ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 344
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
РЗИ ни освободи от карантина.
Може ли малко инфо за карантината,понеже се оказа че в нашето учлище има учителка с Covid19 синковеца са имали час при нея в понеделник снощи директора писа в школото че била положителна и децата трябва да се поставят под карантина и да чакаме предписание от РЗИ.И от там започна тъпотията днес някаква учителка се обадила на жена ми и и казала че трябва да отидем да си вземем предписанията от РЗИ ама ние живеем на 75 км от града където учи детето значи аз да бия 150 км да взема предписанията пък нали уж да ограничаваме контактите си.Както и да е намерихме номер на РЗИ уж се разбрахме да ги пратят по мейл ние да го подпишем и върнем.Това нещо се случи наобяд и от тогава ни мейл ни вест ни кост.И ние какво трябва да правим в случая.

# 331
  • В светлината на слънцето
Моята вчера прави палачинки за себе си и брат й по време на ДО. Joy

# 332
  • София
ico_3, ние не сме били под карантина изобщо. При вас, след като има предписание от РЗИ, сте под карантина за 10 дни /предполагам, че само детето, за родителите - няма причина/. Добре е да си вземете предписанието по някакъв начин, за да имате документ за точния срок на карантината. Аз бих се обадила пак в РЗИ.

# 333
То хубаво ама да ми го бяха пратили аз няма да бия 150 км да го взема при положение че и в нашия град има РЗИ общо взето всичко е хаос.

# 334
  • София
Лулу, като ходим.по Витоша редовно ни задминават луди младежи бясно спукащи се с колела. Абе как им издържат гумите, то е ясно,че са за такъв терен, ама по пътеките е камънак до камънака. Искрено ти съчувствам за стреса.

# 335
Лулу, като ходим.по Витоша редовно ни задминават луди младежи бясно спукащи се с колела. Абе как им издържат гумите, то е ясно,че са за такъв терен, ама по пътеките е камънак до камънака. Искрено ти съчувствам за стреса.
То не е само до гуми, има някакви джаджи по колелата, които реално омекотяват терена и скачането. Той не е с много скъп байк, но е толкова тунингован, че сигурно вече струва повече от колата. Всяко левче си влага в него и аз засега мълча, защото повечето подобрения са за безопасност. Но си е много рисково. Аз съм му забранила най-рисковите спускания, защото няма шлем и е много опасно без него. Бе ще му мине тази мания според мен, само да не се потроши баш преди матурите. Това ми е голямото притеснение и затова ще спирам колелото след НГ. Не че с ДО ще покаже кой знае какво, ама каквото такова - все ще се изучи. То затова смело му обещахме мерцедеса на колелетата, щото си знаем, че няма да я докара чак до него. Joy

# 336
  • София
То не е само до гуми, има някакви джаджи по колелата, които реално омекотяват терена и скачането. Той не е с много скъп байк, но е толкова тунингован, че сигурно вече струва повече от колата. Всяко левче си влага в него и аз засега мълча, защото повечето подобрения са за безопасност. Но си е много рисково. Аз съм му забранила най-рисковите спускания, защото няма шлем и е много опасно без него. Бе ще му мине тази мания според мен, само да не се потроши баш преди матурите. Това ми е голямото притеснение и затова ще спирам колелото след НГ. Не че с ДО ще покаже кой знае какво, ама каквото такова - все ще се изучи. То затова смело му обещахме мерцедеса на колелетата, щото си знаем, че няма да я докара чак до него. Joy
И аз така се вързах преди време с едни обещания и ти да видиш, наложи се да ги изпълня. Така,че успех и започвайте от сега да се подготвяте.

# 337
masissa, аааа, няма такава опасност, мисля. Не, че не е умен, ама много се разсейва и не си дава особено зор, та надали ще стигне до целта, която си е сложил. Бе до прилично училище да го докараме, ще се радвам.

# 338
  • София
Предпразнично, с благодарност към малкото останали БУДИТЕЛИ!
https://blitz.bg/analizi-i-komentari/zlatniyat-uchitel-teodosiy- … 9_news778471.html
Въпреки всичко, трябва да се пазим Учителю, защото траен имунитет няма, но спазвайки трите Д /дезинфекция, дистанция и дисциплина/, може да живеем, учим и работим, въпреки Ковид-19. Както се казва, нещо като съвместно съжителство, докато не му намерим "цаката" на отвратителния "съквартирант".

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 08:42 от ТМ

# 339
  • Варна
Момичета, леко съм шокирана от негативизма в темата. Обещах да не се включвам, но ще направя кратко изключение, защото в последните мнения долавям намеци за лъжа от моя страна и за да не съм голословна, ще се аргументирам накратко поне за да покажа, че монетата наистина има и друга страна:

- по отношение на резултатите от ДЗИ - традиционно училището (1 ЕГ Варна) е в първата десетка и традиционно има поздравления към учениците от сайта на училището за тяхното представяне, откъдето черпя информация. В случая понеже Десем извади някакви факти, се наложи да потърся и аз някакви статистики, за да се защитя, че не преувеличавам:
2015, 2016 - 7 място: https://decatani.com/100-te-nay-dobri-uchilishta-v-balgariya-klas/
2019 - 11 място https://decatani.com/100-te-nay-dobri-uchilishta-v-balgariya-klas/ (признавам, сринала се е Simple Smile, но пак е с няколко места над други утвърдени конкурентни елитни училища в столицата)
2020 - намирам класация само за столичните гимназии

Желая да се запази добрия дух в темата. Бъдете здрави.

Аз не като защитник на Manzhelka и още по-малко като защитник на 1ЕГ добавям статистиката за втората матура: http://www.danybon.com/obrazovanie/top-10-gimnazii-bg-vtora-matura-2020/. За мен статистиките от този вид ТОП ... са безсмислени. Логично е, когато приемаш в ТОП, да имаш и изход в ТОП. По-интересно би било да се сравнят началото и изходът и да се види кои училища са дали най-голям ръст.

Обикновено критикувам 1ЕГ в темата ни, но не защото всичко е лошо, а защото ми се иска да бъде по-добро. Сигурна съм, че директорите на училища четат и се надявам да светкат лампички. При сина ми ДО-то не беше на 100% , но учителите са различни и много зависи кой те обучава .

Понеже аз съм критикар по природа ... харесвам позитивизма на Manzhelka.

# 340
  • София
Момичета, леко съм шокирана от негативизма в темата. Обещах да не се включвам, но ще направя кратко изключение, защото в последните мнения долавям намеци за лъжа от моя страна и за да не съм голословна, ще се аргументирам накратко поне за да покажа, че монетата наистина има и друга страна:

- по отношение на резултатите от ДЗИ - традиционно училището (1 ЕГ Варна) е в първата десетка и традиционно има поздравления към учениците от сайта на училището за тяхното представяне, откъдето черпя информация. В случая понеже Десем извади някакви факти, се наложи да потърся и аз някакви статистики, за да се защитя, че не преувеличавам:
2015, 2016 - 7 място: https://decatani.com/100-te-nay-dobri-uchilishta-v-balgariya-klas/
2019 - 11 място https://decatani.com/100-te-nay-dobri-uchilishta-v-balgariya-klas/ (признавам, сринала се е Simple Smile, но пак е с няколко места над други утвърдени конкурентни елитни училища в столицата)
2020 - намирам класация само за столичните гимназии

Желая да се запази добрия дух в темата. Бъдете здрави.
......Понеже аз съм критикар по природа ... харесвам позитивизма на Manzhelka.
Не вярвам тук, някой да има потребността да я напада. Манжелка е истински справочник за всякакви учебници, учебни помагала, сборници, литература и т.н. Многократно ми е била полезна. Но и позитивизмът, трябва да има доза, както лекарствата, които в подходяща доза лекуват, а във висока - вредят. Във време, когато сме изключително напрегнати и несигурни за утрешния ден, уплашени за здравето на близките си и нашето собствено, отчаяни от дистанционното, наречено образование 🤬, и най-малкият непремерен коментар, взривява страстите. Нищо лично!
Бъдете здрави!🍀🍀🍀

# 341
Приятелче на синът ми е с ковид.Моят не ми отговаря кога са се видяли за последно,защото детето е студент в София.
   Точно сутринта си говорихме на кафето с дружките,има ли ковид,кой вярва кой не.И стигнахве до извода,че има , че има и спекулации,но така или иначе не можем да спрем живота.Просто трява да се научим да живеем с ковид.
    В момента замествам зет ми в неговия магазин.Влиза клиент,аз съм с маска,той не.И ме пита "Ти що си с маска,Апеш ли?"

# 342
  • София
Ние с моето дете сме си сърдити, защото снощи трябваше да се прибере в 21 ч, имах работа за него...
Сега играе театъра, че е най-онеправдан, винаги най-рано се прибирал, все още съм се държала като с дете...
Мисля да се възползвам от сръднята му и да посветя уикенда изцяло на себе си! Joy

# 343
  • София
И на наборката приятелка съученичка е с положителна проба, от вторник. В сряда не е била на училище, от четвъртък са в ДО и не са се срещали. Няма предписание от РЗИ, нищо. Има само съобщение от класния в Школо - 10 дена да са в карантина.

# 344
Ние с моето дете сме си сърдити, защото снощи трябваше да се прибере в 21 ч, имах работа за него...
Сега играе театъра, че е най-онеправдан, винаги най-рано се прибирал, все още съм се държала като с дете...
Мисля да се възползвам от сръднята му и да посветя уикенда изцяло на себе си! Joy
     Винаги се възползвам от такива сръдни.Хахахаха,аз съм гадна!
   Аре,като много знаеш да се сърдиш,оправяй се.Готвя ако искам,каквото искам /иначе угаждам на всички /, когато искам,без изобщо да ме интересува кой какви планове има за вечерта.Пращам съобщение в месинджър какво искам да се свърши и това не подлежи на коментар.
    Последно в неделя е бил контактен с приятелчето.

Общи условия

Активация на акаунт