ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 439
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз имам Xiaomi Roborock S5 max от първата изолация, в Емаг ги пускаха за около 699 лв. и съм доволна, но детето го управлява, за мен е сложно, аз ръчно го пускам в стая, иначе прави карти и чудеса. Има и група във ФБ с много инфо за марката, но и темата в БГ мама е доста информативна. Ако ежедневно го пускаш поддържа добра чистота.
ДО върви при нас, и двамата са в една стая, дърлят се, шъткат си, ама като нямат отделни стаи какво да се прави, ще се търпят.
Надявам се да имаме антитела и да се достига необходимия имунитет за изчезването на вируса скоро (много хора познавам около мен болни, дай Боже леко да го изкарат или преболедували), да се свършва тази сага до следващото топло, демек до Великден. Едно НВО няма да е лошо като тема, а не болести и карантини.
Здрави да са всички!

# 526
  • София
Радвам се че сте здрави.Бях се притеснил че сте направили нова тема без да ме поканите 😄Аз утре и вдруги ден почивам и смятам да изкарам предиобеда в стаята на синковеца докато е на училище онлайн да видим как протичат часовете 😄.Как мислите дали е късно вече да отнесе някой шамар 🙄😉
Не си го причинявай! Голяма мъка е. То не са "междучасия", то не е " .... ама това не ни го искат..." Попълването на тетрадките, не било задължително. Да бе, да! Както написаха другите, когато и да го ошамариш, все ще има за какво. ☹

# 527
  • София
Привет на цялата компания!
Дано болните вече да са оздравели, а останалите да ги заобикалят вирусите.
Аз трети ден съм пъдар на дистанционен първокласник. Няма такова изживяване.... 😫
Наборът е в коловоза - поучва, поиграва, чати, вечер прави по 1 кръгче за половин час в махалата...
Важното е, че засега сме здрави🙂

# 528
Гледам за роботи говорите. Майка ми преди 2 години ми подари един от Лидъл. Е няма такъв кеф, представям си добрите марки. Аз го качвам на гардеробите и секцията - големи и дълбоки, нямат чистене. Е сега вече прашинка няма.  Като перях киримите някога, топки с коса и влакна обирах по четката. Вече косъмче няма. Другата прахосмукачка я пускам веднъж месечно за паяжини.
Иначе дистанционното върви. Вече все по-даволна съм. Втора смяна е набора и 2 часа ща, не ща, слушам. Вчера около час го въртяха по информационни. Презентация, въпроси... Днес тест по история, беше се подключил да не шумим.

# 529
  • София
Нашите за днес са имали домашно по АЕ, есе на тема .... не знам темата, но трябвало да пишат за ел.обучение.
Сега, първо трябва да кажа, че никога не съм обсъждала моето мнение по въпроса с него така,  както го правя във форума. Беше ми адски любопитно да прочета, какво е неговото, личното му мнение по въпроса.
За моя голяма изненада, не е споменал никъде, нищо за това, че му липсват съучениците. Но то няма и как, не е спрян да ходи и да се срещат. Често излиза. За месец, има само една забрана, не беше пуснат на РД с 20 деца, с преспиване. Но това дори на мен ми се видя безумно и излишно дърпане на дявола за опашката.
Всъщност, установих, че младежът вече е по мъжки практичен, обран и сравнително точен в преценките си.
Най-големият плюс на ел.обучение е интерактивността и допълнителните възможности, които дава. Не само за обем информация, а най-вече за онагледяване, обяснения и атрактивност.
Най-големият минус всъщност е, че по-голяма част от учителите му /по-възрастните/ не знаят какви са възможностите на техниката, колко малко е нужно понякога, за да се улеснят, а също така и с начина, по който би следвало един урок да премине от КС във ВКС. Учители, които в реалните часове, децата очакват с нетърпение, в момента са се превърнали в говорители.
Има 6, а госпожата е казала, че ще предаде есетата на директора. Joy
Питах го, чел ли е някъде, интересувал ли се е? Не бил, така стоели нещата в неговите очи и според неговата логика.

# 530
  • София
Слънце, какво са КС, ВКС?

Робот няма да ме огрев, няма да се спогодят с пилето. Един от двамата ще даде фира. Всеки кухненски шум го ядосва и крещи, ако е върху някой, го напада сякаш той е виновен, обикновенно младежът го отнася Joy Друг проблем е, че трябва да се изчисти от пилешката му дейност преди прахосмученето... миналата седмица яко понастъпих младежът, че домашният любимец той си го е искал, избрал и си е негово задължение, а аз ако съм искала  да имам още едно дете, щях да имам (мъжо нямаше против, но не беше сигурен дали няма да се преместя да живея около колело на 4км, а той с 3ма нямало да се оправи Joy)
Вчера младежът ми звъни и възторжено ми казва: "Мамо, изчистих клетката на пилето", аз: "Какво си сгафил?", той: "Нищо, защо? ", е, как защо, ... сетил се, че ми бил обещал Joy

# 531
  • София
Слънце, какво са КС, ВКС?

По принцип, Конституционен съд и Върховен касационен съд, но по някаква неизвестна ми причина ги изполват за класна стая и виртуална класна стая. Joy

# 532
  • София
Санака, специално за теб и Дидева, мислех да сложа едно намигащо  човече, ама реших да не пренасям закачки, от други места, тук. Wink Wink

# 533
Липсвахте ми!Изкарах аз една пневмонийка,вече съм добре.
   ДО върви с пълна сила,доколкото чувам виковете от втория етаж.Стаята на сина е над нашата спалня точно и се чуват викове и смях.Учителката по немски миналата седмица се беше поуспала за първите два часа.Децата звънели на класната ,тя я издирвала,никой не могъл да я намери.После им насвяткала на почти целия клас някакви тройки,ама те бил мнооого отдавна.Тая си прави квот си иска.Вчера проверяват някакви съчинения, синът се представя отлично.Тя не му врява.Той я пита какво да направи,за да разбере,че той наистина учи и полага усилия.Ми нищо не можел да направи.Включително и когато бяха присъствено,тя твърдеше,че той преписва съчинения,преписва на тестве.
    Вчера наборът е говорил с класната.Ще почакам още малко и ще се намеся.Ако има нещо,по което си скъсва задника от учене това е немски и математика.
   БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

# 534
Намеси се сега. Като гледам с какви темпове се взимат мерки(когато се взимат), може да стане късно. Ей къде са празници, ваканция, та и  краят на срока.

# 535
  • София
Намеси се сега. Като гледам с какви темпове се взимат мерки(когато се взимат), може да стане късно. Ей къде са празници, ваканция, та и  краят на срока.
И аз така мисля!
По принцип бих се намесила във взаимоотношения гимназист - учител в мноого краен случай и само ако съм 110% сигурна, че детето е право (не му вярвам сляпо на моят син). Но при вас мисля, че този праг е преминат. Аз не бих отлагала, то какво по-лошо да стане. А наборът накрая ще махне с ръка и ще зареже всичко. Ще успее да го демотивира тази т.нар. учителка.

# 536
  • София
Марулета, аз май писах преди време как таткото обяснява нещо на младежа по ИТ - проста (за мен или за таткото, но младежът доста пуфтя) блок-диаграма , младежът си го направи сам, после мъжо му го провери. След това мъжо помага на няколко деца от класа, резултат младежът има 5. Викам на таткото не ги разбираш тия науки Joy
Казвам на младежа: "ти пита ли защо?" Той: "не" , "как не?" ... "ами г-жата може да се заяде с мен ... но и ти нищо не питай" (т.е. аз) "Вярно ли е? Вярно е! Значи питаш къде ти е грешката, за да не допускаш пак! (ще ми е интересно да науча къде е грешката  Joy)
Познай дали пита?

Слънце. Санака, благодаря за разясненията Joy, по-скоро за версията на Санака щях да се сетя, въпреки че от няколко дни мисля да им залепя табели на стаите - 7х клас, 10y клас Joy

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 21:17 от Desem

# 537
  • София
Марулетке, не чакай! Детето, каквото е могло, направило е. Постарало се е.
И моят имаше една борба за оценка в 8 клас, на класното по математика.
Решил задачата, но оставена недовършена. Липсваше му само пресмятането. Господинът не беше присъдил точки на задачата. Виждам аз решението, вярно е. Правя консултации с приятелки, които разбират векторите повече от мен, ми вярна е задачата.
Един месец гони господина да му погледне пак задачата и да коригира. Детето много се дърпаше, беше му неудобно, а и срочната оценка му беше сигурна, не зависеше от класното. Тогава му обясних, че въпроса не е в оценката, а в правдата. Ако си сигурен, че за нещо си прав, бориш се до последно! Мъж, който не може да докаже и отстоява правотата си, не е ок. Успя!
От тогава обаче не виждам ни контролни, ни класни по мат. Joy

# 538
  • София
Моят син, когато започне да се жалва, че не е оценен правилно, започвам проверка на тетрадките, учебниците / там, където има опции за попълване/, както и домашните по дадения предмет. Видя ли пропуснати уроци и упражнения, без мен. Казала съм му, да иска съдействие от мен само, ако си е научил и написал всичко. Ако се е постарал да свърши всичко, което се иска от него в качеството му на ученик и въпреки това преподаващия учител/ка, не го оценява правилно и е с лошо отношение, ще взема мерки. Общо взето, оправя се сам.

# 539
Аз съм от родителите,които поставят под съмнение твърдението на децата.Никога не вярвам сляпо и видиш ли,моето е винаги право.Пред мен не позволявам да се каже лоша дума за учител.Но наблюдавам тенденция в отношението към него/а и от други родители чувам подобни неща/.На първата род.среща същата учителка си позволи коментари за набора и една девойка,че едва ли не с милостиня са влезли в ДСД,и то противно на правилата цитирайки имена и резултат.Наборът,че беше с минимум точки,беше,но изискуемият минимум.Което не значи,че няма да се напъне/да го напъне майка му/да учи повече.Нанесла онзи вчера оценка от устно изпитване.Питал наборът от кога е-амииии от септември.Е как сега той да се оправдае пред мен,като е минало толкова време,а той твърди че правят само тестове,контролни на думи и съчинения.

Общи условия

Активация на акаунт