Странна ситуация с приятел

• 10 078
  • 240
  •   1
Отговори
# 195
Някои хора продължават да твърдят за ревност и глупости, направо се отчайвам вече. Съжалявам, но имам някакво самочувствие с тези писаници няма да се бутне. Но за мен си остава загадка какво е намерил в нея, понеже познавам и други негови бивши, били са на негова възраст, нормални жени. Всъщност знам, но ще си замълча, че отново ще получа някакво обвинение.

# 196
Някои хора продължават да твърдят за ревност и глупости, направо се отчайвам вече. Съжалявам, но имам някакво самочувствие с тези писаници няма да се бутне. Но за мен си остава загадка какво е намерил в нея, понеже познавам и други негови бивши, били са на негова възраст, нормални жени. Всъщност знам, но ще си замълча, че отново ще получа някакво обвинение.
И какво е намерил в нея? Извън очевидното - секс без риск от бременност.

# 197
Някои хора продължават да твърдят за ревност и глупости, направо се отчайвам вече.
Скрит текст:
Съжалявам, но имам някакво самочувствие с тези писаници няма да се бутне. Но за мен си остава загадка какво е намерил в нея, понеже познавам и други негови бивши, били са на негова възраст, нормални жени. Всъщност знам, но ще си замълча, че отново ще получа някакво обвинение.

Ееее, vermilion21, ти пък много се вживяваш. Не си ли чувала "пускай го покрай ушите" /в случая очите/. Simple Smile  Всеки си има право на мнение, пък ти на действие. Все пак тук пишем без да познаваме ни теб, ни въпросните двама.

# 198
Тъкмо щях да питам какво е загубила vermilion21, че явно съм изпуснала?
И аз изпуснах. Тук някой реши, че тя ревнува, и я емнаха. Не разбирам наистина, как се слага равенство между ревност и това някаква безработна, зле изглеждаща и зле държаща се да ти играе театри от нищо.
Честно казано, не за първи път срещам изказвания в духа на какво като е дебел, и той душа носи, нека сме снизходителни, явно е адски модерно лошото поведение да се оправдава с килограмите. Не помня кой беге рапър даже беше възпял нещо подобно преди години - може да си грозен, но за сметка на това си тъп. Някак правя асоциации с митутките, новите изисквания при Оскарите и имагинерните борби за приемане на ЛГБТбезгащи. Все обективни и причинно-следствени работи, нали.

Извън сарказма - да си дебел не е кой знае какво извън собственото ти здраве, обаче комбинацията с гаден характер вече е отблъскваща. Ама дебелите злобички никога не се обиждат на характер, ами все на кила, та приоритетите (и акълът) са ясни.

# 199
Не бе, на никой не му дреме какво изпитва авторката към детското приятелче. Маниерът на споделяне е гнусен. Иначе онази госпоДжа може наистина да е дебела и грозна, но това не влиза в работата на авторката като арбитър на техните отношения. Че и е назначила тази грозна, оплакваща се дебела "баба" на 46. Ужас, страшно падение!
Демек, за неразбралите иронията – авторката силно не знае какво става и е леко аут оф спейс. Когато не умееш да поставяш граници, проблемът не е в "атакуващите" те, а в теб.

# 200
И какво е намерил в нея? Извън очевидното - секс без риск от бременност.
Честно казано, удобна му е в момента, за да си делят разходите, това по негови думи. А и другото е, че като започне да говори за раздяла се започват театри със сълзи, самоубийства и т. н. Много пъти ми е искал съвет, но отказвам да му дам, защото не мисля, че е моя работа.

# 201
Баз, при господжа с по-привлекателен външен вид шансът да задълбава дъното с подобно поведение пада драстично, защото самочувствието, което върви с по-богат набор качества, не пред(раз)полага да се чувстваш и държиш като парцалеса.
Външният вид има особено голямо значение, когато поведението е гадно, а на господжата е гадно.

# 202
Не мислА! Когато ти се сгадни положението, външният вид ти е най-малкият проблем. Демек, ти искаш да кажеш, че му е гадно щото е грозна, а не щото просто така нареченият младеж (на 27) е зле и просто е фрустрат, който не знае как да комуникира с "дъртата" си приятелка,  която е избрал сам по собствен акъл (предполага се, че има поне 1 мозъчна клетка).

# 203
Съвсем добронамерено обръщам внимание на някои - дискриминацията, освен, че е по-неприятна за гледане и слушане от каквито и да било "дефекти" във външния вид, за които хората не са виновни и не би трябвало да бъдат карани да се чувстват виновни, вече е и основание за съдебно дело.

Честно, не знам от къде идва и какво е това постоянно натякване - грозота, години, килограми, но не говори добре за вас. Дали е лично отношение, дали беден жизнен опит (това не е до години), но помислете върху това и се опитайте да поработите върху него.

В наши дни вече не можеш да обиждаш безнаказано и много хора ще си потърсят и правата по съдебен път за подобни обиди.

Никой, повярвайте, не ви завижда за слаба фигура, младо гадже, богатство, дрешки и т.н. Само във вашата глава е този филм. Хората си имат свой живот и свои грижи.

А от мненията на "свекървите" тук си обясних и крайните мнения на снахите в съответната тема. Да пази Господ от такива майчици, за които няма достойна жена за Мамин Златен. А ако "детето" е гей не ми се и мисли..

# 204
Скрит текст:

Съвсем добронамерено обръщам внимание на някои - дискриминацията, освен, че е по-неприятна за гледане и слушане от каквито и да било "дефекти" във външния вид, за които хората не са виновни и не би трябвало да бъдат карани да се чувстват виновни, вече е и основание за съдебно дело.

Честно, не знам от къде идва и какво е това постоянно натякване - грозота, години, килограми, но не говори добре за вас. Дали е лично отношение, дали беден жизнен опит (това не е до години), но помислете върху това и се опитайте да поработите върху него.

В наши дни вече не можеш да обиждаш безнаказано и много хора ще си потърсят и правата по съдебен път за подобни обиди.

Никой, повярвайте, не ви завижда за слаба фигура, младо гадже, богатство, дрешки и т.н. Само във вашата глава е този филм. Хората си имат свой живот и свои грижи.

А от мненията на "свекървите" тук си обясних и крайните мнения на снахите в съответната тема. Да пази Господ от такива майчици, за които няма достойна жена за Мамин Златен. А ако "детето" е гей не ми се и мисли..

Стига си измисля. Никой на никого не завижда. Килограмите зависят от човека в огромната част от случаите, колкото и на дебелите това да не им харесва. И на мен не ми харесва да имам мустак, пардон, нужда от епилация на горна устна, ама не съм тръгнала да обяснявам как било нормално, ами полагам усилия и го скубя .

Не мислА! Когато ти се сгадни положението, външният вид ти е най-малкият проблем. Демек, ти искаш да кажеш, че му е гадно щото е грозна, а не щото просто така нареченият младеж (на 27) е зле и просто е фрустрат, който не знае как да комуникира с "дъртата" си приятелка,  която е избрал сам по собствен акъл (предполага се, че има поне 1 мозъчна клетка).
О, аз изобщо не говоря за мъжа. Говоря изключително за типажа на жената. Политнекоректно не е равнозначно на невярно.
А на тази госпожа какво й се е сгаднило точно? Хванала си е мъж, който спокойно може да й бъде син, а покрай него с връзки си е намерила и работа. Не виждам нищо гадно за нея. От нея има - гадно поведение към мъж, който я е приел с недостатъците й, и към жена, която й е помогнала в сложен период. В някакъв бъдещ момент този ще й е поне 4ти мъж, който я разкарва, когато осигурените от нея предимства спрат да компенсират вида и поведението й. Този момент може да дойде бая скоро, ако и двамата си загубят работата заради нейното гадно поведение.

# 205
Съвсем добронамерено обръщам внимание на някои - дискриминацията,
Скрит текст:
освен, че е по-неприятна за гледане и слушане от каквито и да било "дефекти" във външния вид, за които хората не са виновни и не би трябвало да бъдат карани да се чувстват виновни, вече е и основание за съдебно дело
.

Скрит текст:
Честно, не знам от къде идва и какво е това постоянно натякване - грозота, години, килограми,
но не говори добре за вас. Дали е лично отношение, дали беден жизнен опит (това не е до години), но помислете върху това и се опитайте да поработите върху него.

Никой, повярвайте, не ви завижда за слаба фигура, младо гадже, богатство, дрешки и т.н. Само във вашата глава е този филм.
Скрит текст:
Хората си имат свой живот и свои грижи.
Скрит текст:
А от мненията на "свекървите" тук си обясних и крайните мнения на снахите в съответната тема.
Да пази Господ от такива майчици, за които няма достойна жена за Мамин Златен. А ако "детето" е гей не ми се и мисли..

Горното също е дискриминация и обиди. Не познаваш въпросната жена, както и пишещите. Възможно е твоето мнение да е също така грешно, както и на някой друг. Нека хората имат възможност да изразят това, което мислят. Без поучения от някого какво може/не може, трябва/не трябва и т.н. Който смята, че е засегнат, винаги може да си търси правата по съответния ред. Тук просто се разсъждава по даден казус.

# 206
Скрит текст:
освен, че е по-неприятна за гледане и слушане от каквито и да било "дефекти" във външния вид, за които хората не са виновни и не би трябвало да бъдат карани да се чувстват виновни, вече е и основание за съдебно дело
.

Скрит текст:
Честно, не знам от къде идва и какво е това постоянно натякване - грозота, години, килограми,
но не говори добре за вас. Дали е лично отношение, дали беден жизнен опит (това не е до години), но помислете върху това и се опитайте да поработите върху него.

Никой, повярвайте, не ви завижда за слаба фигура, младо гадже, богатство, дрешки и т.н. Само във вашата глава е този филм.
Скрит текст:
Скрит текст:
А от мненията на "свекървите" тук си обясних и крайните мнения на снахите в съответната тема.
Да пази Господ от такива майчици, за които няма достойна жена за Мамин Златен. А ако "детето" е гей не ми се и мисли..

Горното също е дискриминация и обиди. Не познаваш въпросната жена, както и пишещите. Възможно е твоето мнение да е също така грешно, както и на някой друг. Нека хората имат възможност да изразят това, което мислят. Без поучения от някого какво може/не може, трябва/не трябва и т.н. Който смята, че е засегнат, винаги може да си търси правата по съответния ред. Тук просто се разсъждава по даден казус.

Да, но се разсъждава не по истински важния казус, а по детайли, които не са важни и не би трябвало да се коментират, ако човек има минимум възпитание. Това и казах. Никого не съм обидила, напротив - сред най-умерените съм тук. Иначе аз се начетох за дърти, грозни, дебели урунгели и прочие. Явно на много жени по принцип другите жени с нещо все им пречат на спокойствието. Е, техен си проблем.

# 207
  • София

И аз, съвсем добронамерено те съветвам да разучиш подробно значението на думата "дискриминация", за да не я хвърляш като плашило по всеки, чието мнение не ти харесва.
Ако си дебела и аз го кажа на глас, то не е обида, а констатиране на факт.
Ако си грозна, според моите разбирания, ако стане дума, ще си кажа мнението.
Че ти се обиждаш, това е твой проблем с приемането на  себе си и е доста непочтено да се изживяваш като жертва на езика на омразата, че и да търсиш облаги в съдебни дела.
Цитат
Ти можеш да говориш единствено от свое име, ако искаш да те приемат насериозно, а не от името на всички.
Аз, обаче, сега се чудя- да се обидя ли от думите ти, че имам "слаба фигура"?
Така, както ти се засягаш от "дебела фигура"?

# 208

И аз, съвсем добронамерено те съветвам да разучиш подробно значението на думата "дискриминация", за да не я хвърляш като плашило по всеки, чието мнение не ти харесва.
Ако си дебела и аз го кажа на глас, то не е обида, а констатиране на факт.
Ако си грозна, според моите разбирания, ако стане дума, ще си кажа мнението.
Че ти се обиждаш, това е твой проблем с приемането на  себе си и е доста непочтено да се изживяваш като жертва на езика на омразата, че и да търсиш облаги в съдебни дела.
Цитат
Ти можеш да говориш единствено от свое име, ако искаш да те приемат насериозно, а не от името на всички.
Аз, обаче, сега се чудя- да се обидя ли от думите ти, че имам "слаба фигура"?
Така, както ти се засягаш от "дебела фигура"?

Имаш право да го кажеш, ако бъдеш попитана. Там е разликата. В противен слуай очаквай да ти се отговори по същия начин, в зависимост от възпитанието на отсрещния.

Някой може и така да постави на място нетактичния, че повече и да не гъкне. Примерно.

Непоисканите мнения е добре да задържим за себе си, колкото и да ни написа отвътре да сме последна инстанция. Знам, че удържането е трудно.

# 209
Скрит текст:
Скрит текст:
.

Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

Да, но се разсъждава не по истински важния казус, а по детайли, които не са важни и не би трябвало да се коментират, ако човек има минимум възпитание. Това и казах. Никого не съм обидила, напротив - сред най-умерените съм тук. Иначе аз се начетох за дърти, грозни, дебели урунгели и прочие. Явно на много жени по принцип другите жени с нещо все им пречат на спокойствието. Е, техен си проблем.

Ами те нещата са свързани, а детайлите са винаги много важни. И пак ще напиша, всеки разсъждава според жизнения си опит. Ако е срещал дебели и злобни жени, естествено ще има такова отношение към въпросната. Моите пухкави познати не са злобни, затова никъде не свързвам характера с външния вид, но не се тръшкам, че това не може да го бъде, друг пък ще го свърже, защото е имал такива примери. Е, да го обесим ли? Не сме седнали да обсъждаме конкретна Иванка, позната на всички, пише се по принцип и според опита. Нито може да забраниш на човек да мисли по тоя начин, нито пък да го напише.

Общи условия

Активация на акаунт