На море в Гърция 2020/2021

• 66 886
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ще направя всичко, което се изисква, за да пътувам.
Ако трябва ще си сложа и трите ваксини, да не ме ограничават.
Писна ми от тестове цяла година, вече са трицифрено число.
Дали паспорт, дали сертификат, няма значение.
Вече съм в процес на ваксината, но и без нея си пътувам, но стига с тези тестове.
Само за Гърция, миналата година, направих незнаен брой тестове, стига!

Вече и 4 круизни компании изискват ваксина за качване на корабите, няма накъде...
Такива, които пътуват и през Гърция.

# 541
Блед, не ни интересува какво ще направиш, за да пътуваш. Важното е да не спамиш тук, всяко друго твое действие е ОК.

Аз съм записана за ваксина и я очаквам, но имам дете под 18 г. И повечето хора, които пишат в тази тема, са така. Те как ще пътуват? Родителите свободно, а 16-годишните под карантина? За момента в света няма одобрени ваксини за употреба за малолетни и непълнолетни.
Мицотакис е фашага, когото никак не харесвам, а гръцкият малък бизнес, свързан с туризма, и без това е на издихания след 2020 г. Чакам с интерес да видя как ще се развият нещата.

Между другото простата математическа логика показва, че ако 2 милиона българи желаят да се ваксинират, има достатъчно ваксини и се следва сегашното темпо (около 10 000 на ден, а не това от предишните фази с 50-100 на ден), процесът ще отнеме поне до края на края на 2021 г. И даже тогава няма да са всички с поставена втора доза.

# 542
  • София
То не е електронно, а в амбулаторна карта (хартиен документ). Ако беше електронно по детските градини нямаше да ми искат списъци от ЛЛ какви ваксини има, а директно щяха да си видят.
Не те разбрах. По принцип в електронното досие трябва да е нанесено всичко, вкл. имунизациите. Принтскрийна е от "електронното здравно досие". В него имам отразено всичко от зъболекаря ми - всеки преглед, всяка пломба, в-с-и-ч-к-о. Виж, с ЛЛ на детето е друга работа - когато, каквото е поискала и е могла. Дори и болничните листове, които е издавала за гледане при болест не са въвеждани.

yovanka, искаш да кажеш, че са казали, че ваксинацията срещу К19 ще се отразява другаде, не в здравното досие?
Не бих се учудила. На 100 места ще въвеждат информация.

Информацията за ваксина или пср беше официална и тук я обсъждахме, и за това съм учудена от крайността за само с ваксина.
Звънче, ето от сайта на здравеопазването за сертификата.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministrt-na-zdra … kostadin-angelov/

# 543
  • София
Може би за лица под 18 няма да има карантина тъй като ваксината не е подходяща на този етап за тях.

# 544
  • София
Не съм пуснала и грам спам. Изказвам си мнението, което се припокрива отчасти и с твоите. Къде видя този спам?

# 545
В Гърция всеки ще ходи, просто тези, които нямат ваксина ще имат карантина. Дали ще е три дена и отново тест или повече очакваме да решат. Но се говори само за 3 дни и правиш тест, но стоиш в хотел за ковид карантини.

# 546
  • софия
О, сетих се и още нещо - всички медици казват, че ако си преболедувал до 6-9 месеца не се слага ваксина, защото имаш антитела. Горе-долу толкова време казват, че ще имат ефект и ваксините.
На какво основание ще задължават хората с антитела да седят карантинирани?

# 547
В Гърция всеки ще ходи, просто тези, които нямат ваксина ще имат карантина. Дали ще е три дена и отново тест или повече очакваме да решат. Но се говори само за 3 дни и правиш тест, но стоиш в хотел за ковид карантини.
Тоест ще има карантинни лагери за деца? Grinning
Наистина това са чисти спекулации.

Zvanche,
за съжаление не се обсъжда критерий "антитела" никъде на никакво политическо ниво. Хората, прекарали ковид, са също толкова дискриминирани, колкото и тези, които не са го прекарали. Също както се обсъжда ваксината да бъде "пропуск", без да се гледа ефективността (имам приятел лекар с две дози Comirnaty и никакви значими антитела.)
Има и други интересни разклонения на темата - например какво ще бъде отношението към ваксини, неодобрени от ЕС (сърбите масово са ваксинирани със Спутник и Синовак).

Иначе няма причина преболедувалите да не се ваксинират, няма срок, не пречи. За момента е неизвестна величина както трайността на имунитета от боледуване (в момента излезе изследване на първата вълна болни от Ишгл, че още имат), както и този от ваксина. Просто не е минало достатъчно време.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 11:32 от Параход

# 548
  • Варна
Карантина и за хора с отр. PCR ли? Тогава ще има сезон само с евреи. За деца, както се писа, е неприложимо, а преболедувалите защо да се ваксинират толкова рано? Пълна недомислица е още и само си чешем клавиатурите.

# 549
О, сетих се и още нещо - всички медици казват, че ако си преболедувал до 6-9 месеца не се слага ваксина, защото имаш антитела. Горе-долу толкова време казват, че ще имат ефект и ваксините.
На какво основание ще задължават хората с антитела да седят карантинирани?
Ние и да ги нищим тези въпроси, те са си определени вече, въпрос на време е преди лятото да обявят официално - с ваксина пътуваш - без си с тест и карантина.

# 550
  • Варна
Повечето пътуващи са семейства с деца, ваксини за тях няма одобрени, а много го преболедуваха. Как ще бъдат карантинирани? А собственици на имоти, които са чужди граждани? Това е безумие!

# 551
  • София
Ама не са луднали само гърците, в оная ФБ група прочетох за родители с отрицателен ПСР и свалена карантина от нашето РЗИ, но за бебето им задължителна карантина, защото няма ПСР. 😒

# 552
  • софия
Да, за това си права. С интерес ще изчакам какво ще обявят и какъв ще бъде ефектът. С ПСР за мен не беше притеснително, но задължителната ваксина, на този етап, ще ме откаже без замисляне. И едва ли съм само аз.

Ама не са луднали само гърците, в оная ФБ група прочетох за родители с отрицателен ПСР и свалена карантина от нашето РЗИ, но за бебето им задължителна карантина, защото няма ПСР. 😒
Винаги си мислиш, че няма по-голяма лудост и винаги успяват да ни опровергаят.

# 553
  • София
Еми няма да ходим в Гърция. Чудо голямо.

# 554
  • ВАРНА
Вече стана ясно че гърците имат голям мерак да продължат терора към чуждия  турист и лято 2021.

След Гърция се напънаха и другите морски ЕС държави - Италия и Португалия и Малта.

Както стана ясно пък и от няколко адвоката по медицинско-международно право в ЕС че такова задължение  -  само ваксинирани да се пропускат  на границата или настанят в хотела - ще бъде атакувано моментално в международният съд веднага от тях и такъв хотел ще бъде съсипан от съдебни дела!

Общи условия

Активация на акаунт