ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 389
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Тити, много ми хареса трикът по география на учителят. Добре го е измислил. Моят хубавец е втора смяна. Снощи се връщам от работа, гърмят колонките, чува се учителка обяснява за някакви котловини. Мойте двамата хубавци се боксират в хола. Викам му ти не си ли в час. Е в час съм, нали съм го увеличил и си чувам. Ми не ми харесва това. Или лежи на леглото и цъка на тел, а учителите си вървят като фон на лаптопа, или в краен случай прави някоя презентация. Трябва според мен да ги задължат да вкл камерите или нещо друго да измислят. То наистина си е до децата, ама и мен честно казано ако ме накараш и нямам контрол, не бих седнала 6-7 часа на стола, като мога и да не седна. Но ако има контрол, проверки, повече домашни, които след това да се оценяват, може и да се получи. Ама и вмерашния урок по география беше на черен екран. Обяснява падини и не знам си какво, ама нито атлас, нито нещо се презентира. Набора вика, тя едвам успя да влезне в платформата, ти за споделяне на екран ми говориш. Ми цяло лято имаха, можеше курсове и изпити да им се направят на тези учители. Не е пък ядрена физика да може да боравиш с таблет и една платформа. Не само да отчитат дейност и да викат не мога.

# 391
  • София
По-възрастните учители ( и не само), изпитват някакъв ужас от “новите технологии”.  Просто си поставят бариера и не желаят да направят и опит да я прескочат:(. Според мен се притесняват да не объркат нещо и да станат за смях пред учениците, което разбира се не е от полза за никого.
Хубаво е, че има и такива, които разчупват нещата...Дано да стават все повече, но за сега “конете с капаци” преобладават:)

# 392
Ама затова лятото трябваше да им организират курсове и специализации с изпит накрая и взет сертификат. Това са изискванията, за да вземаш заплата и толкова. Аз какво сега да кажа в моята работа, въвеждат ми напълно нова програма и аз, ми страх ме е, няма да работя. Не става така, нещата се развиват и ние няма накъде, ще ги следваме. Седя, пуля се, цъкам и ще се наложи да се справя, иначе идва някой кадърен и така. Увеличиха им заплатите, да се постараят. Да не говорим на колко обучения ги пращаха и по чужбина дори. Имам наблюдения. Ама те си го възприемаха като екскурзия.

# 393
На места имаше курсове. Пак си е до организация на училището.
И моят като на Pisa - не се е сетил за колонки, но се опита да лежи в леглото, да гледа комикси и изобщо блееща история. Поне двама учители още в първия ден ДО предупредиха за контролни, на конкретна дата, и че ще подготвят два варианта - за присъствено и дистанционно.

# 394
  • София
На малкия са му дали за домашно 21 задачи, част от които ми звучат така:
 Летели две камили - едната рижа, другата наляво. Колко тежи един килограм асфалт, ако таралежът е на 5 години?

Как, по дяволите, се решава това:

Със знака @ е означено действието: а @ b = a.b+6
Пресметнете (3 @ 4) + (11 @ 7) Dizzy Face

# 395
  • София
Пресметнете (3 @ 4) + (11 @ 7)

(3.4 + 6)+(11.7+6) Wink

# 396
  • София
На малкия са му дали за домашно 21 задачи, част от които ми звучат така:
 Летели две камили - едната рижа, другата наляво. Колко тежи един килограм асфалт, ако таралежът е на 5 години?

Как, по дяволите, се решава това:

Пресметнете (3 @ 4) + (11 @ 7) Dizzy Face
3@4= 3.4+6=12+6=18
11@7= 11.7+6= 77+6=83

18+83= 101

# 397
  • София
Егати! И що нещо толкова просто трябва да се каже по такъв безумен начин? Joy
Мерси, момичета! Той в момента е в час и не ги е виждал още - ще проверя дали го знае. Обаче яко се притесних, че вече и с четвъртокласната математика не мога да се справя. Laughing

# 398
  • София
Санака, важното е детето да знае как да изчисли асфалта, а как ти звучи на теб... Joy
А аз съм сигурна, че той знае!

# 399
  • София
Честито на малкият пораснал мъж на Санака - да е здрав, умен, любознателен, щастлив!
ЧРД и на синът на ico, вече на голкеми патерици. Sweet 16!

Това с учителя на фон сигурно и при наборът се случва в момента. Аз съм в офиса и не виждам, но миналата пролет го засичах и аз така - играе някакво рали, волана пред него, монтиран на бюрото, а господинът по история, запокитен в горния десен ъгъл на едно малко правоъгълниче на екрана. Говори си нещо, а нашият слушал. Ама това да не е някаква радио-точка, бе. Да я слушаш за фон! Ей в такива моменти заставам на позицията - в училище, колкото и да блееш през прозореца и да "се изключваш", нямаш подобни дразнители. Да иде до тоалетна, да си свари чай, да си стопли супа - ми това си се провежда по време на час, те слушалките са му на ушите, той си чува. Да се разчита на съвестта и жаждата му за знания - за мое съжаление това не важи за моят син.
Госпожата по математиката на щерката използва от описаните от Русалката таблети. Виждала съм я (това миналата година, де) - споделя екран, отваря пейнт и малко тромаво, ама чертаеше там призми, паралелепипеди, сменяше цвета на химикалката (от пейт, не е чудо велико), за да очертае с различен цвят околни стени, основи. Пишеше прилично четливо. Единствено зор виждаше с пунктираните ръбове на обемните фигури - чертаеше ги от говотовите шаблони от пейнт и после триеше с гумата, за да направи пунктир.
На наборът - камерата е насочена към дъската и госпожата си пише, все едно пред класа.
Та който иска - намира начин. Дори съм сигурна, че учителите могат да поискат от ръководството да им бъдат осигурени таблети, просто трябва да знаят какво да поискат...

# 400
  • София
Вчера заварих малкия в час по английски с включен телевизор със звук, той си цъка на телефона, а госпожата нещо си говори на лаптопа. Само РД го спаси! Днес го заварих в час по български с отворен youtube на отделен екран в ъгъла. Този път няма какво да го спаси. Joy

# 401
  • София
Добре, че е първа смяна и не съм у дома! Ядосвам се, ама някак си по-малко. Joy
Снощи, докато се дивях как се учи математика онлайн по описания начин, той ме успокои, че всичко си знаел, защото междувременно решил тест по мат на приятелче от друго училище. Даже не искам да знам, в кой точно негов час е решавал чужди задачи. Пролетта така си изкарваше почерпки с дюнери... Satisfied
Както снощи отбеляза, за сега гладен няма да остане!

# 402
  • София
играе някакво рали, волана пред него, монтиран на бюрото, а господинът по история, запокитен в горния десен ъгъл на едно малко правоъгълниче на екрана. Говори си нещо, а нашият слушал. Ама това да не е някаква радио-точка, бе. Да я слушаш за фон!

Точно същото и при нас, точно същото и по история, с разликата, че горката радиоточка се мъдреше долу вдясно, под волана някъде. Ей, откачам като го видя това!

Ех, тия сладки 16 години ще преминат дистанционно, уф! А сега му е времето за купони, любови, компании, пътешествия, какво ли не! Ще има после 20 са новите 16

Честито на всички рожденици! Да са здрави!

# 403
Санака, да ти е жив и здрав рожденика!

# 404
  • София
Санака, и от мен ЧРД на малкия скорпи Simple Smile  - да е жив и здрав и да следва мечтите си.

Общи условия

Активация на акаунт