Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Странна ситуация с приятел

 • 7 827
 • 239
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 475
Така и аз самата не знам как попаднах в тази ситуация, но ще дам малко информация и за преди, че да се изясни малко картината. С този мой приятел сме бивши колеги, преди 2 години работихме заедно и покрай работата се сприятелихме и след като напуснах си запазихме много добри отношения. Та той си има приятелка от година и половина някъде. Той е на 27 години, тя на 46 г. Това са подробности, но реално с него сме приятели много преди тази госпожа да се появи на хоризонта.
Към настоящия момент, покрай Ковид ги съкратиха и ги взех при мен на работа, та в момента ми се водят подчинени. Излизали сме тримата и мислех, че е разбрала, че ние сме си просто приятели. Та онзи ден тя не дойде на работа понеже синът и настинал. След работа с момчето излезнахме да пием по 1 бира като и се обадихме да дойде и тя. И се започна нещо, което дори не мога да си обясня. Блокира мен, блокира него, направи се от обвързана на необвързана във Фейсбук, някакви такива хлапашки неща. Аз се прибрах, но явно приятеля продължил да пие, на другия ден отивам на работа той дойде до офиса да ме пита нещо свързано с работата и тази влезна и почна да вика аз го зарязах, той е свободен вече, снощи се прибрал в 2 часа пиян, хвърлил си чорапите и легнал и някакви такива абсурдни неща. Въпросът ми е как да процедирам, не искам да си губя приятелството с него, но му казах категорично, че с въпросната дама не желая да имам никаква допирна точка. Все бях виждала ревност, ама това вече изби всичката риба. На мое място как бихте постъпили?

# 1
 • Мнения: 716
Аз винаги съм успявала да разделям работните с приятелските отношения.Ако и 2мата си вършат работата,не бих предприемала действия в насока съкращаване.Бих ги извикала и поговорила с тях/поставила граница на лични/работни отношения и бих си продължила по стария начин.

# 2
 • София
 • Мнения: 18 244
Пуберска история.
Ти не искаш да имаш нищо общо с нея, защото тя го ревнувала. Теб това какво те интересува, проблемът е негов. Държиш се хлапашки.
Защо въобще си я назначила? Ако тя има подходящите професионални качества – продължаваш професионалните отношения с нея. Ако няма такива – защо си я назначила, това е непрофесионално от твоя страна.

# 3
 • Мнения: 2 397
Нищо не правиш. Ако започне да не работи както трябва или има изблици, които пречат на работния процес я викаш в офиса и обсъждате дали ще работи нормално или ще се тръшка заради нейни лични проблеми. След края на разговора преценяваш дали работникът е читав и ще работи или не. Съответно или я оставяш на работа или я уволняваш. Това е, всичко останало теб не те засяга.

# 4
 • Мнения: 2 398
Не разбрах какво те интересуват техните лични драми във взаимоотношенията. Той да се оправя с нея и да не те занимават.

# 5
 • Мнения: 1 475
Работата е обща, не им трябват професионални качества, освен, ако за такова се счита бърсането на кутии. И да точно пуберска история е, защото това са детски изпълнения и според мен не отиват на жена на 46 години с 3 деца зад гърба. Аз не искам да имам нищо общо с нея, поради причината, че направи сцена и на работното място, пък даже и да не работеше при мен, пак няма да искам да контактувам с нея. Кофти ми е за момчето, понеже се познаваме от много време, но не виждам как може да продължи това приятелство.

# 6
 • София
 • Мнения: 18 244
Да, на раб. място не е добре (меко казано) да има сцени. Предупреди я, че трябва да се владее. Останалото е проблем между тях двамата.

# 7
 • Мнения: 22 717

Аха.
Глупости.
Друг път карайте по-балансирани първи постове.
Иначе при проблеми на работното място се говори със  служителите, които ги създават и ако не вземат от дума - разделяме се с тях и толкоз. Няма драми.
Личният живот на хората си е техен.

# 8
 • Мнения: 1 080
Вермилион, момчето си има глава на раменете, той трябва да си реши проблема с нея и да реши реално ще позволи ли да му съсипва приятелствата или не. В дадената ситуация най-добре ги извикай за разговор, че личните отношения не трябва да пречат на работата, да си се разбират във вкъщи, ако ли не ще се наложи да освободиш единият или и двамата. Иначе аз бих се отдръпнала от момчето, за да може да му е по-спокойно. Той ако е умен, ще реши проблема бързо.

# 9
 • Мнения: 2 398
Не контактувай с нея, уволни я, заради скандала, който е вдигнала на работното място и си продължи приятелството с човека. Какво има да му мислиш интимните проблеми.

# 10
 • Мнения: 1 475
То няма как да продължи това приятелство, тя не го пуска сам и до магазина да иде. Аз само като слушам се задушавам, но все пак си има глава на раменете, не съм му се месила.

# 11
 • Мнения: 1 475
Не знам защо не искаш да прекратиш приятелството си с него , но май това е най-добрия вариант . Само служебни отношения.

# 12
 • Мнения: 9 332
От темата аз научих, че 46 годишните с 3 деца "зад гърба" не трябва да си сменят статуса във фейсбук, както и да блокират приятели и шефката си Simple Smile

# 13
 • Мнения: 22 717
От темата аз научих, че 46 годишните с 3 деца "зад гърба" не трябва да си сменят статуса във фейсбук, както и да блокират приятели и шефката си Simple Smile

Както и че всеки шеф може да следи статуса им, да го коментира, да се вълнува лично от личния им живот.
Сега, ако авторката го харесва тоя "приятел" и й пречи интимната му приятелка - не е начин да ги наема заедно на работа, да им следи личния живот и да пуска теми за това.

То няма как да продължи това приятелство, тя не го пуска сам и до магазина да иде. Аз само като слушам се задушавам, но все пак си има глава на раменете, не съм му се месила.
За да се вълнува човек до там от чуждия личен живот, обикновено има лични свои причини. Ако нещо пречи на работата - сбогуват се и толкоз.

Парзалчесто ми е от самото начало и нечисто някак, ама карай, да върви...

# 14
 • Мнения: 1 475
Ами не ме вълнува личния им живот, но ставам свидетел, не съм се вълнувала и кога се е прибрал тя реши да ми оповести, че и чорапите къде си е хвърлил. Нямам никакви дори симпатии към него като нещо повече от приятел. А и за фейсбук не ме интересува, то само ми излиза в новините. Но пък си е смешно за 24 часа беше обвързана, необвързана и сложно е. Отделно като сме излизали тримата знам доста подробности, които тя сама споделя, нито съм питала нито нищо. За вас не знам, но за мен това не е нормално поведение на 46 годишна жена, на 15 годишна пикла повече би отивало. Споделям тук и малко клюкарски, защото не бих си позволила да обсъждам тези неща с познати, все пак не искам да го излагам.

Общи условия

Активация на акаунт