На море в Гърция 2020/2021

• 66 885
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • София
То няма да е само Гърция Grinning

# 556
Кипър, напр. (нали и там живеем), официално обяви, че ще допуска само и единствено граждани на Израел, които имат всксина- други категорично не.
Парадокс, ама факт.

# 557
Карантина и за хора с отр. PCR ли?
Нямаш идея какви малоумия раждат политическите глави. При влизане във Великобритания например се изискват предварително отрицателен тест, 10 дни карантина ДОРИ за граждани на страната, които влизат у дома си, и ОЩЕ ДВА теста в хода на карантината (май четвърти и девети ден бяха, не помня).

Та надявам се ЕС да озапти Гърция малко.

# 558
  • Варна
Още нещо- плануващите бременност не трябва да се ваксинират поне 6 месеца преди зачеване. И тях ли ще дискриминират? Много двойки правят инвитро в чужбина.
Параход, да, знам, имам познати там. Те сд вече кауза пердута, имам си мнение, което си е лично. Говорим за свободно движение на хора в един политически съюз...

# 559
  • София
Пука им за хората. Важното е да си набутат ваксините и да печелят. Това е.
Море има и в България. Лошо-арно, по-добре от нищо.

# 560
  • София
О, сетих се и още нещо - всички медици казват, че ако си преболедувал до 6-9 месеца не се слага ваксина, защото имаш антитела. Горе-долу толкова време казват, че ще имат ефект и ваксините.
На какво основание ще задължават хората с антитела да седят карантинирани?

офффф, преболедувах преди 4 месеца и нямам антитела.
Няма нищо общовалидно.
Държавите си преценяват какви мерки да наложат.
На който му изнася, ги спазва. На който не му изнася, си стои вкъщи.

# 561
Еми няма да ходим в Гърция. Чудо голямо.
По въпроса мисля това. Над 50-60 пъти съм ходила в Гърция, обичам я, познавам я, липсва ми, ама правата си на гражданин и свободата на придвижване ги ценя повече. Соцът свърши, когато бях на 14.

Blue Turquoise,
това за шестте месеца преди зачеване не е вярно и в момента текат изпитания на ваксината за бременни. Нека не обръщаме темата в "за" и "против" ваксините.

# 562
  • София
О, сетих се и още нещо - всички медици казват, че ако си преболедувал до 6-9 месеца не се слага ваксина, защото имаш антитела. Горе-долу толкова време казват, че ще имат ефект и ваксините.
На какво основание ще задължават хората с антитела да седят карантинирани?

офффф, преболедувах преди 4 месеца и нямам антитела.
Няма нищо общовалидно.
Държавите си преценяват какви мерки да наложат.
На който му изнася, ги спазва. На който не му изнася, си стои вкъщи.

Не е въпросът в антителата. Не им пука за тях. Не им пука и за това, че се казва, че ваксините няма да предотвратят пренасянето - т.е. ваксинираните може да се разболяват по-леко, но пак може да са преносители. Просто са решили да ни изповаксинират и това е.

# 563
  • София
Обожавам Гърция дано не си наложат тези неща с ваксините... Миналата година пропуснахме тази се надявам да можем да отидем живи и здрави Simple Smile

# 564
  • софия
.... ваксината да бъде "пропуск", без да се гледа ефективността (имам приятел лекар с две дози Comirnaty и никакви значими антитела.)
Има и други интересни разклонения на темата - например какво ще бъде отношението към ваксини, неодобрени от ЕС (сърбите масово са ваксинирани със Спутник и Синовак).
Иначе няма причина преболедувалите да не се ваксинират, няма срок, не пречи. ...
Това са други интересни и важни въпроси, но световната лудост вече е в необятни размери.
Дали пречи или не не знам, но и няма особен смисъл.

# 565
  • Варна
Заради наплива от желаещи последните дни за ваксиниране, снощи новините на БНТ започнаха с официална информация от МЗ кои групи НЕ трябва са се ваксинират. Изрично споменаха планирана бременност.
https://bntnews.bg/news/bremennite-da-ne-se-imunizirat-sreshtu-c … -1096525news.html

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 11:59 от Blue Turquoise

# 566
  • София
Тази година за пръв път получих честитки за ЧНГ по мейла от гръцки хотели. При това не от такива, в които съм била, а от такива, към които съм пращала запитвания. Случвало ли ви се е в други години или е акт на отчаяни от слабия туристически сезон и ниския интерес за резервации хотелиери?

# 567
  • Варна
Постоянно получавам уж екслузивни оферти, поздравления, от хотели и сайтове, чрез които сме резервирали вили.
Всички са на изчакване за бъдещите мерки, които се обновяват на дни. Няма как да има резервации, както досега.

# 568
Не, винаги съм получавала само от такива, в които съм била.

Blue Turquoise,
Скрит текст:
имам едно правило в тоя живот, което никога не ме е подвеждало. Видя ли нещо неграмотно написано, на хвърчащ лист, с правописни грешки, то няма никаква стойност за мен. В случая се отнася до въпросния експертен съвет и неговото становище, за които има медицински термин имунокопромеНтиран. Позицията е спорна, при всички случаи са нужни още проучвания, но подобно нехайство е недопустимо за експертен орган, и то в официален документ. А по телевизиите и по-големи глупости се говорят, рядко и избирателно ги използвам като източник на проверена информация.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 11:56 от Параход

# 569
  • София
Тази година за пръв път получих честитки за ЧНГ по мейла от гръцки хотели. При това не от такива, в които съм била, а от такива, към които съм пращала запитвания. Случвало ли ви се е в други години или е акт на отчаяни от слабия туристически сезон и ниския интерес за резервации хотелиери?

Всяка година получвам такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт