На море в Гърция 2020/2021

• 66 906
  • 767
  •   3
Отговори
# 570
Аз пък идвам с инфо ..
Тази година както и миналата в Гр. ще се влиза с 72ч. ПСР плюс ПЛФ кода, само Кулата ще може да се минава Уви, пак. Новото е , ще ще се прави и бърз тест на границата.

за баксинираните е ясно

# 571
  • софия
Чул те Господ! Не ми пречи бързият тест, минаването ще става още по-бавно, но това да е.
От къде е тази информация?
Аз още нищо не съм планирала, че не знам как ще бъде. Иначе имам идея за дъъълго пътуване.

# 572
  • Варна
За всички пътуващи ли сухопътно ГКПП ще е само Кулата?

# 573
Намесвам се да кажа, че не е вярно, че 6 месеца не трябва да се ваксинираш преди бременност. Текат проучвания за ваксинация при бременни и кърмещи. Някои болници, Надежда например, публикуваха становище,  че ще имунизират всички желаещи бременни.

# 574
  • София
Намесвам се да кажа, че не е вярно, че 6 месеца не трябва да се ваксинираш преди бременност. Текат проучвания за ваксинация при бременни и кърмещи. Някои болници, Надежда например, публикуваха становище,  че ще имунизират всички желаещи бременни.

За 10 лева на игла ще ваксинират, който им падне.

# 575
  • Пловдив
Коментирали сте по-горе електронните здравни досиета. По някаква причина има 2 - в едното се влиза с ПИК от НАП и е доста непълно. В другото обаче се влиза само с КЕП и вътре може човек да открие какви чудеса са правени с тялото му, без да разбере даже - https://my.his.bg/login. Тук ще го има и електронния сертификат за ваксинация.
По темата не знам какво да кажа. Това друга година да нямам планове в края на февруари, никога не е било.... И за мен стои въпросът с децата, дори ние да се ваксинираме. А и ако наистан работи пак само Кулата, чак такъв мазохист не съм, колкото и да ме привлича гръцкото море.

# 576
  • софия
Коментирали сте по-горе електронните здравни досиета. По някаква причина има 2 - в едното се влиза с ПИК от НАП и е доста непълно. В другото обаче се влиза само с КЕП и вътре може човек да открие какви чудеса са правени с тялото му, без да разбере даже - https://my.his.bg/login. Тук ще го има и електронния сертификат за ваксинация.
Е, не! Това не е истина! Аз съм тази с досието с ПИК. Как може така? Защо? Сто системи за едно и също нещо?!

# 577
  • Пловдив
И аз наскоро го открих, не си сама, споко Smiley

# 578
  • Варна
Намесвам се да кажа, че не е вярно, че 6 месеца не трябва да се ваксинираш преди бременност. Текат проучвания за ваксинация при бременни и кърмещи. Някои болници, Надежда например, публикуваха становище,  че ще имунизират всички желаещи бременни.
Производителите едва започват фаза на тестване, CDC и WHO потвърждават, че няма данни за безопасност при прилагане на бременни и кърмещи, но нашите специалисти имат вече становище по въпроса...

# 579
В my.his.bg с КЕП си видях сертификата с QR код и упоменати датите и вида на двете ми игли - имунизация и реимунизация. Който няма КЕП, си получава въпросния сертификат от личния лекар.

# 580
  • София
Аз пък идвам с инфо ..
Тази година както и миналата в Гр. ще се влиза с 72ч. ПСР плюс ПЛФ кода, само Кулата ще може да се минава Уви, пак. Новото е , ще ще се прави и бърз тест на границата.

за баксинираните е ясно
И тази информация е от?

# 581
Няма такава информация, разбира се. Всичко е само в кръга на предположенията и поне до края на април ще бъде така.

# 582
  • София

Попринцип не се разрешава бременна жена да я ваксинират с каквато и да е ваксина. Всичко живо сега ще е опитен заек и какво ще стане при протичащата бременност.

# 583

Попринцип не се разрешава бременна жена да я ваксинират с каквато и да е ваксина.
Това не е вярно много преди ковид 19 - и помолих темата да не се превръща в "за" и "против" ваксините. Има други такива в Клюкарника.

Така или иначе едва ли много бременни пътуват на море в Гърция.

# 584
  • софия
Така или иначе едва ли много бременни пътуват на море в Гърция.
Ааа, не така. Баш па ти да напишеш това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт