ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 427
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Яна, бързо оздравяване! Flowers Four Leaf Clover

# 136
  • София
Яна, бързо оздравяване!
Наборът се обади - карантинирани са от днес. Едно момче е с положителна проба, бащата беше положителен преди десетина дни и чакаха резултата на детето, да ама тогава то излезе отрицателно. И детето продължило да си ходи на училище, въпреки болния баща в къщи. Днес пробата на детето е положителна. За мен е изненада тези родители сами ли са решили да го тестват втори път, симптоми ли е дало...
Още едно дете чака резултат, обаче, точно момчето, до когото седял Мишо. В петък бяха на РД заедно след часовете. Сега, като ми се обади, за да ми каже, че ги гонят от сградата на училището, изтърси "ами то и мен нещо ме дере гърлото, дали имаме някое хапче за смучене у нас?" А как ще се прибере - еми с метрото...или с автобуса...
АВО също мина онлайн, получих мейл. Само не разбрах изцяло и до второ нареждане ли или за 10 дни там, заради контактен, за конкретната група.
Изобщо....не знам вече кой да ни пази! Бъдете здрави!

# 137
  • София
Мандаринка, дано да не се е заразил наборът. Дъщеря ми беше плътно две седмици заедно с гаджето си, преди той да си направи тест и да се окаже позитивен, че даже и на хотел бяха няколко дни, абе по-близък контакт няма как да бъде. Но тя не се зарази, както и семейството му, колегите му. Най-вероятно са били и заедно, когато са срещнали вируса, но тя не прихвана.
На щерката група в Аво е присъствено.

# 138
  • София
АВО ни подготвят засега, но като нищо да редят графика.
Нашето училище се запали и там действат, но и те като МОН, прехвърлят топката, такова съобщение са избарали, че сякаш друг ги е подтикнал.... а всъщност са се събирали и те са поискали становището от ОС Angry

# 139
  • София
Десем, какво е станало? Да не би да минавате на ОЕСР?

# 140
  • София
Десем, какво значи се запали?
Има 5 или 6 паралелки под карантина, на фона на 45/ над 1200 деца?
Аз пропускам нещо, явно...
Пуснали са съобшение, че имат предложение от ОС за онлайн обучение до 13/11...
Аз като ви казвам вчера, че вдигнах кръвно, вие ми се карате...

# 141
Яна, от мен също бързо оздравяване. Като гъби никнат карантинираните класове в училището на малкия.

# 142
  • София
А едва 16 годишният ми тийн, констатира:
Ама какъв е смисълът от това, ако всяко училище решава по отделно? Дали 10 училища в София ще учат или не, това с колко ще промени хода на епидемията?

Ами, не намерих отговор...

# 143
  • София
Яна, и от мен бързо да минава тази гадост и грижите да останат зад гърба ти!
Мандаринка, как така се допуска дете, контактно на позитивен родител да ходи на училище? То не трябва ли задължително да бъде в карантина у дома си?

# 144
  • София
Токущо прочетох, че 119-то училище преминава дистанционно. Не знам вече. Ситуацията е зле. В класа на сина ми не отсъства никой. Здрави са децата, дано и така да си останат.

# 145
  • София
В класът на моя син също, ама какво значение има? Направо ни свариха на бавен огън!

# 146
Моят син сега ми звънна и каза, ще си взема всичко от общежитието, че май ще направят същата работа като първото ДО - след ваканцията направо ДО. Тогава му останаха учебниците в общежитието. Наистина не ми се виждат розови нещата. Целият клас е с хрема, включително и той, добре че има капки за нос.

# 147
  • София
3 от общо 6-те паралелки десетокласници в Испанската са в карантина. Преди това имаше още една. Само нашият и Д клас все още се разминават с карантината.

# 148
  • София
Санака, нещо се мъдри за ДО при нас, Слънчевата не е изпреварила, децата като гледам са определено против, не само това, но си заслужава да бъдат прочетени. От написаното, макар и не всичко политкоректно, може да се направи извода, че не са доволни от миналото ДОто.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 22:51 от Desem

# 149
  • В светлината на слънцето
Яна, бързо и леко да преминете през това изпитание! Heart

Аз днес бях на родителскИ срещИ - едновременно. Да е жив и здрав седмокласника с инсталацията от два лаптопа на бюрото, сега оцених труда му.
При нас остават присъствено, но като нищо може след ваканцията да продължат дистанционно. Само днес има два карантинирани 11 класа. Преди това имаше един 7 и един 9 клас, но вече им е минала карантината. В класовете на моите засега няма дете с ковид. Наборката почти не излиза, но брат й не се спира. Дано се опазим всички!

Иначе при нас нещата с немския са леко гаднички, ама здрави да сме, това е по-важното. Бях писала преди време. Няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт