На море в Гърция 2020/2021

• 66 944
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Харесала съм Афитос - Petrino Suites Hotel. Ако някой може да ми даде информация за мястото, ще съм благодарна.
Афитос е най-красивото място на Халкидики - градче с традиционна архитектура и дух. Построено е на високи скали и плажът е доста далеч надолу, като самият той е средна хубост.
Петрино е на около километър от града, над главния път, т.е. ходи се само с кола до Афитос и на плаж. Дали този вариант на настаняване ще ви хареса - зависи какво очаквате, аз не ходя обикновено в такива хотели (не защото са далеч от плажа, това не ми е фатална пречка).

Иначе вили има много, разисквани са нееднократно в темата (дори в тази няколко страници по-назад), в линковете на 1-ва стр. също има какво да се види.

# 496
Малко информация за новите дестинации, част от които са прекрасни гръцки острови.
https://www.dnes.bg/business/2021/02/01/bylgariia-eyr-puska-redo … pa-i-aziia.478574
за България Ер директни дестинации означава само и единствено тръгване от София.., а прекачванията, които предлагат като общ често са с по 12ч и нагоре престой..

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 23:08 от Aretka

# 497

Малко информация за новите дестинации, част от които са прекрасни гръцки острови.
https://www.dnes.bg/business/2021/02/01/bylgariia-eyr-puska-redo … pa-i-aziia.478574
за България Ер директни дестинации означава само и единствено тръгване от София.., а прекачванията, които предлагат като общ често са с по 12ч и нагоре престой..

Не е съвсем вярно това. Има директни полети (без прекачване където и да било от София), но не са всеки ден и постоянно напр.   за Родос са юни и септември всяка събота само - юли и август само един път в месеца, за Корфу и Солун бяха повече долкото си спомням.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 07:45 от Margherita09

# 498
  • Варна
Може би се има предвид прекачване от други градове в БГ като Варна, Бургас. Все пак София не е цяла България. Но това не винаги е удачен вариант, защото за пролетни и есенни месеци е рисковано предвид мъглите около морето. Плащали сме глоби към БГ еър и Суиспорт, за да стигнем с кола до София за международния полет, тъй като от началната точка в БГ няма възможност да излети поради метеорологични условия.

# 499
  • София
Извънредно положение в Гърция!
Не заради вируса, а наводнения идващи от България и проливни дъждове.
Властите в Гърция обявиха извънредно положение в област Еврос заради повишеното ниво на реките Марица, Арда и Тунджа от българска територия.
Преди ден проливен дъжд заля цял Еврос, като силни бури обхванаха много райони на община Александруполис.

Придошлите води заляха няколко квартала и работни сгради в Одрин.
В тези райони има военни, полиция, противопожарни машини и линейки.
Тежките зимни условия в Гърция отнеха живота на най-малко трима души.

# 500
  • София
Ако някой е пропуснал да гледа тази вечер  предаването Европейци за конете на остров Скирос - https://europeans.bntnews.bg/unikalna-poroda-kone-privlicha-turi … iros-353news.html.  На мен ми хареса.

# 501
  • София
Ако някой е пропуснал да гледа тази вечер  предаването Европейци за конете на остров Скирос - https://europeans.bntnews.bg/unikalna-poroda-kone-privlicha-turi … iros-353news.html.  На мен ми хареса.
Едно от кончетата на Манолис:
Скрит текст:

Ех, размечтах се! Благодаря за филмчето! Припомних си чудесни моменти!

# 502
# 503
  • София
Не знам дали сте видели, но в неделя от 22.00 ч. по Nat Geo ще се излъчи за първи път епизод от поредицата Европа отвисоко за Гърция. Аз нямам търпение да го гледам. Предполагам, че ще е интересен колкото останалите, които съм гледала.

# 504
  • София
Не знам дали сте видели, но в неделя от 22.00 ч. по Nat Geo ще се излъчи за първи път епизод от поредицата Европа отвисоко за Гърция. Аз нямам търпение да го гледам. Предполагам, че ще е интересен колкото останалите, които съм гледала.

Снощи и аз видях анонса, и чакам с нетърпение.

# 505
  • Там където
Карантини, ваксини, тестове Simple Smile аз взех да се пооглеждам за дестинации. Нещо пак се заислих за о. Лимнос. Знам, че доста е писано по темата и има много мнения, но някой наскоро бил там да препоръча селце (не за сърф) с хубав плаж и евентуално студио/хотел. За колко време може да се обиколи острова? Гледах Мирина, ама нещо ми се стори пренаселено.

# 506
  • София
Карантини, ваксини, тестове Simple Smile аз взех да се пооглеждам за дестинации. Нещо пак се заислих за о. Лимнос. Знам, че доста е писано по темата и има много мнения, но някой наскоро бил там да препоръча селце (не за сърф) с хубав плаж и евентуално студио/хотел. За колко време може да се обиколи острова? Гледах Мирина, ама нещо ми се стори пренаселено.
Мирина е центърът на цивилизацията. На практика почти всяка вечер се ходи там на разходка, пазар или вечеря. Самото градче е много приятно. Затова е добре да се отседне наблизо. Наоколо е пълно със селца по на 5 минути път от столицата. А и в самата столица има хубав пясъчен плаж. Мисля, че най-дългото разстояние на острова беше около 40 км. Спокойно се обикаля навсякъде.

За настаняване не мога да помогна. Отсядаме в едно хотелче в нищото, пред което има каменлив плаж.

# 507
Мирина си е град. Плажът е накрая, не е баш пренаселено, нито има много туристическа гмеж, красиво и китно е, но си е град. Така че зависи какво търсите. От курортчетата с плаж най-предпочитано е Плати. Там вилите и хотелите са на морето, а самото село (със страхотна кръчма) - на баира, като разстоянието е около 20 минути пеша. Ние бяхме в хотел на средата и беше екстра, още повече че само два пъти сме плажували на Плати. Но до селото ходехме пеш почти всеки ден.
Друг вариант е Танос, там на плажа има 2 хотела и 2 кръчми, но е доста диво и според мен пространството зад плажната ивица е занемарено. Селото е по-високо (т.е. малко по-неудобно за пешеходене, особено нагоре) и таверната е по-лоша, поне преди няколко години беше. Иначе плажът е добър.
Най-хубавите плажове за мен са Фанараки и Хавули, те са близо до градчето Мудрос, но извън него, т.е. ходи се с кола. На мен не ми пречи, и без това ходим всеки ден на различен плаж, и ако има следващ път, там бих отседнала.
До Мирина е 30 минути шофиране.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 18:52 от Параход

# 508
  • София
Ние отседнахме тук - https://www.platybeach.com/ Има ги и в booking.
Когато ние бяхме там, храната в ресторанта им беше чудесна.

# 509
Ние бяхме тук. ОК е. Малко се бяха объркали с политиката за деца, но гледам, че са се пооправили. По наше време приемаха с дечурлига всякакви, на следващата година писаха, че изобщо не приемат деца. Сега гледам в букинга, че приемат над 6 години. Много ме дразни, че все повече дестинации в Гърция стават adult only, макар че моето отроче скоро самО ще ходи на почивка... не ми пука много. Но въпросът е принципен. Дълги години това беше една от най-фемили френдли дестинациите в света.

В бара на Плати бийч доста време прекарах Simple Smile Ветровито ми беше на плажа, пък хич не обичам вълни.

Общи условия

Активация на акаунт