Странна ситуация с приятел

• 10 120
  • 240
  •   1
Отговори
# 90
Бре, тая лелка, га я вземаха на работа заради гадженцето й, ни рива, сега заради гадженцето сцени ще прави. Неблагодарна и малоумна история.
Ако имаш законова възможност - привикваш ги и двамата заедно на разговор, обясняваш, че това поведение е недопустимо и ги освобождаваш и двамата. С мъжа прекратяваш контакти. И повече приятелски услуги от тоя служебен мащаб никому, да се оправят. Егати нахалството.
Имам един-единствен случай да си разваля приятелство с мъж заради подобна ревнива селска простакеса, ама тя беше на 17, не на 45+. Прекратих всякакви контакти. Оттогава, надуша ли подобна простакеса, не изчаквам да си развихри простотиите, а направо тегля чертата.

# 91
Тя сама се жалва, всеки път като излезем има 2 теми, килограмите и и бившите на въпросния. Най-любимата ми случка е, излязли сме тримата и тя цяла вечер ми показва снимки на бившите му, имах неблагоразумието да кажа, че са хубави, стой та гледай какъв скандал му спретна. 😅
Да, темата се поизмести, аз за работата съм взела вече решение, но са ми интересни психопрофилите и на двамата, понеже не бих си позволила да коментирам в реала такива случки.

# 92
А ти с какъв акъл излизаш с подчинените си?

# 93
Не разбрах защо си продължила да излизаш с тези хора още от първия скандал на жената?
Интересуваш се от психопрофилиране, казваш ти.
Аз ти казвам, че си абсолютна сеирджийка.
Нямаш ли мъж до себе си, че си губиш времето с тези хора?

# 94
Ревнивци и простаци има всякакви, на различни възрасти и килограми. Много добре им знам от личен опит психологията и как от една глупост ще направят световен въпрос, а ти влизаш в обяснителен режим без нужда. Наистина не се търпи такова чудо, но за някои е доказателство за силни чувства и им е скучно, ако няма такива драми дълго време. За мен, ако дотолкова нямаш доверие на половинката си и нямаш самочувствие, че си струва някой да е с теб, то по-добре да нямаш връзки, но всеки си знае.
Лошо е, ако такива неща вместо да си останат на по бира, където им е мястото, се пренесат пред колеги, началници, клиенти и прочие. Това трябваше да се пресече още при първите изблици с един категоричен тон. Закъсняла си малко от деликатност.

# 95
Много жалко, че заради добро сърце си се вкарала в такъв филм. Госпожата явно не е стока. Много жалко да си загубите пиятелството с момъка... Като се замисля, не виждам грешка в теб, от желание да помогнеш на приятел ти се е върнало вместо благодарност - злоба. Тая жена си е за уволнение, ако не се осафери.

# 96
Нервирам се от коментари, че едва ли не аз се комплексирам от лелята, а това няма как да се случи.
Приеми, че има хора, които смятат така. В това число и аз, като с всеки следващ свой коментар ме караш все повече да вярвам в своята теория.
А ако се нервираш от мнението на някакви анонимни непознати в някакъв анонимен форум, то навярно в 'живия живот' не си по-малко нервна и истерична, доближавайки се доста до поведението на жената от разказа ти.
Пак мое мнение де.
А психопрофилите им са елементарни. Най-вече неговия. Не знам как въобще може да ти е интересен, не сако като приятел, а и за сеира в случая. Всъщност знам, айде предполагам - сеира ти е интересен Simple Smile

# 97
Приемам, всички комплекси са вселени в мен и не мога да преживея, че той е избрал 46 годишна.
Да уточня някои неща, момчето не е прост общ работник, когато бяхме колеги, бяхме началник смени. Има си висше образование, просто реши, че не е за него психическото натоварване и се отказа. В момента не работят в мой бизнес, аз съм началник цех и имам свободата да назначавам хора, както и да ги уволнявам де. Другото, което е, аз съм излизала с тях  и преди да започнат работа при мен, та с такъв акъл съм излизала. Скандали не са ставали пред другите работници, още в първия пост казах, че дойде госпожата при мен в кабинета, докато и той беше там да ми заяви, че вече е свободен.

# 98
Не разбирам защо нападате авторката. Явно не се е налагало скоро или пък изобщо да комуникирате с хора като лирическата героиня, не виждам друго обяснение. Първите няколко пъти преди окончателното отсвирване могат да докарат много хора до ступор. Мисля, че почти всеки минава през етап да има наоколо си подобни индивиди, явно на авторката й се е случил сега този етап. От това, че авторката се дразни, героинята не става по-малко проста и неприятна.

# 99
  • София
След като действието се развива и не в собствен бизнес, това означава госпожата да се неутрализира със скоростта на светлината. Само мога да си представя какво още може да се натвори в посока семейните драми и да се разнесе из колегите. В така описаната ситуация бих обмислила директно уволнение, а не само предупреждение.

# 100
Значи, четох до втора страница и в последните коментари мярнах, че жената била баба, дебела, комплексирана и нестабилна.
По мое мнение това каква е тя изобщо не бива да те интересува.

Като човек, който е на ръководен пост, има подчинени и авторитет на работното си място обаче ще ти кажа, че не мислиш в правилната посока. Дори не мога и да сънувам ситуация, в която мой подчинен ще влезе в офиса ми, ще ми се развика, ще ми се обяснява за някакви мръсни чорапи и пиянски истории и после ще продължи да работи в тази фирма все едно нищо не е било.

Скрит текст:
На твое място щях моментално да я уволня като извикам охраната да я съпроводи до вратата и да я заключи зад гърба й. Щях да накарам да й съберат личните вещи, ако има такива в офиса в кашон и да й го пратят по куриер в тях и щях да се погрижа в документа й за уволнение да е описано детайлно защо е уволнена за да не може да отиде на борсата например. Правила съм го за много по-малки провинения на служител.

Оттам нататък не бих се занимавала нито с него нито с нея. За мене работата е изключително важен аспект от моя живот. От огромно значение ми е да съм на висока позиция, да имам авторитет, да ме уважават и ценят и да си върша добре работата. По-важно ми е от почти всичко друго. Никога, никога не бих допуснала някой глупак да ме застраши или изложи с тъпащините и истериите си, а ако нещо тподобно се случи, ще му направя живота черен и няма да го погледна повече.

И мен сериалът ме изгуби още на 2-3 епизод, нейде до първите 5-6 обидни квалификации и трите деца от различните мъже. Повърхностен сюжет, твърде повърхностен.

Аз много бих се срамувала, ако имам приятел, който "другарува" с нещо от сорта на така описаното чудовище.
Толкоз би ме било срам, че не бих споделила с друг. Sleepy

# 101
Явно наистина не познавате хора като описаната, за завиждане сте. И защо да ме е срам от него, били сме приятели преди да започне връзка с нея, мен по принцип не ме интересува кой с кого си ляга и не определям човека спрямо партньора му.
Иначе интересното тепърва предстои, защото утре заминаваме на тиймбилдинг и ще бъда в една стая с нея. Не ми се мисли просто.

# 102
Имаш перфектен изход от тиймбилдинга. Корона, настинка, каквото ти хрумне. Не отиваш.
На коментарите за външния вид, не искам да обиждам никого, но съм забелязала, че колкото по-далеч е конкретно жена от популярния калъп за красота, толкова и по-гаден характер и поведение има. Изключенията са едноцифрени проценти, а ЛР не е сред тях.

# 103

Иначе интересното тепърва предстои, защото утре заминаваме на тиймбилдинг и ще бъда в една стая с нея. Не ми се мисли просто.
Ти сериозно ли мислиш да отседнеш с нея в една стая? Ако е така, започвам да си мисля, че вече умишлено търсиш сеира, още повече, че си им шеф и спокойно можеш да ги прегрупираш, ако фирмата не може да си позволи да ти поеме отделна стая. Да се настаниш с нея в една стая за мен ще бъде чиста провокация от твоя страна. Сама се навираш в батака.

# 104
Търсиш си белята, вече съм убедена.
Внимавай дебеланката да не те ступа на тиймбилдинга.

Общи условия

Активация на акаунт