха.

Общи условия

Активация на акаунт