Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плагиоцефалия и подходяща възглавница

  • 351
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 181
Здравейте,

Няма да изпадам в подробности - Имам бебе с плагиоцефалия в дясно! При бебета с плагиоцефалия, какъв модел ш марка възглавница сте купували?

И втори въпрос - Бебето с глава на ляво или дясно обърната трябва да лежи.

# 1
  • Мнения: 712
Пиша ви, защото и моето дете беше с плагиоцефалия вдясно. Най-добрите възглавнички, които ползвах със сина ми, бяха тези на Севи Бейби и Кикабу. Но ги ползвах навсякъде - в количката, спеше върху нея, когато си играехме на земята, също лежеше върху такава. Принципно е хубаво да вдигнете капките вит Д, но се посъветвайте със съответния лекар за това. Слагайте наляво.
Но за мен по-важното е да вземете съответните мерки, да изключите тортиколис като причина за плагиоцефалията и да го заведете на кинезитерапия. Колкото по-рано, толкова по-добре ще се повлияе детето. Необходимо е да правите упражнения ежедневно, но съответният специалист ще ви каже точно какви.
Успех!

# 2
  • Мнения: 7 833
Здравейте,

Няма да изпадам в подробности - Имам бебе с плагиоцефалия в дясно! При бебета с плагиоцефалия, какъв модел ш марка възглавница сте купували?

И втори въпрос - Бебето с глава на ляво или дясно обърната трябва да лежи.

Най- важното е да не спи настрана. Тоест, когато спи, в повечето време, "натискът" на главичката да е централно отзад. Това разпределя силите "на натиск"  и "балансира" натиска върху шевовете.

Иначе, и в зависимост от нещата на място, детски "каски" се ползват вече с голям успех.

Вит Д се прилага, и дава, само след изследвания, показващи липсата му. Изследва се 25 OH фракцията. Тя е най-достоверен показател за дефицит или достатък.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 12:09 от Birdie

# 3
  • Мнения: 712
Ако не се използва възглавница и ако се слага бебето по гръб, се рискува да се стигне до брахицефалия, което е сущо доста неприятно състояние. И още нещо, в България няма никой. който да се занимава с поставяне на каски. Най-близко това е в Турция, като дори и тогава св правят посещения на две седмици за промяна в каската, защото все пак черепът расте прогресивно.
Ако това ще ви успокои, доста бебета са с плагиоцефалии. За мен единственото важно нещо, което трябва да направите, е да изключите тортиколиса  като причина за плагиоцефалията. Защото може да направи много демидж в последствие. Другата причина е, разбира се, позиицонна плагиоцефалия. Така или иначе и двете неща са абсолютно обратими, но е хубаво да се вземат мерки рано.

Общи условия

Активация на акаунт