На море в Гърция 2020/2021

• 66 924
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
Този сертификат докога важи? Ваксинатa колко време действа? След 2-3 години, когато ковид е позабравен, а страничните ефекти от ваксинирането тепърва ще се проявяват какво ще правите? Нормално ваксините се тестват минимум 5 години, че май даже 10 беше оптимално. Много от страничните ефекти се проявяват след по-дълъг период. Затова са задължителни тези дълги периоди на тестване.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 18:46 от Анонимен

# 181
NikoT,
тези въпроси може да разисквате в темата за ковид 19 и ваксините в клюкарник. Тук не е мястото за това.

А ето как посрещахме Новите години преди ковида - това е от 31.12.2018 г.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 18:00 от Параход

# 182
  • Sofia
Точно. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Който няма да се ваксинира, да си стои вкъщи.

# 183
Не си стоим в къщи. Цяло лято бяхме на морето и си хапвахме и веселихме в заведения. Изкарахме си супер. Юни месец ще бъдем  две седмици в Сани. Ако Гърция е напълно отворена както беше това лято по южното ни Черноморие (нямаше и помен от маски и рестрикции) е възможно да останем там до септември. П.П. Солун, 1-ви януари 2020. .

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 18:33 от Анонимен

# 184
  • София
Ето така посрещнах 2020

Дано 2021 е пълна с пътувания!

# 185
Здравейте. Преди няколко месеца в темата за българското море ме впечатли този пост: . В тази връзка искам да попитам дали някой е наемал или виждал подобна къща с подобна цена в района на Халкидики. Добре би било наблизо да има плаж с хубав пясък. Спалните е хубаво да са три, но и две ще ни стигнат. Под хубава къща си представям нещо подобно: .

# 186
От посочения тип струват повече от 600 лева на вечер.

Иначе в близката околност съм била в тази, но няма басейни и не сме плащали тази цена. https://bg.airbnb.com/rooms/4680121?source_impression_id=p3_1609 … ts=1&adults=1

Eто и още една приятна и по-евтина, но тя пък не е на плажа.
https://bg.airbnb.com/rooms/32404812?source_impression_id=p3_160 … ts=1&adults=1

# 187
Иска ми се да е хубаво и съвременно. Затова показах какво харесвам. Може да не е на плажа. Въпреки категоричният пост на съфорумката ми е ясно, че за 300 евро няма как да се намери нещо такова намиращо се близо до плажа. Първото предложение е приятно. На второто вътрешното обзавеждане въобще не ми харесва. Благодаря за усилията. В тази тема пишат много хора и се надявам, че ще изпадне нещо по мой вкус. Предполагам, че предложения и за 350-400 евро ще свършат работа. Обикновено при наемане за два или повече месеца се правят прилични отстъпки.

# 188
На този сайт може да придобиеш впечатление https://www.halkidikivillas.com/
И изобщо около Сани има страшно много луксозни вили, както с басейн така и без. В гората над комплекса Сани е вилната зона на много богатите солунчани. Доста от тях се отдават под наем.

Друг добър вариант е самите къщи към комплекса Сани. Намират се близо до Сани клуб, доста големи са, с по 3 спални и собствен басейн. Доколкото помня бяха и част от програмата за хранене на самия комплекс Сани.
Бях им запомнила сайта някъде, но не ми се рови сега. Ето една от тях, за да придобиеш впечатление:
https://www.tripadvisor.com/VacationRentalReview-g1574376-d19694 … i_Region_Cen.html
Цените не бяха 2000 долара хахахахах

В Гърция наистина има разнообразие от луксозни вили. За 300 евро, за 10 човека и с басейн - едва ли. Или може би съвсем извън сезон. Но цената на подобни имоти наистина е чудесна.

В България последната година се опитах да си намеря подобен имот с две спални, което се оказа мисия невъзможна. От няколко години в Гърция отсядаме само във вили. Басейна не ни е задължителен, но често има като екстра, която използваме сравнително рядко. Но пък не почиваме от години на Халкидики. Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 14:57 от Fancy

# 189
Благодаря. Забравих да спомена, че е много важно да има хубава гледка към морето. Не е желателно да се виждат други къщи. Веднъж наехме хубава вила с три спални извън комплекса (Сани), за около 500 евро на вечер, но не бих повторил. Страхотната морска гледка си е важна. Аз гледка към зеленина си имам в София. Нещо подобно търсим. По-късно ще разгледам и останалите предложения с хубави гледки. .  П.П. Добре знам, че Халкидики не е най-доброто място за лятна почивка. Лошото е, че на мястото където обикновено ходим миналата година не беше добре. Затова пропуснахме. Тази вероятно ще е същото. Там маските са задължителни дори по улиците и плажовете. Докато не премине тази лудост няма да стъпим там.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 19:29 от Анонимен

# 190
  • София
Niko, почивали сме в Kappa Resort. Няма хубав пясъчен плаж наблизо, плажът е с тъмен, едър пясък, но вилите са приятни, със собствен басейн и чудесно обзавеждане в средиземноморски стил. Някои от вилите са отдалечени от другите, помислено е като цяло да не си надничат една на друга.
Цените варират според вида на вилата, но за малко над този бюджет (и с отстъпка за дълъг период), предполагам ще се намери.
Вилата, която наехме, беше с 3 спални и 3 бани, басейн, гледка, чудесна беше. Но не помня точна цена.

Нямам много хубави снимки без хора по тях, но в Букинг може да разгледаш повече.
Ето тази например излиза 800 на вечер, но само за седмица. За повече време, и не през Букинг, сигурно ще има отстъпки.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 22:02 от Илит

# 191
# 192
Ако правилно ми се отваря линка става дума за красиво имение с доста солена цена. Наем за два месеца и половина е около 480 000 евро. Не си направих труда да сметна по-точно.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 03:06 от Анонимен

# 193
ScreamSobLaughing Уау,  май така излиза... Не бях стигнала до тази информация. По друго направление гледах сайта скоро и помня, че мернах това под наем, та го издирих, но не съм задълбавала в цените за летните месеци... Малко спам по темата значи Trollface

За да не е тотален, ще компенсирам с една снимчица на Додеканезчето Сими от септември 2019, малко преди да акостираме на него Blue HeartBlue HeartBlue Heart

# 194
  • Варна
Забравих да спомена, че е много важно да има хубава гледка към морето.  Веднъж наехме хубава вила с три спални извън комплекса (Сани), за около 500 евро на вечер, но не бих повторил. Страхотната морска гледка си е важна.  Нещо подобно търсим. Добре знам, че Халкидики не е най-доброто място за лятна почивка.

добре е , че разбирате как тези 300  евро не са реални и 500 е най - ниската възможна цена и то в крилата на сезона.И от вашата табличка се вижда , че разликата с топ сезона е НАД 7 ПЪТИ.Пододобни нещица съм виждал по островите - Евия , Кефалония , Лефкада , Закинтос ...Най реални оферти потърсете в стотиците гръцките агенции за туризъм и особено за недвижими имоти - те основно се занимават с наемането на вили и къщи , както и българските които са десетки в градчетата покрай границата - Петрич , Сандански , Гоце Делчев , Свиленград , Кърджали , ползвам и пловдивска основно за Халкидики за където съм ползвал и 1 от Сарти - www.sarti.gr , www.sithontravel.gr , пишете им на  info@sithontravel.gr  или +302375094066.За Фанари съм ползвал +3069327222723 имат вайбър.Такива са стотици и нека който има такива контакти ги сподели . Не вярвам да се третира като реклама. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт