На море в Гърция 2020/2021

• 67 016
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и Честита Нова Година! Да бъдем здрави и да можем свободно да пътуваме до любима Гърция!

Аз искам да попитам, тъй като не съм чела от лятото темата, когато успяхме да отидем до Волос, дали все още са в сила qr декларациите и може ли всъщност в момента да се ходи до Гърция? Аз на хотел няма да ходя, просто сестра ми живее там и искам да си видя племенничката, защото когато ходих юли сестра ми беше още бременна! Искам да отида примерно за седмица, но не знам в момента дали е възможно. Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но съм на работа и нямам време да чета темите.

# 226
Ще има нови разпоредби за мерките днес вероятно...та изчакайте.

# 227
Maria Draganova,
ще има актуализация на мерките след 7.01. Засега - можеш да влезеш с тест и plf, подлежиш на 3-дневна карантина на адреса, посочен в декларацията, и след това излизане с смс/бланка по уважителни причини. В групата эа ГКПП Кулата има актуална информация.

# 228
  • София
Нико, ето ти още един сайт за вили на Халкидики.

halkidikivilla.com

# 229
Мм днес се ваксинира. Така ще е, ако нямаш ваксина - никъде не пътуваш. Дадоха му сертификат, вкараха го в електронния световен регистър на ваксинираните. За мен не остана ваксина, може би за семействата на първо ваксинираните ще доставят през март месец нови ваксини.
Така че, хора мърдане от чипирането няма. Дадоха му една флашка, с която може да пътува, ще се предоставя на граничен контрол.
И това къде се случи?
Атина! Там живеем

# 230
  • Бургас
Аз май се преориентирах към Крит. С търсачката намирам ваши мнения, но не мога много да се оправя с търсачката. Какво ще ми препоръчате от първо лице?
ММ ми говори за Малта, но сякаш не може да ме грабне.
Мисля две седмици със самолет и наемане на кола и на три различни места за престой. Ако дадете идеи и инфо за агенции за рентакар и места за настаняване ще е супер.
Благодаря Ви, знам, че всичко, което ме интересува се намира в тази платформа.

# 231
Ние бяхме в разкошна вила с две спални това лято срещу 70 евро на вечер (бяхме трима, де,  за повече клиенти цената е по-висока), само че на остров Сирос. Без басейн, но ето гледката от балкона, близкият пясъчен плаж с не повече от 5-10 души на него беше на около 200 метра, срещу островчето. По островите има доста такива възможности.

Оказва се, че в по-южните части има хубави къщи на добри цени, а в уж евтината Северна Гърция няма.

# 232
  • София
Отдавна не свързвам Северна Гърция с понятието евтино. Там прекалено си повярваха, разглезени от готовите да плащат каквато и да е цена български, румънски, сръбски и македонски туристи. И то без особени изисквания какво точно получават за парите си. И, да, колкото по на юг се отива, толкова по-голям е шансът да се намерят настанявания с отлично съотношение качество-цена. Но аз лично изключвам Цикладите от тази класация, защото поне по мои скромни наблюдения, цените на настаняването са височки, поне за моя джоб. И не само настаняването. Моя приятелка миналата година усърдно изучаваше Крит, и каза че намира страхотни вили за 12-15 човека за направо смешни пари, и то за юли.

# 233
  • София
maya_76, островът е голям и е хубаво да избереш коя част да посетиш - най-грубо - източна или западна и дали ще посещавате южното крайбрежие. Това до голяма степен се определя от мястото, до което ще летите - Ханя за западен Крит или Ираклио за източен. Ние бяхме през 2019г. от 04.06 до 11.06. в западната част. Летяхме с директен полет на Раян от София до Ханя на съвсем приемлива цена - около 90 евро на човек за двупосочен билет с багажа. Тук, мнение 94 можеш да прочетеш моите впечатления от почивката. Иначе дай повече подробности какво очакваш от пътуването - плаж, забележителности, мързелуване и т.н., за да получиш по-конкретни съвети.

# 234
  • Бургас
Миленка излизат ми някакви билети от от Солун до Хераклион отиване, връщане от Ханя, не знам така добре ли е с рентакара. Мислех примерно 4дни около Херсклион, 5 дни на юг и 5 на запад. Обичаме да мързелуваме по плажовете да похапваме и пийваме..
малко воден спорт, но едва ли ще мъкнем съпа, плуване. В жегата едва ли ще имам съмишленици за културни мероприятия, но за разходки и шляене всеки ще е готов.

# 235
  • София
Мисля, че не е проблем за рентакара. Ние ползвахме cretarent.gr - седалището им е в Ираклио, но ни докараха колата на летището в Ханя и там я оставихме на връщане. Две седмици не са малко, можете да изпълните плана, но имай предвид, че се пътува бавно из острова.

# 236
Аз май се преориентирах към Крит. С търсачката намирам ваши мнения, но не мога много да се оправя с търсачката. Какво ще ми препоръчате от първо лице?
Разкошен е Крит, разкошен. Плажове, природа, храна, гледки, климат, всичко.
Ако мислите, че гърците са гостоприемни и хранят и посрещат добре, на Крит трябва да идете, за да се убедите, че в другата Гърция нищо не е Simple Smile Бих се върнала там във всеки един сезон.
През лятото, категоричната ми препоръка като плажове и спокойствие е за либийския бряг, освен ако не се търси малко по-светско прекарване.
Амбициозен маршрут през целия остров за две седмици е доста тъгъдък, но зависи разбира се от вкусовете и предпочитанията.

Ето и малко впечатления - за острова и за логистиката.

И снимки няколко - лято https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157700362762571
зима https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157649003247352

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 12:38 от Параход

# 237
  • София
maya_76, извинявай, че вчера писах много накратко, но беше от телефона. Напълно се присъединявам към мнението на Параход за Крит - наистина това е остров с уникална атмосфера и култура, цяла вселена. Именно от разказите на Параход получих вдъхновение за нашето пътуване и особено за южния бряг. Ние успяхме да се докоснем само до малка част от острова за седмица, за страшно много не ни стигна времето и определено трябва пак да отидем. Много ми се ходеше на day trip до някое от малките островчета около Крит, но нямаше как да се вмести в програмата. Такова островче е Гавдос, където се намира и най-южната точка на Европа. Не ни стигна време и за вътрешността, както и за Палеохора на южния бряг. На югоизток има също две прекрасни островчета за дневни посещения - Хриси и Куфониси. От северната страна е Спиналонга - много популярно място с тъмно минало на колония за прокажени, което аз лично нямам желание да посетя.
За плажовете ползвах https://www.cretanbeaches.com/en/ - много ми беше полезен.
Ако решите да нощувате в стария град на Ханя - прочети това мое мнение
Най-хубавите снимки от нашето пътуване са тук
Ти кой месец си избрала за вашата почивка?

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 21:42 от миленка_д

# 238
  • Бургас
Миленка, Параход много Ви благодаря за отделеното време. С голям интерес ще ги прочета и разгледам.
Миленка поради неясния график на работа на ММ не мога от сега да платя самолети билети. Мисля, да пътуваме края на юни 25 ще решим две или три седмици да останем. Щом казвате, че южната част е най красива може повече там да поостанем. Планове, планове дано нещо не ни се размине.
Колко по рано е добре да се купят самолетни билети на изгодни цени? Може би края на този месец или февруари ще е ясен графика на ММ.

# 239
  • София
При мен линка "за логистиката', пуснат от Параход, не се отваря Sad.

Общи условия

Активация на акаунт