ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 408
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
..........
Как така си ходят на даскало? Нали целият клас преминава на ДО когато има болен съученик?
Иначе много кофти за карантината. Дано да няма и други заразени деца. Като знам учителите колко безотговорно го карат, разхождайки се между редиците с маски на долната устна, силно се надявам на нашия клас да му се размине, предвид, че сме с едни и същи преподаватели.
........

За 91 НЕГ иде реч. Имам колежка с ученик там. Класове с положителни деца  - само дезинфекция и класовете си ходят на училище...Не знам...А от друга страна в часовете по немски преподавателите не влизали, ако учениците не са с маски в стаята и не са отворени прозорците.

Очарована съм от Гьоте - снощи Мариела им писа мейл, че ще отсъства няколко часа заради карантината. Върнаха й отговор, че ще й подготвят папка с всички взети материали + че й се полагат пет безплатни индивидуални урока с преподавател в удобно за нея време. Браво. Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 09:14 от Free Soul

# 106
  • Варна
Благодаря, момичета! Всички се надяваме на пълно възстановяване - но като гледам анамнезата, в никакъв случай няма да е бързо. Най-искрено ви пожелавам вирусът да ви подмине. Не знаем от къде се е заразил, той по принцип е ограничил контактите си от няколко месеца, носи предпазни средства когато излиза. Свекърва ми е все още действаща медицинска сестра, но пък нейният пср е отрицателен, така че не е тя вирусоносителят.

6-те паралелки са сега под карантина. Застъпиха се в рамката на седмица, учениците са от 9 до 12 клас (само 8 кл не ги лови Simple Smile ).Получаваме редовни съобщения в Школо, но са крайно телеграфни - нямам инфо дали това са само 6 деца по едно във всеки клас или повече. Карантинират като контактни и профилните групи и школите. Школата за подготовка на олимпиади на сина ми вече мина на ОЕСР за две седмици, защото е смесена. Училището е голямо, 5 випуска по 9 паралелки. Прозорците стоели почти постоянно отворени, парното естествено все още не работи и синът ми тази година много бързо откри, че съществува жилетка, която може да носи върху униформената тениска Simple Smile.

# 107
  • София
За 91 НЕГ иде реч. Имам колежка с ученик там. Класове с положителни деца  - само дезинфекция и класовете си ходят на училище...Не знам...А от друга страна в часовете по немски преподавателите не влизали, ако учениците не са с маски в стаята и не са отворени прозорците.
Правилно! Дезифектанти и маски по време на час!
Моят, на фона на пандемията, ке оказа с .... ангина.😢 Пие антибиотик, антипиретици и витамини. Та, пропусна тази седмица, но от понеделник, ще е на у-ще и тренировка! Така, ще е тази зима. Газ- спирачка, газ- спирачка. Ох, колко щастливо си живеехме, преди Ковид-19, ама за да оцениш нещо, трябва да видиш, как е без него.🙄

# 108
И на набора в класа има положително дете, но класа си ходи на училище. Презумпцията е, че теста е излезнал положителен в понеделник, та не са били контактни 3 дена. То може да е било заразно още в петъка детето но... В къщи си е и няма да го пускам да ходи насам-натам, особено при родителите ми и баба ми, че е на 96г и само това й трябва. Племенницата от снощи е с болки в гърлото. Личната я преглежда по тел. Майка й изпраща снимки на гърлото! Направо нямам думи. Ако иска тест, да си плати.

# 109
  • София
А пък на мене ми се наложи прием в болница и хоп тестче. Оказах се с имунотела за минала инфекция и после правих pcr. Отрицателен еств. То малко извън темата на 10 клас
Имаш ли подозрения кога може да си го изкарала? Тоест, имала ли си някога дори и леки симптоми?

# 110
  • София
А пък на мене ми се наложи прием в болница и хоп тестче. Оказах се с имунотела за минала инфекция и после правих pcr. Отрицателен еств. То малко извън темата на 10 клас
Имаш ли подозрения кога може да си го изкарала? Тоест, имала ли си някога дори и леки симптоми?
Имах март месец. Липса на обоняние, изчезна ми алергичният ринит, лек дискомфорт в очите и възпалени сливици и много лека кашлица. Бяха започнали още преди да ни затворят. Чак като ми се възвърна обонянието прочетох, че може да е симптом. Но изненадата е,че имам имунотела толкова време. Майка ми ш баща ми нищо не са имали,макар докато ни затворят общувах често с тях.

# 111
  • София
Спазени са разписанията в НЕГ, спокойно, така е по протокол. Ако детето определен брой дни преди излизането на положителния резултат от теста не е било на училище, класът НЕ се карантинира. Има си  съответно в гимназията  и карантинирани класове, един от тях е лайстунг паралелка, друг е ДСД, може вече да има и трети, не зная. Официално си е качена информацията за некарантинираните, не са толкова луди да го качат като инфо (особено, когато за друго са много зле с информацията на сайта) без съгласуване с РЗИ.

# 112
Не е тук мястото за коментар, но логично следва поста на Русалка. Наред с позитивните деца, има болни родители. На 16.10 с родителите от карантинирания клас имаше присъствена РС, въпреки указанията на м-р Вълчев РС да са онлайн. Седмица по-късно (т.е. в рамките на инкубац. период) пристигат съобщения за заболяването. Въпросът е колко още възрастни биха могли да пламнат от тази РС. Какво се случва с класната, която е контактувала и с деца, и с родители, но продължава да не е в карантина и да преподава присъствено на останалите класове?!

# 113
  • София
Ако на родителската среща родителите са били с маски не виждам повод за притеснение.

# 114
Не, имаше безсмъртни Simple Smile

# 115
  • София
Оф, аз след призивите на Стаматов и Калапиш във ФБ, вече съм отчаяна! Голямо лицемерие и от страна на двамата! Качват през ден снимки от разни събития-конференции, обучения, симпозиуми и не знам още какво, ама иначе децата ще им заразят колегите!
Ушагелов и той се опитва да им приглася.
В класът на младежа, всичките 27 деца са на училище, болни няма, не кихат, не кашлят. Влязъл в час У. и изненадан ги попитал, как така всички са на училище, не можело всички да са здрави! Ами, дай зорлем да им вземем бележки и да ги държим вкъщи!
 Отвратена съм! Те се скъсаха да обикалят, да правят банкети, да се събират, лъсват учителски колективи, които очевидно са се заразили помежду си, но децата виновни!
Вдигам ръце, развявам бялото знаме и да правят каквото искат! И за цяла година да ги затворят... Дано поне оставят моловете отворени, да има къде да се срещат децата. За образованието не ми се говори. Това, което го вълнува младежът, надявам се, че и сам ще си го изучи!
Криво ми е, защото се прилага двоен стандарт! Мрън, оплаках се! Confused

# 116
  • Варна
Истината е някъде по средата. Само до миналата година, при достигане на определен брой болни, децата излизаха в грипна ваканция. Тази година, болниците на много места вече спряха плановия прием, но проблем все още няма - електоратът трябва да е доволен. От друга страна, грам не се помисли как ще обезпечи ОЕСР, а пари за глупости и помощи се харчат, без грам мисъл.

Очевидно е, че ОЕСР е временна мярка, но можеше да бъде приложена качествено и навсякъде, по едно и също време , НО с предварителна подготовка. В крайна сметка и едно време дипломи взимаха задочниците, и сега много професионални сертификати се полагат с изпити след самоподготовка - например в моята сфера АССА за счетоводители.

# 117
  • София
Манжелка, много родители взимат бележки, защото ги е страх да пуснат децата на училище, а не че децата са болни.
Аз нямам против, когато е оправдано, когато е доказано, когато ....
Същият този, Стаматов, преди 20 дни призоваваше да се увеличат дните, които ще се извиняват с бележка от родител.
Пак той, в интервю по BGonAIR, преди няма и 10 дни, каза това:
"Ако се наложи да се затворят училищата в момента, това ще доведе до сериозен недостатък в подготовката по всички предмети на всички класове и грамотността ще бъде драматично срутена", категоричен бе Стаматов.
И пак той, в последните 10 дни е бил на масови мероприятия в Якоруда, в Търново, в Козлодуй, в парламента и още някъде. Хората го питат, къде са им маските. Не отговаря, но излиза с призив, че децата.... абе, ай....

# 118
  • София
Миналата седмица при нас се подновяват Ковид инструкциите и няколко часа по късно ни се задава въпрос "ще участвате ли  в тийм билдинг, нейде на купчинка из страната" , казах: Не, разбира се,.... но пък може да се включа онлайн Joy
Стаматов го четох, Калапиш - не, че съм извън ФБ, но дете от класа от малката писало в групата им, че казал "в група на родителиц(каквото и да значи това) , че няма да са на учулище в понеделник, няма нищо в Школото или на сайта и реших че е за понеделника след 1.11.
При набора има някой с друг разсмърчал се, той затова изкара в къщи 4 дни, бясна му, от дебелата му глава стана, симптомите, не приличаха на ония.... ноо положението беше много зле, трагедия, онази ситуация "мъж с температура", само дето "мъжът" бе без температура Joy

# 119
  • София
Слънчева, а защо го четеш тоя изобщо, да те питам аз? Ако ти е зор да си вдигаш кръвното, дай ще измислим по прятни начини. Joy

Общи условия

Активация на акаунт