ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 344
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Марулетке, дано се разминете!

В София се носят маски. Колеги се оплакват, че при работа с клиенти, имат проблеми с хора от провинцията. Последно, някакви перничани  така и не сложили маски и казали, че ние трябва да пазим тях, не те нас...

# 346
  • София
    В момента замествам зет ми в неговия магазин.Влиза клиент,аз съм с маска,той не.И ме пита "Ти що си с маска,Апеш ли?"
JoyJoyJoy
Не мога, просто! А ти не свали ли маската, за да му прегризеш врата? Laughing

# 347
Днес моя човек става на 16.Рожденния ден ще празнува под карантина.

# 348
Честит да ти е младежът! Ще запомни със сигурност този рожден ден. Grinning

Моята щерка е в карантина заедно с класа, четох че питаш по-нагоре. Мисля, че се броят 10 дни от последния контакт с положителния човек. И ние не сме получили никакво предписание от РЗИ, класната ги информира докога са в карантина. Rolling Eyes
Намерих откъс от Заповедта на здравния министър за карантината:
Скрит текст:
"Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно Приложение № 4, подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния контакт с потвърдения случай, като се поставят под карантина в дома или на друго място, на което лицето е посочило, че ще пребивава с предписание по образец съгласно Приложение № 5 на директора на съответната регионална здравна инспекция или на оправомощено от него длъжностно лице." https://coronavirus.bg/bg/570
Както и линк към предписания на РУО София за родителите: http://ruo-sofia-grad.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%82% … I8zQirKScjQ2llxp0

Skiorche, щерката е при Георгиев по математика, вярно им е взел страха с тези петминутки! Sunglasses Досега има една четворка, и онзи ден изкара 5,95 и е особено горда със себе си. Мисля, че и стресът да си подадат точно навреме решенията също оказва влияние - нямат време за проверка, за обмисляне, все едно са на състезателна математика...Но нищо, нека се стягат. Казала съм й - ако почувства нужда, ще включим няколко частни урока...

Лулуто, може страстите на младежа с колелото да не отшумят току-така...Laughing На съпруга ми брат му от малък е скачал по бабуните и хълмчетата на Южния парк...Сега е 33 годишен мъж, колелото продължава да е най-голямата му страст, минава десетки километри на ден, участва в състезания за любители, в маратони, обикаля България и междувременно си работи IT специалист и учи Психология. Купи си велотранажор у дома, за да тренира, ако няма възможност да излиза, но мисля, че това рядко се случва и редовно прави километри извън града и в делничните дни.
Една каска на момчето и ще си по-спокойна. Simple Smile

# 349
  • В светлината на слънцето
Free Soul, хубаво ме успокои. А аз се надявах да поотмине до година-две. Joy Шлем директно ще му взема, че е по-сигурен.

Значииии, не мога да не ви го споделя. Учител по бел от Бургас го е писал (нищо лично срещу провинцията).
Та...

"Първи ден на тазгодишното онлайн обучение. Литература, 9-ти клас. Тема: "Романтизъм" .
За въведение - поредица понятия, чиито значения искам учениците да обяснят: "Рома" , "роман" , "романс" , "романтика" , "романтик" , "романтичен" . Обаче - проблем. Гробно мълчание още на първата дума.
--- Какво е "Рома"? - ги питам.
Мълчат.
--- Защо е написано с главна буква?
След 20 секунди:
--- Защото е собствено име - ми се отговаря плахо.
--- Точно така!!! - обнадежден възкликвам. - Име на какво е "Рома"?
Продължително и тежко мълчание.
--- Има ли цесекари? - питам аз, левскарят.
Реагират двама.
--- С кого ще играе довечера ЦСКА?
Тежко, лепкаво и много продължително мълчание.
--- Никой ли не знае какво е "Рома"?
Мълчат. Аз повишавам тон за пореден път. Този път от отчайващо безсилие.
--- Ама наистина ли никой не знае какво е "Рома"?
И тогава... Плахо и приглушено... И малко отдалеч... Услужлив (и възрастен) женски глас произнася:
--- Сорт домати.
Урокът ми е спасен. Романтизмът - още повече!

(А сме едва първият ден на дистанционното обучение) "

# 350
Sweat Smile за Рома....

Аз не да те успокоявам, а да те подготвя...GrinningGrinning
Всъщност идеята ми беше да дам пример как детските страсти могат да преминат в любов за цял живот, която чудесно се съвместява с професия, учене и личен живот. Simple Smile

ДО-то при нас върви...Наборката по-бързо навлезе покрай карантината, сестра й ще наваксва, ще видим как е в 31во...Засега няма фалове...Нещо са се настроили, че ще продължат така до пролетта, ама не ги оставям много да го вярват...

Родителите със седмокласниците - дано децата имат късмет и всичко върви възможно най-добре с ученето.

На наборката й накупих 3 книжки с литературни анализи...Макар че е отличничка по БЕЛ, мисля че има нужда да попрочете малко критика, за да доизглади стила си на писане. Едно време ние в даскало много пишехме отговори на литературен въпрос, съчинения-разсъждения - определено речникът и стилът се обогатяваше и с четене на литературни критици...

# 351
  • София
Аз пък точно тези разсъждения ги ненавиждах. Научаваме глупотевини и в резултат на което не ни научиха да мислим и да си казваме мнението. Най се дразня ,че тази практика продължава. Синът ми се дразни, защото по литература им казват, не преписвайте, кажете си мнението и после 3 като оценка. Какво е искал да каже авторът. Каквото искал го е казал.

# 352
Честит да ти е младежът! Ще запомни със сигурност този рожден ден. Grinning

Моята щерка е в карантина заедно с класа, четох че питаш по-нагоре. Мисля, че се броят 10 дни от последния контакт с положителния човек. И ние не сме получили никакво предписание от РЗИ, класната ги информира докога са в карантина. Rolling Eyes
Намерих откъс от Заповедта на здравния министър за карантината:
Скрит текст:
"Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно Приложение № 4, подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния контакт с потвърдения случай, като се поставят под карантина в дома или на друго място, на което лицето е посочило, че ще пребивава с предписание по образец съгласно Приложение № 5 на директора на съответната регионална здравна инспекция или на оправомощено от него длъжностно лице." https://coronavirus.bg/bg/570
Както и линк към предписания на РУО София за родителите: http://ruo-sofia-grad.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%82% … I8zQirKScjQ2llxp0

Skiorche, щерката е при Георгиев по математика, вярно им е взел страха с тези петминутки! Sunglasses Досега има една четворка, и онзи ден изкара 5,95 и е особено горда със себе си. Мисля, че и стресът да си подадат точно навреме решенията също оказва влияние - нямат време за проверка, за обмисляне, все едно са на състезателна математика...Но нищо, нека се стягат. Казала съм й - ако почувства нужда, ще включим няколко частни урока...

Лулуто, може страстите на младежа с колелото да не отшумят току-така...Laughing На съпруга ми брат му от малък е скачал по бабуните и хълмчетата на Южния парк...Сега е 33 годишен мъж, колелото продължава да е най-голямата му страст, минава десетки километри на ден, участва в състезания за любители, в маратони, обикаля България и междувременно си работи IT специалист и учи Психология. Купи си велотранажор у дома, за да тренира, ако няма възможност да излиза, но мисля, че това рядко се случва и редовно прави километри извън града и в делничните дни.
Една каска на момчето и ще си по-спокойна. Simple Smile
Няма да спирате устрема на младежа аз съм на 42 и тази година досега имам 7500 км с колелото докрая ще станат 8000.Имам две колела и сглобявам трето и определено колелото ми струва повече от колата.Ама хората са го казали "Кефа цена няма"и каска задължително виждал съм счупени каски но здрави глави.

# 353
  • София
ico_03, да е честито момчето ти!
Да е жив и здрав, нека карантината да е най-лошото, което може да му се случи!

Лулу, не искам да те разочаровам, но ако човек е пристрастен към адрелина, си остава такъв! Ако не е колелото, ще е друго.

# 354
Free Soul Днес най после получих предписанието като се разбрахме да ми го пратят на мейл иначе останалите родители са ходили да ги взимат лично разбрахме се да го разпиша и върна иначе да карантината е 10 дни от контакта със заразен нашия беше в понеделник така че в сряда карантината изтича.

# 355
  • В светлината на слънцето
ico_03, да ти е честито момчето! Да върви само напред и да сбъдне мечтите си! Heart

# 356
  • София
ico_3, живо и здраво, да е момчето ти! Много да ви радва!

# 357
  • София
Да е жив и здрав рожденикът!
Аз малко извън темата , ама да се похваля. Моето бебе куче проговори. 🤣🤣 Шегувам се. Изяде 8 ъгъла и снощи успя да изкърти алуминиев профил на един друг ъгъл. На мама радостта и на тате ремонта.🙄

# 358
  • София
Да е жив и здрав рожденикът!
Аз малко извън темата , ама да се похваля. Моето бебе куче проговори. 🤣🤣 Шегувам се. Изяде 8 ъгъла и снощи успя да изкърти алуминиев профил на един друг ъгъл. На мама радостта и на тате ремонта.🙄
😲 Каква порода е този любимец? Терминатор?

# 359
  • София
Френски булдог. Списъкът с изядените неща е дълъг. Но ме втрещи със снощната й изява. Коридорът ни изглежда интересно бих казала. Вече съм сигурна,че отглеждаме динозавър Рекс.

Общи условия

Активация на акаунт