На море в Гърция 2020/2021

• 66 965
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте!
Попадали ли сте тези дни на добра оферта за Ramada plaza thraki, Александруполис?

Можете ли да предложите друг хотел там, като изискването е да има външен басейн?

Благодаря!

# 211
  • Бургас
Раздвижи се темата и аз се размечтах за Гърция. Взех да кроя планове, но без кръчмаря. Още е рано да се знае как ще процедират комшиите този сезон с безопасния туризъм. Бих се ваксинирала ако това ще е условието, но ще искам да има повече информация съответно за да направя разумен избор. ММ работи в обшорния бизнес и предполагам компанията ще му осигури задължителна ваксина.
Дали лятото пак Кулата само ще е отворена? Гледам Лефкада и Кефалония, но и към и Спорадите и ДОДЕКАНЕЗИ, много ми се иска да посетим семейно. Отново да си организираме 20дневна почивка.

Миналата година на Кефалония в Порос бяхме отседнали в тази къща  ODYSSEAS ART VILLA-Spa https://www.booking.com/hotel/gr/odysseas-luxury-villa-amp-spa.b … total;ucfs=1&
Обзаведена с много любов и много семейни спомени и реликви. Отлично съчетан модерен със стар стил. Прекрасни тераси и кътчета за отдих. Домакина много мил човек, не очаквахме, но хладилника беше пълен със продукти за закуска и плодове и на тръгване ни изпрати с голям буркан със сладко от бели череши и малки подаръчета. Впечатлих се, защото за първи път ми се случи.

# 212
Maya_76, много са приятни тези жестове, а на Кефалония са практика, май на повечето от 4-5 места, където сме отсядали, се е случвало. (Но най-гостоприемните хора, които съм срещала, са на Крит.) Спорадите са много лесно достъпни, дори спрямо Кефалония, даже и само Кулата да пропуска туристи. Виж до Додеканезите е повечко, но винаги има вариант със самолет.

# 213
  • София
Мм днес се ваксинира. Така ще е, ако нямаш ваксина - никъде не пътуваш. Дадоха му сертификат, вкараха го в електронния световен регистър на ваксинираните. За мен не остана ваксина, може би за семействата на първо ваксинираните ще доставят през март месец нови ваксини.
Така че, хора мърдане от чипирането няма. Дадоха му една флашка, с която може да пътува, ще се предоставя на граничен контрол.
И това къде се случи?

# 214
  • Бургас
Параход имам първа братовчедка, която живее от 15г.на Родос. В далечната 2008г. бяхме на почивка в Мармарис и от там за еднодневен трип с катамаран отидохме до Родос. На пристанището ни чакаше братовчедката направихме разходка в крепостта и на други места за кафе и плаж за час два и среща с другите роднини у дома им. Прекрасни 6- 7 часа и бях бременна с дъщеря ми в 6 месец. Предполагам от Атина има самолети за Родос ще проучвам. И май със самолет и рентакар ще е по добра почивката.

# 215
  • София
maya_76, и от Солун има полети за Родос. За мен лично е по-удобен вариант от Атина, защото можеш да стигнеш с колата. Иначе и аз ги следя като оправна точка за Карпатос. Преди пандемията пускаха редовно билети от Солун за 20 евро. Дано пак да има!

# 216
  • Бургас
С кои авиолинии с нискотарифните ли? Благодаря за информацията ще следя. Солун е още по добре.

# 217
  • София
С Aegean/Olympic. И в момента има изгодни цени за юни - https://en.aegeanair.com/plan/low-fare-calendar/. Ние летяхме миналото лято с тях до Самос.

# 218
Преди 2 години, когато летяхме до Родос билети за двама отиваме и връщане през Атина излязоха 450 евро, но са резервирани 2 седмици преди пътуването. Ако се резервират по-рано ще е по-изгодно логично.
Скрит текст:
Варианта през Солун много ми допада и ще следя за оферти, макар че времената са такива, че едва ли ще се реша на нещо, докато нямам яснота за условията за пътуване...

# 219
450 е страшно скъпо за този маршрут, поне преди пандемията така беше, де. Особено до големите и силно обслужвани дестинации като Родос и Крит можеха да се изпилят много цените.
Иначе Миленка е написала за варианта от Солун. И аз съм ходила на Додеканез само на дей трип от Турция и чакам с нетърпение момента, когато ще бъдат основен маршрут, че другите архипелази почти ги изръшках.

# 220
Ами, честно казано не съм проучвала цените предварително, беше доста спонтанно пътуване, планувано 2 седмици по-рано. Joy Просто споделих информацията.
Иначе тези дей  трипове са супер като опознавателна цел, ние така се озовахме в Сими (с удоволствие бих изкарала едно ИП там лятото:heart_eyes:) и после в Мармарис.
Някой ден пак ще се ходи там, че времето беше кофти и хубавите плажове ги пропуснахме, по-екскурзионно беше всичко.

# 221
  • София
Определено има голям риск с купуването на самолетни билети предварително, особено в тези времена, затова трябва да са в размер, който можете да прежалите.

# 222
Ох, то всичко е голям риск в тия времена!
Иначе и аз не обичам да планирам много дълго напред, единствените билети за Гърция, които купих девет месеца предварително, ги изхвърлих, ама барем по 20 евро бяха, та не ми много чак дожаля.

Пожелавам на всички пак да можем да пътуваме свободно и никакви планове да не се провалят!

# 223
  • София
Аз пък страшно обичам да планирам от по-рано. Някакси така ми се струва по-сигурна почивката. Но този път се въздържам, ще видим докога. Два пъти извадих късмет да ми се реализират пътуванията с предварително купени самолетни билети 6 месеца по-рано, макар и с известни промени, но следващият път може и да не стане. То и преди пандемията имаше голма доза несигурност с тези билети, а сега съвсем. Дано се стабилизират нещата, че мина много време...

# 224
  • Варна
Ох, то всичко е голям риск в тия времена!
Пожелавам на всички пак да можем да пътуваме свободно и никакви планове да не се провалят!

ХА ДАНО ! ! !
На няколко пъти се споменава юни , но топ сезона е юли и август ( някъде от 20 юни) и тогава цените са много по високи.Нека се помни и че на 14 000 км.бряг и десетки туристически острови и над 10 000 места за настаняване разнообразието е почти безкрайно и хич не може да се каже това толкоз.Да не говорим , че нещо което съм мярвал в нета за 90 евро/ден на място съм наемал за 25.Много хора забравят и фирмите зА недвижими имоти и у нас и в Гърция , а те предлагат много и най - различни имоти.Разликите между стая 2/2+1 и самостоятелна вила ,  а  и с басейн/гледка/добре обзаведена и оборудвана/за 10 души също е много голяма.пък и тоя вирус и кашата е пълна.Насред лято в Лутра Едипсу поне 80% от местата за настаняване бяха с кепенци.

Общи условия

Активация на акаунт