Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майчин дом Варна - тема 12

 • 30 536
 • 561
 •   1
Отговори
# 555
 • Мнения: 9
Здравейте, предстои ми раждане Ноември и съм се насочила към МД. Ще съм благодарна, ако може да ми помогнете с някои въпроси. В момента не се следя там.  Ако реша да съм с избор на екип предполагам ще трябва да отида предварително на консултация при избрания лекар - това с нормално направление от личния става ли или трябва да е платен преглед? Колко по-рано е добре да се отиде? Също така през това време продължавам да ходя при следящия АГ или трябва да се прехвърля?
Няма как да вземете направление от личния за преглед, защото вече използвате такова по програма Майчино здравеопазване и имате следящ АГ. Варианта е да си платите прегледа и ако лекаря ви допадне, да вземете ново направление и да се следите при него. Имайте предвид, че в Майчин дом, дори и с направление, следенето се заплаща. Така че вие решавате ще се следите там или просто ще изберете лекар за раждането. Изборът на лекар се заплаща отделно, няма връзка със следене. Кога да се прехвърлите, решавате вие. По принцип е по-добре лекаря, който ще изражда да познава бременността, така че колкото по-рано, по-добре.
Аз родих в МД с избор на лекар, без да съм се следила там.

Много благодаря, а вие кога се прехвърлихте към избрания лекар в МД?

# 556
 • Варна
 • Мнения: 1 554
Аз не съм се следила в Майчин дом, платих преглед при избрания лекар към края на 7 месец, попитах кога пак да отида, за да ме следи във връзка с раждането. Не съм се отписвала от следене при АГ, просто казах, че започвам да посещавам лекаря, който ще ме изражда и съобразявахме прегледите, не съм ходила твърде много пъти преди раждането в Майчин дом, накрая на тонове и само показвах резултата. Общо взето лекарят ще обясни каква е процедурата.

# 557
 • Мнения: 13
Здравейте , искам да попитам някой правил ли е вътрематочна инсеменация при д-р Наталия Юдова , моля за мнения и как преминава, и колко струва .

# 558
 • Мнения: 2
Здравейте! Някой може ли да ми каже как стои въпроса с акта за раждане на бебето, когато не си от града? За колко време го издават, може ли да се вземе от болницата не от общината? Изписването ми ще е в неделен ден. И още нещо да попитам има ли някъде списък с документите, необходими за прием?

# 559
 • Мнения: 113
Здравейте! Някой може ли да ми каже как стои въпроса с акта за раждане на бебето, когато не си от града? За колко време го издават, може ли да се вземе от болницата не от общината? Изписването ми ще е в неделен ден. И още нещо да попитам има ли някъде списък с документите, необходими за прием?
Здравейте, аз родих на дата 11 и ми казаха на 20 да го взема от община Варна.

# 560
 • Мнения: 973
Родих на 10.12, на 14.12 съпругът ми го взе от Общината. И ние не сме от града.

# 561
 • Мнения: 52
Здравейте, момичета! Искам да помоля ако някой случайно освободи самостоятелна стая с придружител или научи за освободена такава в МД за 27-28ми Септември да се свърже с мен на лично съобщение. Ще съм много благодарна!

Благодаря предварително! Hug

Общи условия

Активация на акаунт