Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майчин дом Варна - тема 12

 • 32 815
 • 590
 •   1
Отговори
# 510
 • Варна
 • Мнения: 458
Аз имам две раждания и съответно следене на бременност при д-р Димитрова. Много съм доволна. Тя в момента е завеждащ родило в Майчин дом. Последно раждах сега декември. Ако нещо те интересува може да ми пишеш и на лично.

# 511
 • Мнения: 486
Здравейте на всички настоящи и бъдещи майки. Аз се записах при Д-р Атанас Цонев. Следващият месец съм на преглед, тогава ще съм вече 12+ г.с. Каза, че първо трябва да запиша час при акушерката и веднага след това при него. Някой може ли да ми обясни защо и какво точно ще прави акушерката на този етап? Много благодаря

# 512
 • Мнения: 155
Здравейте на всички настоящи и бъдещи майки. Аз се записах при Д-р Атанас Цонев. Следващият месец съм на преглед, тогава ще съм вече 12+ г.с. Каза, че първо трябва да запиша час при акушерката и веднага след това при него. Някой може ли да ми обясни защо и какво точно ще прави акушерката на този етап? Много благодаря

Ще ви разпита и ще ви попълни картона, ще измери кг и кръвно налягане.

# 513
 • Мнения: 113
Bubbless, мен Елена Димитрова ме прие, когато постъпих в МД, след като водите ми изктекоха. Тя беше дежурна. Преди това никога не бях ходила при нея, така че не мога да дам мнение как се държи по време на проследяване на бременност и доколко е добър специалист.  На мен не ми хареса отношението й. Не ми хареса как направи прегледа за разкритие, защото беше груб и болезнен. За справка,  следващият път 4 часа по късно такъв направи доктор Костов и не усетих нищо. Не ми хареса, че звъннах и помолих 2 пъти да дойдат,  защото имам болки и настоявам за упойка, а ми казаха, че когато лекарката се освободи, ще дойде и трябва да изчакам.  Ами чаках 2 часа и половина,  когато доктор Костов дойде на смяна в 8 и ме намери на земята в стаята. Направи преглед за разкритие, имах 6 см и до няколко минути бях с упойка. Та, не препоръчвам доктор Димитрова,  базирайки се на моя опит.
На същото мнение съм.

# 514
 • Мнения: 47
Абсолютно и аз се присъединявам!

Имах уговорка с доктор Цонев за израждане, раждането ми тръгна точно на термин, но след изкарани 6-7 часа с контракции вкъщи, към 7 бях в болницата и ме прие госпожата Димитрова, дежурната. Това беше единствената негативна част от раждането ми и всичко след това. Ужасно отношение, безкрайно болезнен, груб преглед за разкритие, след който дори не ме удостои с отговор колко точно см е това разкритие. И аз за справка, след това ми беше направен такъв от доктор Цонев- нищо не усетих. Доктор Димитрова, обаче, отказа молбата ми да извикат анестезиоложката, защото, по думите и аз няма да раждам нормално и няма да мога с този ужас но малък таз. Така и не разбрах какво и пречеше анестезиоложката, пък дори да се беше наложило секцио. Simple Smile Наговори ми един куп страхотии как бебето ще се роди с вакуум или форцепс и ще бъде с увреждания ако раждам естествено. Аз, да уточня, бях абсолютно наясно с тези методи и рисковете при моята структура, всичко беше изкоментирано безброй пъти с лекаря ми, таткото също присъстваше на раждането и много добре знаех колко дълго бих опитвала за нормално, не беше на всяка цена далеч. Доктор Димитрова въобще не даде нито на мен, нито на таткото, който чакаше долу над един час, каквато и да е информация за мен самата. През цялото време ми викаше я да се качвам по-бързо на магарето, а да се събличам или нещо друго. Отвратителен тон, грозно поведение. В ужасни контракции ме качи по стълбите за прием горе, забрави да постави хартия в апарата за тонове и стоях общо 40 минути или повече по гръб, докато всичко останало като клизми, пукане на мехур и проба за алергии към медикаменти се случва.
Мога да продължавам до утре, но ще спра дотук.
Е, с помощта на доктор Цонев, акушерката, анестезиоложката, която след като ме настаниха в залата за активно раждане, която си бях запазила, дойде и бях вече със 7см, но постави толната доза. С помощта на таткото, и моите си сили и умения, родих супер лесно и с няколко напъна на магарето, здраво и нормално на размери бебче 3.5 кг., без епизиотомия и с 2  малки външни шева. Час след това бях забравила, че съм раждала.
Огромни благодарности към доктор Цонев, отново, и целия екип!! Това не мога да кажа, обаче, за въпросната госпожа Димитрова.

Естествено, няма как да знам как се отнася с нейните си пациенти, може и да е голям специалист, но това е моето първо и последно впечатление от нея. Simple Smile


Bubbless, мен Елена Димитрова ме прие, когато постъпих в МД, след като водите ми изктекоха. Тя беше дежурна. Преди това никога не бях ходила при нея, така че не мога да дам мнение как се държи по време на проследяване на бременност и доколко е добър специалист.  На мен не ми хареса отношението й. Не ми хареса как направи прегледа за разкритие, защото беше груб и болезнен. За справка,  следващият път 4 часа по късно такъв направи доктор Костов и не усетих нищо. Не ми хареса, че звъннах и помолих 2 пъти да дойдат,  защото имам болки и настоявам за упойка, а ми казаха, че когато лекарката се освободи, ще дойде и трябва да изчакам.  Ами чаках 2 часа и половина,  когато доктор Костов дойде на смяна в 8 и ме намери на земята в стаята. Направи преглед за разкритие, имах 6 см и до няколко минути бях с упойка. Та, не препоръчвам доктор Димитрова,  базирайки се на моя опит.
На същото мнение съм.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 09:58 от Lora42

# 515
 • Мнения: 813
Случайно някой да знае, кой лекар е дежурен в момента?

# 516
 • Мнения: 2
Здравейте ! Случайно да знаете цената на планирано секцио с избор на екип ?!?

# 517
 • Мнения: 363
Здравейте ! Случайно да знаете цената на планирано секцио с избор на екип ?!?
1260лв.

# 518
 • Мнения: 73
Lora42, ужасен е и Вашият опит с тази жена - доктор Димитрова.  И на мен тя, както и последния ден в болницата,  бяха най-неприятните от целия престой. Ако раждам отново и видя, че тя е на смяна,  вярвайте ми, няма да вляза, докато не дойде друг лекар.

# 519
 • Мнения: 201
Аз съм от доволните от др. Димитрова. Тя беше асистент на моя лекар по време на секциото ми. Запознах се с нея в деня на приемането ми, никога не бях я виждала преди, беше много мила и обесни всичко което ме вълнуваше относно операция. Аз съм с патология на матката и след операцията ми обесни много подробно как е минала операцията  и какво трябва да се направи преди да решим с мъжът ми да имаме още едно дете. Освен на визитациите идваше поне още веднъж през деня да ме види как съм.Следящият ми лекар също идва няколко пъти да ме види и да ми даде насоки как да се възстановя по-бързо, неочаквано за мен и Снежи дойде да ме поздрави и да види дали всичко е наред. Доволна съм от всички лекари и акушерки които бяха в родилното по време на моя престой.
 Единствено др. Ступина не ми допадна. Тя беше в приемният кабинет когато постъпвах в болницата, няма добър ден, няма довиждане. През цялото време беше нацупена и си мънкаше под носа и трябваше по няколко пъти да я моля да повтори въпроса си за да мога да я чуя.
На визитацията беше същата работа, света и беше крив, даже не ми погледна шевовете да види дали всичко е наред.

# 520
 • Мнения: 47
Абсолютно! Аз ако знаех, може би щях да устискам някак още един час вкъщи с болки, защото буквално хванах последния един час от дежурството и, след което застъпи доктор Казаков, който няма нищо общо с нея. Просто след над 6 часа с контракции вкъщи, никакво спане и всякакви опити да мога да овладея болката с дишане и т.н. вече усетих, че си е време да ходя, особено ако искам да се възползвам от епидурална. Simple Smile
Но нищо, на фона на приемането ми, което беше час, всичко останало беше като по поръчка и на всички бременни приятелки в момента обясняввм, че пак бих родила така и в МД.
Lora42, ужасен е и Вашият опит с тази жена - доктор Димитрова.  И на мен тя, както и последния ден в болницата,  бяха най-неприятните от целия престой. Ако раждам отново и видя, че тя е на смяна,  вярвайте ми, няма да вляза, докато не дойде друг лекар.

# 521
 • Мнения: 1
Здравейте, може ли да ви помоля да споделите впечетления от д-р Капка Атанасова?

# 522
 • Мнения: 588
И аз се интересувам от актуални мнения за Капка Атанасова.
Ако лекаря ,който избера за секциото не работи по ЗК цената пак ли ще е същата -1260 лв?

# 523
 • Мнения: 155
И аз се интересувам от актуални мнения за Капка Атанасова.
Ако лекаря ,който избера за секциото не работи по ЗК цената пак ли ще е същата -1260 лв?

Да, цената е същата.

# 524
 • Мнения: 588
До сега се следях по ЗК.Ама не се издържа вече.Всеки път 40 лв за ехограф ,който е много стар нищо не се вижда.Вече съм в 5-и месец.Днес питах за пол-не виждал.Май ще се отиентирам към МД.При положение че вече ще съм към 6-ти месец за следващ преглед,т.е всичко за до 05/ти съм минала.За какъв пакет да питам, колко ли ще струва?

Общи условия

Активация на акаунт