ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • В светлината на слънцето
massisa, дано го преодолее с възрастта. То при тази порода е винаги много интересно. Нашият за 3 години не е направил една беля (без да броя изпитото половин шише олио в бебешкия му период). Но навън се вживява в ролята на сибирски впряг и дърпа като за световно. Няма нормална разходка при нас.

# 361
  • София
Дано Лулу, мъжът ми има мазоли на едната ръка от дърпане на каишката. Иначе през деня е ангелче, но нощем се превръща в нещо страшно. Здраве да е

# 362
Аз пък точно тези разсъждения ги ненавиждах. Научаваме глупотевини и в резултат на което не ни научиха да мислим и да си казваме мнението. Най се дразня ,че тази практика продължава. Синът ми се дразни, защото по литература им казват, не преписвайте, кажете си мнението и после 3 като оценка. Какво е искал да каже авторът. Каквото искал го е казал.
Идеята ми е не да цитира и преразказва авторите, а да обогати изказа и задълбочи разсъжденията си, като чете различни гледни точки и тълкувания. Иначе аз точно на разсъжденията се представях много добре, защото търсех винаги нещо различно и по-нестандартно да тълкувам, без да крада от литературната критика. Заслуга за това имаше и учителката по БЕЛ, защото подкрепяше точно личното творчество и наказваше с ниски оценки съученици, които преразказваха други автори....Но пък точно литературната критика ми е помогнала да оформя писането и разсъжденията. Моите деца поне са доста зле в това отношение, хеле пък малката - тезите за НВО я мъчеха жестоко...Та опитвам се да намеря някакво решение...

Много са ми сладки кученцата, само този момент с изяждането на покъщнината в един период е не толкова забавен Simple Smile Енергията им извира отвсякъде, явно трябва да са по цял ден навън да търчат, та да не ядат всичко подред у дома...Иначе ми харесва, че кучето може да го дресираш като войник и то дори се радва да изпълнява командите ти. Simple Smile Казвам го като собственик на две котки (спасени като бебета, изхвърлени в кашон), които си правят каквото искат. Е, и те уж знаят забранените (масата, да не ядат цветята, да не мяукат рано сутрин и да не скачат по вратата), но са си своенравни животни.

# 363
  • София
Честит празник на всички! Живи и здрави да са, малкото останали будители!

# 364
  • София
Честит ден на будителите!
Тази година ми се струва особено нужен този ден. Надявам се, въпреки всичко, да се намират хора, които да държат децата ни "будни"! И ние имаме нужда...

Добро утро, иначе: Joy
Скрит текст:

# 365
  • В светлината на слънцето
Честит ден на будителите! Имам вяра, че има надежда!

# 366
  • София
Слушах Вълчев по Нова сега. С две думи - гответе са за продължаване на ОЕСР в София /и в останалите червени зони/.

# 367
И на мен така ми прозвуча

# 368
  • София
Дам, за София със сигурност.
Ами, готвим се. Преди Вълчев, в същото предаване, гледах Димо Падалски. Учител, който дава много на децата, но в реала. Миналата година той беше единственият, който не се справи с ДО. Децата загубиха от липсата на контакт с него.
Каквото, такова! Все ще завършат,... с отлични оценки! 😜

# 369
  • София
Аз по принцип го харесвам Вълчев, но крайно ми е нелогично решението /не че е негово, но не успя да го аргументира убедително, вероятно защото и той самият не е убеден в него Laughing /: най-малко заболели/заразени има сред гимназистите и техните учители в момента /доста повече е при малките/, но ще затворим тях, защото щетите от ДО при тях са по-малки. Да де, ама като отсъстват половината учители на малките, защото са се заразили, кел файда от присъственото им обучение. В Испанската няма заразен учител и само един отсъстващ по други причини. В основното училище на малкия са болни 8 учители /някои - сериозно болни/, доста повече позитивни деца, но основните училища не ги затварят /самото училище ни прати онлайн де, но това е друга тема/.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 18:15 от sanaka

# 370
Те ще завършат с отлични оценки ама какво ще са научили ☹️

# 371
Санака, права си! В училището на сина ми също повече болни са от малките. За това превантивно 5 и6 клас ще са 1 седмица дистанционно. Щети ще има за всички, без значение 2 или 10 клас са.  Ако успеят да направят нещо на ротационен принцип мисля, че би било по-добре.

# 372
  • София
В нашето пращат онлайн 4-7 клас. Някак се надявах да започнат от 5-ти нагоре, ама...

# 373
  • София
Tired FaceDisappointed Relieved
Те ще завършат с отлични оценки ама какво ще са научили ☹️

Sob Weary

# 374
  • София
Момичета, до моето дете е достигнала информация, че по време на ДО няма да ги изпитват. Когато ги върнат в училище, тогава... В първия момент ми се стори много невероятно, но както ви писах, в заповедта на директора имаше едно много странно изречение, че оценяване ще се извършва по усмотрение на учителя.
Сега, ако ще учат дистанционно, много моля така и да се изпитват... Smirk
Вие чули ли сте нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт