На море в Гърция 2020/2021

• 66 953
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Написа, че ще се влиза само с ваксина. Което е абсурд. Отрицателен PCR си е нормално изискване в тази ситуация.

Само преди година толкова много неща които ни се случват сега си мислехме , че са абсурдни.
Гръцкия здравен министър каза , че за ваксинираните ще има '' бърза писта'' ама то до тогава какво ли още ще стане ?.
Казах на джипито си да ме запише в списъка за ваксина , тя ме изгледа като извънземно. Simple Smile Simple Smile Simple Smile щото то  явно ваксинацията забуксува , не сме в Израел Sad
Нямаме кристална топка , имам си няколко миналогодишни ваучери и ката ден боб фърляме , и пак ядец , нищо не казва.
Съвсем си е ясно , че ще става всичко на ''ласт минит''  поне тази година .

# 481
Здравейте, да попитам, тъй като не намерих в търсачката - има ли друга тема за Гърция (не свързана с морето и плажовете) с туристическите забележителности по градове - къде, какво може да се посети?

# 482
  • София
Здравейте, да попитам, тъй като не намерих в търсачката - има ли друга тема за Гърция (не свързана с морето и плажовете) с туристическите забележителности по градове - къде, какво може да се посети?

мисля, че няма, но можеш и тук да питаш.

# 483
Освен в Атина и Солун не съм била в други градове, в които да има исторически забележителности. Така, че ако някой е посещавал подобни места, може да сподели. Искаме да направим обиколка с кола това лято. Засега само мечтаем, тъй като ковидът още не си е казал последната дума...

# 484
  • Варна
Според мен всяко кътче има забележителности. Правите си маршрут и търсите за всяко място конкретни обекти, четете пътеписи. За мен това е част от обаянието на пътешествието.

# 485
  • София
Тук ще получиш най-актуална информация, но все пак можеш да видиш какво е писано в тези теми:

https://www.bg-mamma.com/?topic=727535
https://www.bg-mamma.com/?topic=854885

# 486
  • София
Според мен в Гърция почти във всеки град има исторически забележителности. Дай малко повече подробности как си представяш това пътуване като време, изминати километри и евентуално посока и предполагам ще получиш повече съвети. Аз самата не съм голям фен на тези обиколки, предпочитам природни забележителности, но като ходя някъде разглеждам основните неща.
Иначе препоръчвам Кавала, ако не сте били. Може да започнете с него - преди града се намира големият културно-исторически комплекс Филипи. Наблизо е и мястото, на което Апостол Павел е извършил първото покръстване през 1 в., за мен това представляваше интерес. В самия град също има доста неща, лесно можеш да ги откриеш в нета.

# 487
Освен в Атина и Солун не съм била в други градове, в които да има исторически забележителности. Така, че ако някой е посещавал подобни места, може да сподели. Искаме да направим обиколка с кола това лято. Засега само мечтаем, тъй като ковидът още не си е казал последната дума...
Най-много са в Пелопонес - Микена, Аргос, Епидавъра, Акрокоринт, Олимпия, Мистра...
Може би най-известното място е светилището на Аполон Делфи, което се намира около 2 часа преди Атина в планината Парнас.
В близка Гърция освен посоченото Филипи са Вергина, Пела, многобройните римски и византийски паметници в Солун.

Цитат
Според мен в Гърция почти във всеки град има исторически забележителности.
И това е истината всъщност. Някои от тях не са нищо особено, дето се вика - от всеки камък печелят, но все пак има и непреходни паметници на няколко цивилизации.

# 488

Питай. Най-наситен с археологически обекти е Пелопонес. На два пъти сме правили обиколка на Делфи, Коринт, Епидавъра, Микена, Мистра, Монемвасия, Олимпия. От по-големите обекти единствено не ни стигна време за Temple of Epikourios Apollon.
Наблизо до България са гробницата на Филип Македонски до Вергина, Дион, Пела, Амфиполи.

# 489
  • София
Включвам се и аз. 4 години подред ходихме във Вурвуру преди детето след появата на детето, но 2020 прекарахме на нашето море. Естествено изобщо не бях очарована и много ми се иска да се опитаме да си идем пак във Вуврвуру съответно 2021. Градчето е спокойно, има хубав чист плаж, подходящо е за деца и отношението и хората са страхотни!

# 490
Благодаря на всички! Много сте любезни.
Започвам да чертая план и когато изникнат въпросите пак ще питам:)

# 491
Здравейте! Нямям опит в организирането на почивка в Гърция и затова реших да се допитам до вас.
Харесала съм Афитос - Petrino Suites Hotel. Ако някой може да ми даде информация за мястото, ще съм благодарна.
Приемам и други препоръки.
Знам, че много семейства наемат къщи, вили - за по 2--3 семейства, но не се ориентирам къде да търся.
Благодаря предварително.

# 492
  • София
Регионалните звена на Халкидики , Ласити-Крит и Закинтос влизат в „Червена зона“- Повишен риск от утре, 01.02.2020 г.
В допълнение към всички мерки, които се прилагат в страната, има и допълнителни, включително Забрана за движение от 18:00 до 05:00 часа.

Страната обяви 108 нови случая на мутация на коронавирус в Гърция/484 случая общо за ден/.

# 493
  • София
Моята дилема Кефалония  или Пелион всъщност стана на  Корфу Smirk
Направих  резервации  от 15.07  до 27.07. Разделих  почивката на две места - 6 нощувки в Перама ( 8 км. под  Керкира) и 6 нощувки в Кирини  ( в планината над Палеокастрица близо до крепоста Ангелокастро). Списъка с плажове и забележителности  е почти готов, дано времето ни стигне за всичко планувано. Резервациите са  с безплатно анулиране  до 2 дни преди настаняването. Сега се кръстя и се моля тъпият вирус да не попречи на летните ни почивки.

Един  Милопотамос  да споделя от 2018

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 17:41 от nellyli

# 494
Малко информация за новите дестинации, част от които са прекрасни гръцки острови.
https://www.dnes.bg/business/2021/02/01/bylgariia-eyr-puska-redo … pa-i-aziia.478574

Общи условия

Активация на акаунт