Любители на кучета - 109

• 26 349
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
От Монтесито редовно има заря през почивните дни. Но до сега никога не ѝ е правила впечатление. Приела я е за нормална понеже се чува слабо. А това на поляната беше на не повече от 50 метра от нас.

# 301
  • о`майна лунна нощ е
Тя анестезията при чистене на зъбен камък не е инхалационна, но това, ако е същата като при ваденето на осил, означава, че вероятно слагат от зашеметяващата на кетаминова основа. При нея няма нужда от обдишване, защото не го подтиска, но е отвратителна при излизане на животното от нея. Дезориентация, тонове плюнки, повръщане, халюцинации. Гледах я тая прожекция в началото на юли като вадихме осил от ухото на Швепса и никак не ми е весела в спомените. По-шен го взех от кастрацията, отколкото след тази манипулация.
Не съм запозната с другите видове упойки, но с кетаминовата определено не искам да се срещаме отново.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 16:20 от `ТуиГ

# 302
Еветнуално тези?
https://infobusiness.bg/drugi/item/882-akita-bagatur-ken-razvadn … kita-inu-gr-roman

Или поне тази дама е писала в кучешкия форум относно породата и може да даде насоки откъде да се търси такова куче.

Хиляди благодарности Simple Smile

# 303
  • София/Севлиево
Тони,капки Тобрин му дадоха и след 7 дни на проверка.Дадоха му и Милпразон,че бе време за хапче за вътрешни паразити.

# 304
Пацолина, успех и непременно да се похвалиш тук Simple Smile

# 305
  • София
Ха, за Монтесито не се бях сещала, Nelika, а сигурно голямата част са точно от там... Не е никаква драма за Буба, а за нас по-скоро е малка изненада. Но сме високо и наоколо е тихо, има си обяснение. Живяла съм в Дружба-2 и почти не се чуваха фойерверки, освен по НГ. А сега живея през един квартал и ги чувам/виждам ден през ден. 
Тези на поляната няма ли кой да ги издебне като зареждат фойерверките и да ги уведоми, че това е хулиганство и ще се вика полиция при следващи такива изпълнения?

Елислава, стискам палци бърз-бързо да се успокоят очичките и 3-4 дни да капете само за да довършите лечението!
Туиг, сега хем ми стана малко страшно, хем съм благодарна, че мога да се подготвя какво евентуално да очаквам като я взимаме Simple Smile Ще я водим в 9:30 и ако се чистят зъбаците, първо ще пуснат изследвания и ще чакат да излязат, после към обяд някъде ще я упоят и чак след 16:30 - 17 ч ще ни викнат да си я вземем (но ще се обадят като излезе от упойката). Вие Швепси колко време след излизане от упойка си го взехте? Питам, за да преценя дали има шанс да ми се размине с по-нестрашни гледки, ако все пак сложат тази кетаминовата (примерно, ако вие сте го взели 2 часа след събуждането, пък ние я вземем 3-4 часа след).

# 306
  • о`майна лунна нощ е
Тони, при кастрацията го взех три часа след нея. Един такъв жален, унил, но на крака. Там заради хормоните беше ошемен, но с времето си намести балоните между ушите.
При ваденето на осила бях там през цялото време и го държах. Чистенето от кетаминова упойка е дълго. При нас беше повече от 24 часа. В началото се уби от точене на лиги. Очите блуждаеха неокоординирано, клепачите мигаха все едно дава накъсо, повръщаше, тотално дезориентиран. И така часове наред. Ставах по нощите, той седнал, вперил поглед във вратата и само се поклаща. Нито лае, нито се движи. Нищо. Но тъй като бях чела и коментирала с познати, включително близка, която е ветеринар и с друга, която е човешки анестезиолог, бях наясно какво да очаквам като нормална реакция след такава упойка. Нищо не можеш да направиш. Просто чакаш да отмине ефектът.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 22:22 от `ТуиГ

# 307
  • София
Горкичкият Швепс, той доста кофти преживявания е имал Sad Но пък е герой за възхищение! Two Hearts На Буба мога да й приказвам "няма нищо, ако знаеш на Швепса колко по-лошо му е било, ама е бил смел и е издържал" Simple Smile

При кастрацията и ние май си я взехме към 3 часа след събуждането, но там упойката беше с газчица и ни я върнаха жизнена и нетърпелива да се прибираме. Докато легнем беше малко по-кротка от обичайното (и леко замаяна, но определено адекватна), а на сутринта беше пушка.
Сега казаха, че няма смисъл да седим за зъбния камък, явно няма как да стане набързо да я упоят, да почистят и да я събудят - искат да я наблюдават и сигурно и да ни спестят тревоги и тъжни спомени. Но ми се прокрадва надежда, че може да не е със същата упойка като за осила. Ще рапортувам в четвъртък какво е станало, какво са ми обяснили и как се е отразило всичко на Буби!
Хем им имам многократно заслужено доверие на тези хора, хем всеки път като ме подготвят за някакви манипулации по Буба, се стягам все едно сърцето ще ми изтръгват. Ама тя е толкова малка и беззащитна...

# 308
Здравейте,

в едно село до Кюстендил има една майка (порода ловджийско куче) с шест малки бебета. Бездомни са. Ако иска някой и може да помогне, моля да ми пише. Явно майката е изхвърлена защото не лови добре ( до колкото знам, така правят ловджиите).
Моля се отново, ако може някой да помогне по някакъв начин да спасиме майката и бебетата от студената зима която идва.

Благодаря

# 309
  • о`майна лунна нощ е
Дано откликнат добри хора. Аз на този етап не съм в състояние и колкото и да ми е тъжно, не мога да помогна. От сърце пожелавам да се задомят.

# 310
  • под тепетата
Дано някой си вземе бебе! Аз за съжаление не мога.
Някой беше казал за преграда за автомобил. Ако му харесва и мисли че ще му свърши работа , да ми пише на лични.
ТуиГ, имаш повод да се гордееш! Отглеждаш прекрасни деца! Джуджанка, страхотна прическа на Беката. Относно визлите- женските са много по-дребни и фини. Макар бабата на Ози да е истинска Крюела де Вил - все гледа да клъвне някой и строява всички Satisfied Елислава бързо да се оправят очичките! Това ми прозвуча като онези канали по ТВ-то с най-странните болести. И на Тони да им минават бързо дертовете и да си изпразнуват годишнината спокойно ( и моята половинка никога не помни дати и годишнини Sweat Smile)
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 311
Елислава да оздравява бързо кучо.
Тони има в София клиника където почистват зъбен камък без упойка.Не мога да дам обаче име на клиниката....Дано всичко мине нормално.
Аз днес като пазарихме я вързах нашата за колана,като е в колата се къса да лае и скача по колата и дере хаха.Е като се върнах ми се караше и мрънкаше .Пак се вози  в мен де,ама ме изподра здравата.Ще търся нещо ,за да я закопчавам с колана и да стои мирна от зад.

# 312
  • sofia
Ели, дано бързо минава, Тони и при вас също!!!
Леон си накуцва стабилно...В същност, когато вървим, тича на 3 крака...На средата на курса с лекарството сме...Много ми е свито сърцето...Толкова го обичам и ме боли, като го гледам...

# 313
  • под тепетата
Не трябва ли да се ограничи движението и повече да почива?

# 314
  • sofia
Не трябва ли да се ограничи движението и повече да почива?
Почти невъзможно е...Той е джак, знаеш, а и е на годинка...Лекарката му каза, че няма да му даде обезболяващи, та сам да пази крака.

Общи условия

Активация на акаунт