Тъй като подробно бях разпитала д-р Цонев относно всяка намеса може да напишете план за раждане, който да предоставите на лекаря, с когото имате уговорка. Описвате какво не желаете да Ви се прави освен в случаи на спешни състояния и само след Ваше съгласие. Препоръчвам книгата на Олга Дукат "Раждане с любов"(ако вече не сте я прочели, съдейки по въпросите). Категорично д-р Иванов и Цонев са хората, които ще се съобразят максимално с желанията Ви и няма да Ви заплашват, притискат, ще Ви подкрепят и ще получите максимума от изживяването естествено раждане във Варна доколкото е възможно и зависи от тях. Аз лично с д-р Иванов не съм се срещала, но съм чела много добри отзиви, двамата се заместват и са работили заедно в Германия. Аз имах уговорка с д-р Цонев и макар да се наложи спешно секцио и не можах да осъществя желания VBAC, съм очарована от него. Рядко срещан професионалист с голямо сърце. Може да бъдете напълно спокойна в негови ръце. Дула не допускат в Майчин дом и не заради вируса, а заради лош опит на ръководството с тях. Но има вариант Ваш близък да бъде обучен от дула и да наемете залата за активно раждане, с вана, в която не може да родите, но поне да Ви обезболи по време на контракциите. Там ще бъдете само с близкия Ви човек и лекаря, палят свещи и е доста по-различна обстановката. Доплаща се за пристъствието на близкия човек и за залата, за ваната допълнително. Точни цени не мога да цитирам, но на рецепция могат да Ви ги кажат, имаше ги тук написани по-напред мисля. Информирано съгласие може да си поискате предварително да си го прочетете и на ръка да допълните с кое не сте съгласна, както и да приложите плана за раждане към него. Цонев и Иванов никога няма да Ви агитират за секцио, ако не е наложително. При мен случаят беше наистина спешен и застрашаващ здравето на детето ми и въпреки това д-р Цонев няколко пъти ми звъня докато бях при дежурния да ми каже, че ме подкрепя и ако откажа секцио на всяка цена, ще ме подкрепи с риск да бъде линчуван от колегите си. Естествено аз не бих залагала на карта здравето на детето ни. Понякога не всичко трябва да е на всяка цена. Но дано шансът е на Ваша страна! Има група във Фейсбук за Раждане във Варна, както и за вагинално раждане след секцио. Там има много истории с д-р Иванов и Цонев, ще се убедите, че за Варна те са най-доброто по повод Вашите търсения. Условията в Майчин дом също са добри. Дежурният, на когото попаднах беше д-р Казаков, също невероятен млад лекар, прекрасен! Успех!
Препоръчани теми