ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 820
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Desem,Честит Рожден Ден, да си жива и здрава.Аз не разбирам за какво говорите ама и сякаш нямам желание да разбера каквото стане повече си обещавам да не се ядосвам 😄

# 601
Desem, честит празник и от мен! Здрава и щастлива бъди!

# 602
  • София
Десем, как "остарях", бе?! "Пораснах" с една година се казва. Simple Smile Айде, да си жива и здрава, и от късмет да не се отървеш!
Могат да се окажат проблем неправилно избраните профили. Чудесно е ако младежите имат професионална ориентация в 10-ти клас, или поне областта, към която ще се насочат да е ясна, но от опит с голямата дъщеря знам, че това често не е така /затова и не съм особен фен на профилирането в гимназиален етап/. Не съветвам да се избира за профил БЕЛ дори и за децата, които към момента са се насочили към хуманитарни професии. Дори за тях този профил е излишен, защото БЕЛ така или иначе се учи във втори гимназиален етап, държи се ДЗИ по него, има значение само за някои хуманитарни специалности в български университети, но те са изцяло достъпни, дори и без такъв профил. За чужд университет не върши никаква работа.

# 603
  • София
Десем, честит празник! Бъди здрава и щастлива!
Не съм загледала ПП. При него ще е нещо жичкаджийско (профил компютърни мрежи). При нея нещо икономическо...

# 604
  • София
Спокойна, вие нямате профил, имате професия. За баткото, де. Малката не помня къде беше...

# 605
Ако наименованието е  " Компютърни мрежи", паралелката е професионална и няма профилирана подготовка. Само обща и специфична професионална. Писала съм накратко малко по-назад.

# 606
  • София
Санака, отмъстена си! 😂

# 607
Следващия път първо ще пускам, после ще редактирам. То човек да не се постарае да е максимално точен. Joy

# 608
  • София
Да, явно аз ги бъркам. И всяка година все нещо попълване за изучаване. Дреб е в нфсг.
Всички сте много бързи Sunglasses

# 609
  • София
Следващия път първо ще пускам, после ще редактирам. То човек да не се постарае да е максимално точен. Joy
Ааа, да видиш какво ми е! Joy

# 610
  • София
Младежът е с паралелка с АЕ, НЕ, БЕЛ. Хубаво, че някой прояви разум и не остави точките от НВО да определят профила в 11 клас. Мислех си, че ако избере профил БЕЛ сега, това ще му помогне да се подготви по-добре за ДЗИ. Санака, накара ме да се замисля, благодаря! Пък отделно и ако реши да учи в чужбина...Макар че не го виждам да иска да се отдели от нас.
Лошото е, че колкото и да подпитвам и гадая в каква сфера би искал да се насочи, отговор не получавам:(. Много е неориентиран. То не, че аз бях на неговата възраст.Simple Smile). До това време в 11. клас се лутах и чудех и най-накрая се подведох по модата, а не по сърцето си. И до днес съжалявам.Sad. Затова не искам да го притискам, но все пак трябва нещо да избере.Wink

# 611
  • София
Оценката от ДЗИ няма да влиза във формирането на оценката на дипломата. Ако не кандидатства с БЕЛ, защо трябва да се готви специално за ДЗИ по БЕЛ?

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 23:22 от Слънчевата

# 612
Младежът е с паралелка с АЕ, НЕ, БЕЛ.
Тоест БЕЛ ви е фиксиран като трети профилиращ?  ДЗИ е върху ООП, а ПП не повтаря ООП. А и както Слънчевата е отбелязала, оценките от ДЗИ не участват във формирането на общия успех.

# 613
  • София
Слънчева, Дидева, благодаря! Не знаех, че оценките от ДЗИ не се включват в общия успех. Добре, а при кандидатстване в БГ университет каква е ролята на тези оценки? Съвсем се омотах...Flushed

# 614
Нобрката беше избрала "биология и химия", тази година направи промяна в желанието и го промени на "математика и физика". Добре, че им дават още да променят.

Общи условия

Активация на акаунт