Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Едната страна на лицето при бебе се развива по бавно.

 • 1 638
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Моля някой да сподели мнение ако е имал този проблем.Едната стана на лицето при бебето е по малка (ухо оче блузка).Няколко специалисти казват че няма проблем детето не е за тях.Може ли да го израсте?

# 1
 • В големите очи на малчо, а географски - София.
 • Мнения: 2 619
Моля някой да сподели мнение ако е имал този проблем.Едната стана на лицето при бебето е по малка (ухо оче блузка).Няколко специалисти казват че няма проблем детето не е за тях.Може ли да го израсте?

Били ли сте на детски невролог?

# 2
 • Мнения: 5
Да вчера , нищо не каза не е нерв не е по нейната специалност каза.

# 3
 • Мнения: 6 280
А дали не е обратното - другата страна да е по-развита? Защото за това може да има ред причини.

# 4
 • Мнения: 14 692
Единственият вариант да го израсте само е да е позиционна плагиоцефалия, при която на бебето му се сплесква главичката, ако лежи повече на съответната страна и като спре да лежи на тази страна, се оправя. Другите варианти не са толкова оптимистични. Но казваш, че и вече окото и ухото има асиметрия, което не говори само за плагиоцефалия. препоръчвам консултация с неврохирург, да няма преждевременно сраснал шев още вътреутробно, който да е довел до асиметрията, консултация с Юрий Анастасов, който има опит с деца с лицеви аномалии (един ден седмично преглежда безплатно деца) и евентуална консултация с генетик, тъй като това може да е проява и на генетично заболяване.

# 5
 • Мнения: 5
То е много минимална разликата ако не знаеш не можеш да забележиш. Не е и срастване не е и генетично.Затова питам някой ако е имал този проблем дали е минало само или с физиотерапия.

# 6
 • Мнения: 14 692
Да, и аз го имам, и детето ми го има. При мен определено не се оправи само, дори напротив - с растежа стана по-видимо. При вас щом е минимално, и щом не е генетично и няма срастване, може да няма проблем. По принцип всички хора имат някакви леки асиметрии.

Ще ми е интересно да разбера за каква физиотерапия става въпрос, защото не си го представям. Единствено за каска се сещам която да коригира формата на главата и физиотерапия срещу тортиколис, ако и при шията има проблем и този проблем е довел до дискомфорт, който е попречил на бебето да спи на различни страни на главата.

# 7
 • Мнения: 5
Да но каската е за деформирана глава при нас няма такова нещо.Главата е с форма както трябва също и размера.

# 8
 • Мнения: 681
Не е генетично ,защото сте пускали генетични изследвания за определени заболявания и те са ок или защото вие сте решили,че не е така?Неврологът при който сте ходили до колко е добър?(имам не малко опит с ходенето по детски невролози и фалшиви диагнози или липса на такива,а не е като да е нямало проблем,различен от вашия).
Ако искате някаква физиотерапия,ако въобще е възможна такава моят съвет е да се свържете с кенезотерапевтите в МЦ към СБАЛ Иван Митев,те могат да ви насочат и към лекар(имат поглед на много различни заболявания)или към д-р Миланова в МЦ за деца с проблемно развитие,където се провежда рехабилитация,тя също се е нагледала на различни диагнози.
Моя фаворит за детски д-р и не само е д-р Кадъм,независимо от специалността си  е една огромна енциклопедия.Интересите с и в метаболитни и генетични проблеми,ако не сте отхвърлили реално генетичен проблем

# 9
 • Мнения: 14 692
Да но каската е за деформирана глава при нас няма такова нещо.Главата е с форма както трябва също и размера.

Мисля, че почти винаги, ако има такъв проблем, с лицето, а е засегнато и ухото (двете ушни миди на една и съща височина ли са?), той започва заради проблем с черепа, където има сраствания главата, включително и лицето, не може да нараства и започва да расте където може. Обиколката на главата може и да е в норма в някои случаи, още повече, че казваш, че е минимална разликата. Ако не сте били на неврохирург, препоръчвам Кирил Георгиев или Захаринов.

За генетик препоръчвам Радка Тинчева, Кадъм е по-скоро по метаболитните нарушения.

# 10
 • Мнения: 191
Здравейте, моето дете има известна разлика в двете уши. Едното е малко по-малко от другото и в горната част ушната мида изглежда като прищипана /върха е обърнат леко надолу/. Тя така се роди. Тъй като това е единствената асиметрия, не съм правила консултация с лекари, но определено с времето не отмина от самосебе си. Някъде четох, че ушната мида се развивала до 4 г. възраст, а дъщеря ми е на 2х4 г. Затова и не се надявам да се заличи разликата, но ако по-нататък прецени, че това й пречи, винаги може да се коригира оперативно.

# 11
 • Мнения: 2 912
Изглежда ми така сякаш авторката иска да чуе: "Всичко е наред ще го израсте". 🤔 Били са при един специалист, който ги е претупал и не ги е насочил къде да идат. А идеята, че ще се оправи с физиотерапия ми е меко казано абсурдна. Това не се лекува с физиотерапия. Евентуално последиците от него се оправят с нея. Защото ако в действителност е срастнал шев или нещо генетично е почти 100% сигурно че рехабилитация ще Ви трябва. Послушайте дадените вече съвети за прегледи и изследвания и силно се надявам да е лека асиметрия наистина

# 12
 • Мнения: 5 423
Аз пък не разбрах за асиметрия ли говори или за разлика в размера на очите. Ако е второто, възможно е да е физиологично и да го израсте, все пак.

# 13
 • Мнения: 5
Благодаря Ви за отговорите.Ходихме на няколко доценти и не е срастване. Препоръчахани физиотерапии след като има някакъв възел който го усетиха в шията.Вече направихме няколко терапии и определено бебето се възстановява и ни казаха след физиотерапия и израстване няма да има помен от това нещо ,това бяха думите  на доцентката.

# 14
 • Мнения: 6 280
Lonito, как така предписват физиотерапия, след като не е установено какъв е този възел? Ами че то може да е противопоказно да се прави физиотерапия.
Най-точно ще покаже положението ЯМР. Ако имате възможност, направете и ще знаете със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт