ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 380
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Не съм чула подобно нещо. И в темата за френската никой не е писал. Не ми се вярва да стане,защото никой не знае докога. При нас в анкетата срокът беше до края на ноември. Някак не ми се вярва да ги върнат след това. При сина ми сега им дадоха презентации по някои предмети.

# 376
  • София
Не ми се вярва да не ги изпитват. То от сега като почне ДО, не е ясно до кога?!

# 377
Честит рожденик на патерица на Ицо !Да е здрав,успешен и с много късмет!Най-вече здрав!!!
    При нас онлайн тече с пълна.......първи час математика,  продължил 20тина минути.Обяснила някакви задачи и айде джаф!!!!!!! През останалите 20 наборът ходи да си храни зайците.
    В съобщението в школо за преминаване към ОЕСР, / това ми навява звукова асоциация с едно лайняно действие/, пише,че съгласно разпоредбите на МОН ще се пишат отсъствия и ще се поставят оценки.
     И те така!!!

# 378
  • София
    В съобщението в школо за преминаване към ОЕСР, / това ми навява звукова асоциация с едно лайняно действие/...
Joy
Дано си останем само със звуковата асоциация. Да не стане реално яко ОСЕР. Laughing

ЧРД на синковеца на Ицо!

# 379
  • София
И моето отърва карантина. Имат заразено дете от класа, с положителен тест от вчера. Днес младежът пробвал аромата на всички шишета с парфюми, които има вкъщи. Усещал аромата, ама като че ли по-слабо. Ама това, след като разбрал новината. Сега седя и се чудя, дали го избива на хипохондрия или да задействам план Б? Rolling Eyes

# 380
  • София
Честито и от мен на патерици на младежа, ico.
С пожелание за здраве и да не се повтаря този рожден ден, предстоящите да са изпълнени с положителни емоции.

Слънце, нека си мърмори младежът, че не са НГДЕК, като го гледам не се е счупил Joy повече време за Историята, помалко за "момата". Joy

Преди известно време едни мили съфорумнки ми казаха (на живо), че не винаги ми се разбира мисълта. Joy
Явно и с примера, който дадох се получи нещо такова... Признавам си, че ми стана любопитно коя е тази ЕГ, в толкова челни позиции... МГ повечето сме ги чували (не винаги с добро). Сърцето ме боли за много добри училища.
Аз съм със страхотни впечатления от не една ЕГ, но в минали години, най-младият близък завърши ЕГ преди 5-6 г.
Аз с провинцията проблем нямам, че си го и казах защо...  би ме радвало да се справят добре много училища независимо къде.
Сигурно за всички топ Софийски училища може да се напише нещо неласкаво и съм благодарна на тези, които споделят проблемите.
Срещу нашето елитно училище поскачам, че и младежът знае и се притеснява, къде какво ще кажа (последно беше на РС като казах, че ще пордигна въпроса за карантината)
... ефект не винаги има, но човек трябва да се бори... сега съм в точно такава, но ковидна ситуация
Скрит текст:
дето ми иде да вдигна телефона и да си кажа всичко, т.е. да си продължа казването в смисъл "аз, казах ли ви?"
Капем като круши, нов случай всеки изминал ден и никой не прави нищо, т.е. правят тези, които се почувстват зле като си плащат тестовете. Само един засега е отрицателен, минус 25% за седмица сме.
От март месец сме на линия без да е нужно, работата ни би могла и онлайн да се върши, но някой трябва да реши...че е и срамно за областта ни.

# 381
  • София
Абе, трудно ти се разбира, ама ние и така си те харесваме. Laughing

Вече писах в една друга тема, че напоследък започнах да се чувствам като пуйка по Коледа - очаквам всеки момент да ме отстрелят. Smirk Ама, каквото - такова.
Днес отпразнувахме РД на малкия, отметнах груповите ангажименти за тази година и вече мога да посрещна всичко.

# 382
  • София
Санака, да ти е жив и здрав Дзвера! Heart Eyes Голям фен съм му, защото се успокоявам, че има и други като моето. Joy

Десем, тук трябва да кажа, че на живо съвсем ясно се разбира какво искаш да кажеш. Може би много бързаш, когато пишеш. Hug

И да ви дам съвет. Ако купувате домашни антиген тестове от аптеката, проверявайте дали шишетата с реактив не са спукани или фабрично празни, особено ако сте си Марко Тотев. Joy

# 383
  • София
Слънце, вчера питах за тези тестове в "нашата" аптека и информацията може да се обобщи като "не ги зареждаме, ненадежни са" Sad

# 384
  • София
Слънце, вчера питах за тези тестове в "нашата" аптека и информацията може да се обобщи като "не ги зареждаме, ненадежни са" Sad
Може ли, да ми покажете тези бързи тестове? Снимчица?

# 385
Хахахаха,  и аз питах в аптеката до работа.Отговорът беше /понеже ми е позната шефката/ Абе ти няма ли за кво друго да дадеш 40 лв?
    При нас ОЕСР върви.Преди малко,по време на първия час ,учителката казва " Изчакайте малко да сляза да си взема пратката от еконт." В 8.22 .
    По ФВС трябва да имат обособен кът,койт при включена камера да се види.За  упражнения.Сега,ние сме в къща на два етажа,двор , няколко паралелки могат да си водят часовете у нас. Ами тия хора,дето живеят в панелка 60 квадрата,кво правят,ако имат двама ученици???Мисля си,ако съм учител по физическо,ще дам проекти, свързани със спорта - да издирят интересно инфо,спортни постижения,някаква история .....
    В общи линии засега,нямам забележки за дистанционното.Да видим как ще се случват часовете по немски,аз там съм най-претенциозна.
    Наборът има свободен час и излезе с приятелче-съседче да се разходи малко из махалата.Каза,че следващия час имат физическо и ще каже на учителката,че си го е провел.През миналото ДО всяка сутрин тичаше по 4-5 км.

# 386
  • София
На мен ми е интересно, как се провеждат часовете по математика, примерно.
Само да кажа първо, че всички часове са си синхронно при нас.
По математика, господинът е подготвил предварително файл с новия урок / ако в часа трябва да се преподава нов урок/. Файлът съдържа решените задачи от учебника, с подробни обяснения. Влиза в час, споделя екран с файла и започва да обяснява по него за около 15 мин-20 мин. След това им споделя екран със задачки от някъде и им дава 20 мин за решаване на тия задачи. Следващия час обсъждат решенията на тия задачи... и така 3 пъти в седмицата.

Е, тормози ме въпросът, как се учи математика с разкази. Прочетох в деветокласната тема, че друг уважаван от мен, учител по математика в гимназията, действа по подобен начин...

# 387
  • София
Слънчева, навсякъде може да се предава математика в "реално време" с помощта на графичен таблет, при това не някакъв скъпарски, а от тези без екрани. Отваря учителят един Paint, една Krita или Photoshop, почва да пише при споделен екран като на бяла дъска и нещата се доближават до нормално провеждане. Спестява се за учителя многото предварителна работа с изготвянето на разни файлове и презентации, а и се дава възможността за реални обяснения, не за разкази по картинка. Сработва, дъщеря ми вече втори пореден семестър следва така математика ( е, едва ли на  преподавателите са от този по-нисък клас таблетите, но важна е идеята, понеже тя води до едно и също изпълнение). Проблемите  са няколко в описания вариант, но според мен са преодолими при добро желание от всички страни. И знам за училища (по скоро за отделни учители), в които това се прави.

1. Учителят не е длъжен да си осигури сам такава техника все пак. Но предвид това, че не е толкова скъпа (без екран има таблети за по 100-150 лева), училището може да се погрижи. А и технически познания не трябват.

2. Таблетите без екран изискват малко тренинг на ръката, понеже човек трябва да пише без да гледа на плоскостта, а направо на екрана на лаптопа.

3. Остава си проблемът с домашните. Трудоемко е човек да ги проверява.  Но те и при присъствено не биват често проверявани в гимназиален курс. При ентусиазъм от страна на децата да пратят качествено снимано домашно, учителят (също при налично желание) би могъл все пак да го провери, поправяйки с помощта на таблета.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 11:05 от пенсионирана русалка

# 388
  • София
И при наборката, и при малкия учителите по математика насочват камерите към дъска и пишат по нея.

Върви си ДО при нас. Девойката е втора смяна и имат по 3 или по 4 блока по 70 мин. /т.е. часът е по 35 минути/. За сметка на това, малкият учи целодневно от 8:40 до 16:42 - 9 учебни часа по 40 мин. с междучасия от по 10-12 мин. и едно голямо от 50 минути. Joy Нормален учебен ден си карат /нищо, че по наредба часовете му не могат да надвишават 20 минути/, като само физическо, рисуване и музика са намалили до 1 час седмично, поради което има дни с по 7 или 8 часа.

# 389
Онзи ден засякох сина ми да мързелува в час по география, в този момент учителят им каза да си водят записки, той се опита да драска нещо на някакъв уърдовски файл, изсъсках му да пише на ръка в тетрадката и тъкмо да се скараме що пък в тетрадката - учителят каза, че ще исща да му снимат и изпратят записаното в тетрадките, за да го оценява. Тъй като нямат много опции да му докажат, че присъстват в час(всички са с изключени камери и половината не реагират по време на часа).
По математика имат двама учители - единият обяснява чудесно всичко, безкрайно ясен е и няма никакви технически спънки. При другия часът е почти под въпрос, почти нищо не се чува, ако се чува - не се разбира и не се подобрява. Така е било и наживо(сега се уверих сама).

Общи условия

Активация на акаунт