Майчин дом Варна - тема 12

• 58 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Ще съм благодарна, ако се отговори на въпросите ми, а не да си изказвате личното мнение относно желанието ми за максимално естествено раждане. Ако имам план за раждане ще го уважат ли?
Разрешават ли да присъства дула или не предвид епидемичната обстановка?

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 15:16 от Юлия Семова 710843

# 676
  • Варна
Никой ли няма спомен?
Бихте ли ми припомнили в деня на записването за ЖК какви изследвания се пускат и как протичат прегледите при акушерката и доктора. Също така д-р Цонев с коя от акушерките, които водят консултациите работеше? Той ми даде даже лист и звънях да се запиша, но мина месец, загубих листа и тотално забравих коя е. Те все още ли са Снежи и Рени?

# 677
За система окситоцин след като не желаете, няма да ви включат насила. Относно тоновете, не мисля, че биха позволили. Лично при мен както се чувствах добре и нищо не усещах, ако не беше отчела машинката проблем, не искам да помисля какво можеше да се случи. След адекватна намеса, родих съвсем нормално. Дула едва ли ще бъде допусната предвид Ковид обстановката. При избор на лекар и акушерка и представен план за раждане, всичко, което не застрашава вашия или живота на бебето ще бъде спазено.

# 678
  • Варна
Никой ли няма спомен?
Бихте ли ми припомнили в деня на записването за ЖК какви изследвания се пускат и как протичат прегледите при акушерката и доктора. Също така д-р Цонев с коя от акушерките, които водят консултациите работеше? Той ми даде даже лист и звънях да се запиша, но мина месец, загубих листа и тотално забравих коя е. Те все още ли са Снежи и Рени?

В момента с Аделина Колева. На мен ми даде такъв лист през декември с нейния номер и другата седмица съм на регистрация и ЖК. Не знам точно какви ще са изследванията, само че 3 часа не трябва да съм яла. Първо съм при нея, където предполагам ще ме измери, ще направи картон и т.н., а после при него.

# 679
Раждах октомври, не е ставало дума за секцио изобщо. Не са пришпорвали нещата с окситоцин. Да, няколко пъти ме закачиха за тонове, но като цяло си правих разкритието с тигели в коридора. Когато казах, че имам напъни ме вкараха в родилна. Бебето веднага ми го сложиха на гърдите. Спомените ми от раждането и престоя са прекрасни. Първото ми раждане е в окръжна и нямаше нищо общо.

# 680
  • Варна
Никой ли няма спомен?

В момента с Аделина Колева. На мен ми даде такъв лист през декември с нейния номер и другата седмица съм на регистрация и ЖК. Не знам точно какви ще са изследванията, само че 3 часа не трябва да съм яла. Първо съм при нея, където предполагам ще ме измери, ще направи картон и т.н., а после при него.

Благодаря, записвам си тоя път на телефона, че с тия листчета...все ги губя. Ако някой се сеща какви точно изследвания пускат, ще съм благодарна да ми припомни, че не помня отпреди 6г.

# 681
Съжалявам, че така се е случило при вас.
Имам едно предишно нормално, но не и естествено раждане и не искам да се повтаря сценария с окситоцина и тоновете. Имам две коремни операции и НЕ ЖЕЛАЯ трета.

Права си! Първата ми реакция беше избухване. Аз съм с 4 операции, една от които коремна, предстои ми 5та, а дори не броим евентуално секцио по медицински причини. Поплаках си, но приех нещата. Сега разбирам мотивите на въпроса ти и съм на същото мнение като цяло за тези неща.

Поздравления, че избираш пътя, който за мнозина е по-трудно, а именно естественото раждане!

За информация дали биха допуснали дула ики друг човек питай в болницата, към която смяташ да се обърнеш. В моята допускат. Агитацията за секцио по-скоро идва от АГ-то.
Моя позната не хареса факта, че я карат да роди секцио второ бебе, без адекватна причина. Роди преди 5 дни естествено, но при друг АГ в друга болница.

И аз мисля, че ако няма нищо застрашаващо при самото раждане за мама и бебе, би трябвало да се съобразят.

# 682
Вземат кръв и урина.
Всеки преглед минава така: първо при акулерката, за дс измери кръвно, обиколка на корем, тегло, слуша сърцето на бебето и може да пропускам нещо, след това с картона отиваш при лекаря и вече там, той гледа на ехограф, задава въпроси и така
Никой ли няма спомен?

Благодаря, записвам си тоя път на телефона, че с тия листчета...все ги губя. Ако някой се сеща какви точно изследвания пускат, ще съм благодарна да ми припомни, че не помня отпреди 6г.

# 683
Цонев и Иванов от Майчин дом подкрепят естественото раждане и не притискат никого за секцио. Има, обаче и такива лекари, които предпочитат секциото и ще Ви извадят вода от сто кладенеца, за да Ви убедят, че секцио е по-добре...

Ще съм благодарна, ако се отговори на въпросите ми, а не да си изказвате личното мнение относно желанието ми за максимално естествено раждане. Ако имам план за раждане ще го уважат ли?
Разрешават ли да присъства дула или не предвид епидемичната обстановка?

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 17:58 от N.R.

# 684
Ох а при мен сече са броени часове до планираното секцио и много се притеснявам 🙄

# 685
  • Варна
Здравейте, никъде не видях отзиви за д-р Бейлерян. Бихте ли споделили мнение? Интересува ме, както следене на бременност, така и раждане.

# 686
Здравейте, моля за помощ. Интересувам се от мнението за Д-р Яков за проследяване на бременност при него и от кой други акушер-генеколози от МД сте доволни. Предстой ми засписване, а не мога да се ориентирам.

# 687
  • Варна
Здравейте, никъде не видях отзиви за д-р Бейлерян. Бихте ли споделили мнение? Интересува ме, както следене на бременност, така и раждане.
Ами аз не съм доволна. За мен тази жена знае само да реже и това е. Две мои приятелки ми я бяха препоръчали и чак после вече пред свършен факт навързах нещата, че и двете са секцио и то без някакви сериозни медицински причини. Като цяло още от самото начало намира причина да си настоява за операция и така. При мен от 4-тия месец започна да ме обработва за секцио, че ми бил тесен тазът, дори не беше погледнала мерките, които ми е взела сестрата. Аз се опъвах и казах, че все пак искам да се пробвам с естествено. В 7мия месец бебето реши, че ще застане седалищно и като го видя (честно ви казвам, чак ми е смешно като се сетя) чак подрипна леко от стола и вика "а такаа, еми мама ще не ще, ще я поизмъчим". Самата операция мина добре, в шеги и закачки, слушахме някви ламбади. Но после за 5 дни тази жена дойде точно веднъж да ме види и то точно когато бяха ме вдигнали за първото раздвижване и бяхме в тоалетната да ми помогнат да се измия. Подвикваше ми нещо през вратата там да ми дадат кисело мляко и това беше. После от на съседката по легло лекарката разбирах какво да правя с раната, превръзката, как да се раздвижвам и т.н (тя идваше всеки ден, понякога по 2 пъти). Бях зашита с нещо, което приличаше на месина и адски ми опъваше и болеше. Друг спомен от нея ми е, че я бях посетила за преглед и ѝ споделих, че много ми се подува корема, че съм ходила вече на няколко гастроентеролога и те не са открили нищо и са ме насочили към гинеколог. Тя ми каза "ми това ще ти е така и аз съм така вече 20 години, това е положението" и ме прати да си ходя. Като цяло при нея шансовете ви за секцио са към 90%. Има тук-таме някое естествено от кумова срама.

# 688
Аз се следих при Иванов. Изключително доволна съм. Ако Ви интересуват подробности, пишете ми.

Здравейте, моля за помощ. Интересувам се от мнението за Д-р Яков за проследяване на бременност при него и от кой други акушер-генеколози от МД сте доволни. Предстой ми засписване, а не мога да се ориентирам.

# 689
Свещичката Ева кю кога поставихте?Вечерта преди секциото или сутринта преди секциото?

Общи условия

Активация на акаунт