Странна ситуация с приятел

• 10 118
  • 240
  •   1
Отговори
# 75
Сега е модерно всички да страдат от депресия и паник атаки. То наранен до наранен, травма до травма. Само дето един човек, който наистина има подобен тип травма, няма да хукне да се обвързва с 20 години по-млад, с който шансът да не се получи е около 100-те процента, нито ще прави панаири на човек, който му е дал хляба в ръцете в труден момент и реално не е направил нищо нередно. Човек с емоционална травма ще си лекува травмата, пък тогава ще си търси сродна душица, която е горе-долу на неговия хал. Никаква травма няма въпросната госпожа, просто такъв ѝ е характерът и трите деца от различни мъже са достатъчно силна сигнална лампа.

# 76
Не мисля да лекувам травмите на хората. Дали има травми, дали е комплексирана, май по-скоро второто, понеже постоянно повтаря колко е напълняла, а аз я знам отдавна, дебела си е просто. Не исках да си развяляме приятелството, но е факт. Не мисля да съм боксова круша на дебели жени с лабилни нерви, колкото и грубо да звучи, просто изпаднах в потрес какви жени има и какви мъже ги търпят, моят приятел очевидно също има някакви проблеми, за да търпи това мъчение, но аз вече съм пълен пас.

# 77
Сама казваш, че този приятел често ти е  споделял, че му забранява да излиза сам, че го ревнува и т.н. Не ми се връща назад да цитирам мнението ти. Та при всичките тези оплаквания от негова страна не ти ли светна лампата, че излизанията на по бира май не са особено добра идея. И да, знам, че сте си дано приятели и се знаете отдавана и няма нищо между вас. Ама приятелски отношения, гарнирани в последствие с професионални и подправени обилно с ревност... Свети по-силно и от морски фар.

# 78
Ама аз също така казах, че сме излизали и тримата, отделно и казахме да дойде и тя. Това, че тя е решила да прави циркове какво да направя? Аз ли съм виновна, че се комплексира от мен?

# 79
Да. Прави сте. По-лесно е да ги пратиш по дяволите.

# 80
Аз говоря по принцип, а не за конкретната ситуация, след която напрежението е ескалирало. Не мисля, че има какво още да се добави след последното мнение, освен че:
1.Дамата е стара;
2.Дамата е дебела;
3.Дамата е комплексирана;
4. Дамата е ужасно ревнива;
5.Същата е нестабилна;
6. Наличието на три деца от трима мъже е особено показателно.
Извод:
Разкарай я от хоризонта и си пий бира ба спокойствие.

# 81
  • София
Това с психотерапевта, съм го пропуснала.
Някои, като се вживеят в ролята на майка Тереза, не могат да излязат от образ.
Що за самочувствие трябва да имаш, за да решиш, че трябва да поведеш някоя на лечение, защото е забила момче, което може да й бъде син?
И защото е толкова елементарна, та вдига скандали където свари?

# 82
Аз я разкарвам от моя хоризонт, а тя да си лекува психиката другаде. Там дамите с егото, просто няма шанс аз да си избивам его с нея. Първо мъжа ми е приятел, второ имам огледало вкъщи.

# 83
  • Пловдив
Много нерви, много емоции по отношение на жена с толкова кусури...Thinking
Мислех, че темата е как да постъпиш служебно, после се намеси кой има огледало вкъщи.
Не, че нещо, въпросната може да е всякаква, ама и темата е леко истерична.

# 84
Не знам, аз така съм възпитана - да подавам ръка ако имам възможност.
Не страдам от алтруистични комплекси или подобни.
На хоризонта има служител с проблем. Дилемата е дали да го разкараме или да му помогнем.

# 85
Нервирам се от коментари, че едва ли не аз се комплексирам от лелята, а това няма как да се случи.

# 86
  • Paris, France
Ей, Вени, много си хард! Чак баба на 46!?
Не, че одобрявам такава огромна разлика, ако беше обратно, по-приемливо ми звучи, но това не ме засяга все пак.

Определих я като баба не (само) заради възрастта, но също:

1.Дамата е стара;
2.Дамата е дебела;
3.Дамата е комплексирана;
4. Дамата е ужасно ревнива;
5.Същата е нестабилна;
6. Наличието на три деца от трима мъже е особено показателно.

А обратното в случая на 26 годишния общ работник, който е с две глави по-нисък от авторката на темата и живее с гореописаната............. просто няма как да се случи. Човекът няма елементарно самоуважение. Ти би ли се повлякла с такъв на 18-20 години? Някой беше писал, че ако искал по-млада щял да иде с по-млада  Няма такъв филм. Младата иска външност, маниери, ухажване, кинти.

Нервирам се от коментари, че едва ли не аз се комплексирам от лелята, а това няма как да се случи.

Това никой (с всичкия си Не го твърди. Според някои списващи не си била достатъчно съобразителна за да не излизаш с него, знаейки, че дебелата баба е ревнива. Ми не е твой проблем и не си длъжна да се съобразяваш.

# 87
Аз не бих се излагала, много ясно.
Пропуснала съм, че е дебела. Sunglasses

# 88
Значи, четох до втора страница и в последните коментари мярнах, че жената била баба, дебела, комплексирана и нестабилна.
По мое мнение това каква е тя изобщо не бива да те интересува.

Като човек, който е на ръководен пост, има подчинени и авторитет на работното си място обаче ще ти кажа, че не мислиш в правилната посока. Дори не мога и да сънувам ситуация, в която мой подчинен ще влезе в офиса ми, ще ми се развика, ще ми се обяснява за някакви мръсни чорапи и пиянски истории и после ще продължи да работи в тази фирма все едно нищо не е било.

На твое място щях моментално да я уволня като извикам охраната да я съпроводи до вратата и да я заключи зад гърба й. Щях да накарам да й съберат личните вещи, ако има такива в офиса в кашон и да й го пратят по куриер в тях и щях да се погрижа в документа й за уволнение да е описано детайлно защо е уволнена за да не може да отиде на борсата например. Правила съм го за много по-малки провинения на служител.

Оттам нататък не бих се занимавала нито с него нито с нея. За мене работата е изключително важен аспект от моя живот. От огромно значение ми е да съм на висока позиция, да имам авторитет, да ме уважават и ценят и да си върша добре работата. По-важно ми е от почти всичко друго. Никога, никога не бих допуснала някой глупак да ме застраши или изложи с тъпащините и истериите си, а ако нещо тподобно се случи, ще му направя живота черен и няма да го погледна повече.

# 89
Не разбрах какво общо имзт килограмите на жената с историята и проблема на авторката? По-пълните хора не си ги представяте във връзка, няма начин да са обичани и желани истински, задължително трябва да са комплексирани и вие никога не сте били/няма да напълнеете ли? Доста грубо и самоуверено! Типичен пример за женска злоба - тая е такава и такава, къде въобще се бута за каквото и да е, добре, че аз не съм такава и подобно нещо не може и да ми се случи.
Или разликата в годините и статистиката колко деца и от колко мъже, колко връзки... А може да се погледне и от друг ъгъл, нали - дърта, дебела, с деца, НО има мъж до себе си, при това млад. Явно умее да привлича мъже, въпреки всичко. Може и тя да ги е зарязвала, защо не? А има уж изписани и прекрасни жени, които са сами с години. Късмет. Живот.
Ревността също не е "приоритет" на не-манекените, нито някой е имунизиран от изневяра и раздяла, например.
Всичко по-горе, изреждано десетки пъти с такава злостна наслада, няма никакво отношение към истинския проблем. А той е въвличане на трети човек, при това прекия началник, който ти е и подал ръка като безработен, към лични отношения, в работното време и на работното място. Това е непрофесионализъм. Авторката тук е напълно права. На работа се ходи, за да се работи. Всичко друго може да почака след това.  Ако имат нещо за изясняване - отиват някъде на неутрална територия и изясняват. Простотия е да правиш сеири и да разиграваш латино сериали там, където си вадиш хляба. За това трябва да поговори и с двамата, а не има ли авторката амбиции да смени оная дърта дебелана до "агнешкото", или не.

Общи условия

Активация на акаунт