Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 666
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Най-вероятно няма развитие, просто тръбите реагират и контрахират при контакт с контрастното вещество, което е на мастна основа. Също и на сръчността на този който прави процедурата.

И аз имам цветна снимка, според която съм с една запушена тръба. След това е изследването с ExEm foam, при което и двете тръби пропуснаха, даже "запушената" доста по-добре от другата.

# 646
  • София
Аз пък имам цветна снимка правена от "светилото" Стаменов и категорично искаше да ми махне и двете тръби, защото били запушени и само ми пречели, а в същия месец, в който ми направи цветната снимка ми е единствената спонтанна бременност.

# 647
Аз съм чувала /не знам доколко е вярно/ че при някои жени със запушени тръби точно при самата цветна снимка явно под въздействие на вкараното контрастно вещество, се получава отпушване и забременяват. Късметлийки. Simple Smile
А аз имам чувството, че съм единствената правеща инвитро опити, на която никой никога не й поиска цветна снимка. Не знам как да си го обясня. Нито Калчев, нито Стаменов... Даже се чудех дали преди трансфер да искам да ми направят, че да не изгърмя ембрионите заради някой хидросалпингс. Не знам дали биха го видели при преглед.

# 648
Аз съм чувала /не знам доколко е вярно/ че при някои жени със запушени тръби точно при самата цветна снимка явно под въздействие на вкараното контрастно вещество, се получава отпушване и забременяват. Късметлийки. Simple Smile
А аз имам чувството, че съм единствената правеща инвитро опити, на която никой никога не й поиска цветна снимка. Не знам как да си го обясня. Нито Калчев, нито Стаменов... Даже се чудех дали преди трансфер да искам да ми направят, че да не изгърмя ембрионите заради някой хидросалпингс. Не знам дали биха го видели при преглед.

Боби, като се преместих при Калчев бяха минали 3 години от моята ЦС и го питах дали не е хубаво да я повторим, но той ме успокои, че по време на стимулация, ако има хидросалпингс се вижда и записа да го следи- наистина го следи на ехограф и беше категоричен, че няма. Може би за това ти я е спестил.

# 649
Дано е така. Пък и все се надявам по време на последното лапаро преди година да са ми ги погледнали. Просто забравих тогава и много ме е яд, че не се разбрахме предварително да направят една хидротубация. Имам правена такава праз 2015та на първото лапаро и в епикризата пишеше, че тръбите ми пропускат. Но лично аз нямам обяснение как пък поне веднъж не забременях естествено макар и да го добутам само до биохимична. И жени с ИЯР като мен забременяват естествено, но при мен при всички схеми, лентички, графици и т.н. нито веднъж не се получи.

# 650
Най-точната диагностика си е с лапароскопия. При другите винаги има риск от грешна диагноза. А благоприятния ефект го изпитах на два пъти - след ЦС и едната операция. Точно на третия месец като по часовник бременна Sunglasses И явно с това ще си остана доживот Laughing
Скрит текст:
Уви следващите шест години не ме огря спонтанна бременност дори след втората операция. И аз като Боби се чудя и благородно завиждам на жени с по една тръба, един яйчник, че понякога и с МФ, които чудодейно забременяват. А аз дори една БХ не засякох за толкова време.
Иначе започнах с ЦС, която показа една почти непропускаща тръба.  После на ТВЛ се оказа, че и двете пропускат нормално. На следващата вече пропускаха доста трудно и бяха нагънати и двете. Какво е състоянието им в момента, мога само да гадая. Не ме огря след всичките молби за нова проверка. Единствено на ехограф ми се показа точно къде са нагънати и го видях със собствените си очи. Но на сто процента не мога да се доверя на тази ехографска преценка. Достатъчно си изпатих от нея и знам колко много се вижда, ама не съвсем....
Боби, ако има начин си изпроси, че на теб ти е още по-важно.

# 651
Най-вероятно няма развитие, просто тръбите реагират и контрахират при контакт с контрастното вещество, което е на мастна основа. Също и на сръчността на този който прави процедурата.

И аз имам цветна снимка, според която съм с една запушена тръба. След това е изследването с ExEm foam, при което и двете тръби пропуснаха, даже "запушената" доста по-добре от другата.

Дели, мерси за инфото! Звучи много обнадеждаващо.. аз се бях примирила, че явно са запушени Flowers Hibiscus

# 652
Аз имам цветна снимка 2017.Становището спрямо нея на докторката която я разчита беше запушена дясна тръба.Някакви аномалии , който за пръв път виждала🤯Калчев два пъти я гледа тази снимка и не можа да разбере как е възможно някой да напише, че тръбата ми не пропуска, като според него ясно се виждало обратното.Признавам си не му повярвах тогава😁Преди месец ми прави лапаро и да и двете тръби пропускат.Лапарото го гледа и друг лекар и ми потвърди същото.За аномалиите пък няма и да коментирам, най-вероятно са в главата на разчитащата рентгеноложка с извинение.🙄

# 653
Дано е така. Пък и все се надявам по време на последното лапаро преди година да са ми ги погледнали. Просто забравих тогава и много ме е яд, че не се разбрахме предварително да направят една хидротубация. Имам правена такава праз 2015та на първото лапаро и в епикризата пишеше, че тръбите ми пропускат. Но лично аз нямам обяснение как пък поне веднъж не забременях естествено макар и да го добутам само до биохимична. И жени с ИЯР като мен забременяват естествено, но при мен при всички схеми, лентички, графици и т.н. нито веднъж не се получи.
Правила ли си си изследването за ембриотоксини при доц Русев, защото и аз така няколко години вече не забраменявам изобщо нито спонтанно нито с инвитро и този месец ми цъфнаха тези ембриотоксини което до някъде обяснява загадката, поне според Русев с тях няма как да настъпи бременност въобще.

# 654
Winter какво препоръчва доц Русев срещу ембриотоксини?

# 655
Прави се вливка с имуноглобулин, но най-добре да се отиде при него.Той първо назначава изследвания, после ти дава терапия.

# 656
Вчера бях при д-р Калчев и той каза няколко неща, които доста ме учудиха, но не успях да го разпитам подробно. Ако някой има подобен опит с него, ще съм благодарна да сподели.
Първото бе, че няма нужда да си пускам за контрола fertility test (въпреки че скоро лекувах уреаплазма и херпес) , защото ще установим дали всичко е наред при хистероскопията.
Второ, че имам поликистозна морфология на яйчниците, което било плюс, по-късно ще имам менопауза. Това го разбирам, но аз планирам опити за бебе, дори сега прегледът бе на датата, която трябваше да имам овулация, а нямаше доминантен фоликул, как може да не е проблем?
Трето, че няма нужда от вливки на интерлипид заради завишени нк клетки (предписани от Русев), защото хистероскопията ще коригира и това.
Всички неща звучат супер, но ме е страх да не пропусна нещо и да имам повторен спонтанен аборт.

# 657
Gebura, преди операция задължително ще имаш изследване на хламидия, плазми и МБ. Предполагам затова го е казал. Вливките ги отрича от едно известно време. Ако решиш да ги правиш - на твоя глава без да се обясняваш, че си вливала. Поликистозата е един по-добър вариант, разбира се не сериозната форма на поликистоза, спрямо намаляващ резерв. Предполагам, че при теб е лека форма и си имаш нормално протичаща овулация.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 23:47 от 💎Bling-a-ling💎

# 658
Да питам и аз след два неуспешни инвитро опита с хомозиготна мутация ембриони първо качество мисля да пусна ембриотоксини преди пролетта да стартирам трети опит някой има ли +тест и живо раждане след вливките срещу ембриотоксини ,които мисля да направя независимо от опасността имунитета ми да падне ,както сподели др Калчев ,да пада сили и пари нямам вече .....всичко друго е проверено и отклонения няма ,детоксикация също къде и как мога да направя с тази мутация?

# 659
Ембриотоксините се назначават след консултация с доц. Русев. Той преценява във всеки конкретен случай дали има нужда да се изследват. Защото не винаги е наложително. Лично в моя случай той прецени, че няма защо да ги изследваме.

Общи условия

Активация на акаунт