Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 711
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,има ли някой с тридневен ембрион и успешен финал?дилемата е дали след размразяване да го чакам да стане петдневен или да не рискувам .благодаря на отзовалите  се !

# 91
Сорендичка, дано е истинска чертичка! Стискам палци:four_leaf_clover: Аз съм хващала положителен на 6-7 ден. Дори на тридневния тогава успях. Така че при хубави стойности и тест е възможно Sunglasses
Сандра, много зависи от проблема при вас Дали има МФ или лош резерв или и двете. Вслушайте се и в мнението на ембриолозите. Аз винаги съм била за петдневните. Само при ЕЦ връщахме тридневен. Замразените ми бяха тридневни понеже стартирахме с по-голяма бройка и имаше идея да замразим и петдневни. После ги чакахме до пети ден. Размразиха се и развиха идеално и дори се излюпиха.

# 92
Имаше ли + тест след трансфера на размразените тридневни отглеждани до  петдневни

# 93
Здравейте Аделки!
Връщам се от клиниката развълнувана, защото имах един от онези прегледи за които толкова копнеем всички.

Миналата година през ноември изгубихме своето инвитро бебче в 28гс в една друга клиника. Доверих се на др Калчев за второ инвитро през юни тази година по къс протокол и се получиха само 3 ембриончета, които на 5 ден не им харесаха и нямаше трансфер. Реших да дам още един шанс като този път пробвахме по дълъг протокол и освен че върнахме две точици на трети ден (по мое настояване), замразихме 4 на пети.
Днес на прегледа видяхме едно мъничко грахче с тупкащо сърчице. Two Hearts Направо не знам къде съм!

Пожелавам на всички чакащи и борещи се успех и след няколко месеца пухени бебчета! Flowers Four Leaf Clover

Скрит текст:
Може да ви се стори странно, но преди първото инвитро при доктора имаше едно момиче което дойде разплакано и искаше да й върнат ембриончетата на трети ден следващият път, защото всеки път спирали развитие преди пети ден. Тогава и моето беше неуспешно. Чудех се дали въобще някой успява в последните месеци в клиниката
Преди последната процедута обаче видях две бременни момичета които чакаха прегледи и се радваха и прегръщаха всички. Не знам дали беше добра поличба или нещо такова, но ето и аз се наредих сред тях днес.

Честито и на теб Соренда и до финал!

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 15:24 от Jessito*

# 94
Jessito, честито! Пожелавам ти едно здраво и пухкаво бебенце, родено в 9-тия месец! Flowers Four Leaf Clover

Sandra, аз съм с два успешни трансфера на по две тридневни ембриончета - единия свеж, другия ЗЕТ. И двата пъти се захваща само едното. За съжаление, първото го изгубих в началото на 8-мия месец, заради тромбофилия. Второто се надявам да го гушна съвсем съвсем скоро.

# 95
Благодаря ти много Арабела! Знам че и ти си минала по същия трънлив път и ти стисках палци през цялата бременност. Сега остава едно леко раждане и малко пухче след това! Flowers Four Leaf Clover

# 96
Сандра, не. Но по-скоро поради други причини. Преди тях имам тридневен трансфер с кратка имплантация и успешния ми е на петдневен ембрион.
Но, както казах е индивидуално и зависи от проблемите. Беше ми важно да връщаме ембриони с по-голям потенциал. Сега обаче нещата много се промениха и съм готова да връщам и тридневни, ако изобщо стигна до ембриони.
Jessito, тихичко честито Heart

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:52 от 💎Bling-a-ling💎

# 97
Jessito, страхотна новина!!!! ❤️ ❤️ ❤️ Варди точицата следващите 8 месеца поне и да ви е все така приятно вълнуваща всяка среща!!! 🍀🍀🍀

# 98
Здравейте! Бихте ли споделили какъв е реда след като вече имам заповед от фонда. На кого трябва да се обадя?
Здравей, обади се на някоя от акушерките или на рецепция поискай да те свържат с манипулационна. Късмет Simple Smile

# 99
Джесито, тихичко честито! Flowers Four Leaf Clover
На мен предстоящият ми опит ще бъде по дълъг протокол, дано да ми е успешен. Досега съм била по къс.

Соренда, хайде да се насища чертичката! Flowers Hibiscus

# 100
Ето че добрите новини почват една по една! Браво, Jessito! Мъти си сега и си свиркай! Док сигурно и той е бил много щастлив! Simple Smile

Да кажа за ембрионите и аз. Преди 4г., когато се получи с първото ми детенце, бях на естествен цикъл - една яйцеклетка, едно ембрионче, по съвет на док го оставихме до 5-я ден, защото бяхме с мъжки фактор, а той е много решаващ между 3-я и 5-я ден и искаха да са сигурни, че ембриончето ще се развие до бластоцист. Но в другите случаи, когато проблемът е у жената, и аз съм за трансфер на трети ден, защото утробата е най-добрата среда за малчуганите. При всеки е индивидуално, така че си обсъди с лекаря, Сандра.

# 101
Много хубави новини днес в темата. Стискам палчета за успешни финали с най-хубавия резултат.Flowers Four Leaf Clover
При по-напреднала възраст на жената и намален резерв, при който не се изкарват много яйцеклетки, според мен е по-добре трансфер на 3ти ден. Аз досега имам 2 трансфера като и двата са на 3-дневни ембриончета. При първия забременях макар и не за дълго. Сегашната ни тактика е замразяване на 3ти ден и трансфер на 3-дневен ембрион.
Ако жената няма проблеми, но има проблем с материала на мъжа, по-добре да се изчака до 5ти ден, за да се отсеят ембрионите.

# 102
Днешната дата е специална за мен понеже на нея бе успешния ми трансфер. Много се радвам за хубавите новини. За щастие денят бе благосклонен за мен за разлика от ужасния петък. Така че май палците почват да действат макар и със закъснение. Стискайте ги още Sunglasses

# 103
Стискаме Блинг и на краката както се казва! Flowers Four Leaf Clover
Док беше много доволен, както и Мира и др Цеков. На мен ми стана много приятно като на трансфера ми стисна ръката и ми каза че този път ще стане и всичко ще е наред.

Иначе върнахме тридневни, а замразихме 5 дневни. Исках да върнем тридневни защото миналият път всичко беше добре и на 5 ден отидох за трансфер и ми казаха че няма обяснение защо хубавите ни ембриончета са забавили развитие. И те бяха доста озадачени и затова този път настоях. Ние сме с мъжки фактор иначе, но според тях не е бил това проблемът.

# 104
Ах, че хубави новини е имало вчера! 😍

Джесито, тихичко честито! Да се топлите с грахчето до термин! Heart

Соренда, стискам палци това да е твоят опит! Чакаме още по-ярка чертичка! 🤞

Моника, и теб те чакаме с хубави новини след няколко дни! 😍

Блинг, силни палчета и положителна енергия! Hug

Сандра, моят успешен опит беше след трансфер на 3-дневни снежинки. Преди това имам 4 неуспешни - на два пъти връщахме 5-дневни свежи, един път 5-дневни замразени и един път 3-дневни свежи. Само това не бяхме пробвали и аз настоявах да ми ги върнат веднага като ги размразят. Док и ембриолозите се съгласиха и това беше успешната формула за нас. За съжаление за мен инвитрото е до голяма степен късмет, та доста често трябва да се пробват различни неща докато се намери верният път! Пожелавам ти успех! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт