Любители на кучета - 109

• 26 122
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • о`майна лунна нощ е
От камбанарията на изгледан женски и към момента наличието на мъжки кокер у дома, споделям, че наистина женската беше по-кротка, но с времето и мъжкият виждам, че уляга.
Женската не успя да роди. Бяха времена, в които нито имаше толкова информация, нито бездомните кучета бяха толкова много и не беше проблем да задомим малките. Но така и не се получиха нещата. Бях споделяла, че беше абсолютна кучка, която ги дразнеше до оставане без въздух буквално и не им пускаше точно накрая. В един момент я кастрирахме, защото направи пиометра. Доживя до почти 14 години.
Мъжкият му подарихме топките на дядо Коледа, когато навърши година и половина. От тогава минаха точно 12 месеца и все повече заприличва почти на котка у дома. Навън си се проява мъжното в него, но  не, както беше с дърпане, скимтене, виене, бой и доминация. Опити за такава има и сега, но знам към кого реагира така и се старая да парирам опитите в зародиш.
искахме женски кокер, когато започнахме да се оглеждаме през 2018 г. за куче, но късметът ни беше последното мъжко от едно кучило, което следях по обявите. Това си е моето куче. Най-моето и не го заменям за нищо.

# 481
Пак Тя, аз нищо не си мисля. Просто казвам моите как са. Не мисля, че се дължи на възпитанието ми кротостта им. Но това, че моите кучета са такива, не значи, че всички женски са кротки. Отделно, че не съм си избирала кучето по полов признак, а каквото се случи.
За кастрацията, разбира се, че с мъжко куче е по-лесно. Както и със всякакви въпроси, свързани с размножаване и пр.

# 482
  • Пловдив
Всичко двукракрако и четирикрако вкъщи освен мен е мъжко. И колито ни беше мъжко, и Шошото и дон Томазо.
Избирам мъжки, защото женското разгонване за мен е плашещо. Кастрацията е сравнително по-тежка. Пък и някак женските ме стресират, защото са по фини създания - и човешки и животински.

# 483
А пък аз си исках момченце и такова си взех. После пък Вивата заради здравословните си проблеми от бебе се озова у дома. Да, женската определена е доста кротка и неагресивна спрямо мъжкия, ама говорим за доминантни породи, при които заяждането им е в гена. С контрол всичко се постига.
А пък по повод кротките женски да ви разкажа една случка от преди години. Засичаме се в парка в познат с женски лабрадор. Говорим си, че Макс е вързан и как той точно заради това си е взел женско куче, че е спокойно и не напада. Ама в същия момент забелязваме хора с немска овчарка и той панически си вика кучето и гп връзва "защото не харесвало овчарки и ги нападало" 🤣 Хем лабрадор, хем женски пък не симпатизирало на всички кучета и се налага са го връзват за да не нападне чуждите четирикраки, ама Макс го жалеха, че ходел вързан 😁

# 484
Лабрадорка с характер явно е била.
Нашето само на сън ръмжи. Ако някой случайно мине покрай нас в този момент може да реши, че имаме зло куче Simple Smile
Днес за пръв път от много време насам видях коли.
И точно си мислех, че явно вече не е популярна толкова породата и за съседите ни, които имаха много красиво коли, което беше другар в игрите на предишното ни куче....и днес сутринта гледам бащата от семейството с малко коли. Явно отново са се решили да си имат куче и пак да е от тази порода.  Много драго ми стана Simple Smile

# 485
  • Sofia
Имахме коли преди години,страхотно животно,но е за двор. Родителите ми сега искат да си вземат пак,но нещо не си намират.
По коледа им откраднаха кучето,самоед на 3месеца от двора на къщата. Така и не го намерихме Disappointed Relieved

# 486
  • Варна
Два джака, мъжкия е медец, женската е щурец, бясна, заядлива, ужас.

# 487
Имахме коли преди години,страхотно животно,но е за двор. Родителите ми сега искат да си вземат пак,но нещо не си намират.
По коледа им откраднаха кучето,самоед на 3месеца от двора на къщата. Така и не го намерихме Disappointed Relieved
Съседът каза, че това е единственото коли в целия град.

# 488
  • Sofia
Да,поизчезнаха като порода.
Като дете си спомням,че бяха доста срещани,както и булонките и немските овчарки. Сега,като че ли се търсят по малко или не са толкова модерна порода 😁
Съседът каза, че това е единственото коли в целия град.

# 489
  • Пловдив
Моето коли Джеки беше най-слънчевото куче на света. Сега наистина рядко се срещат. В клетката от време на време идва едно мъжко - страхотно е, с благ характер.

Инспирирана от групата на мама Еми си направих колаж на домашните добитъци и техните анимационни съименници, на които са кръстени.

# 490
  • sofia
Все мъжки гледам и аз...За златните рибки не знам какви са, но сигурно и те са мъжки...

Един Леон спи на възглавка...

# 491
Прибирам се на село при Луцифер ,че таз седмица беше при наще и гледам на задната лапа нещо като екзема
/В чиста клетка е с легло така ,че да не спи на цимента всеки месец се обезпаразитява/

На някой случвало ли се е?
Редактирано:
След по-подробно разглеждане на тялото му видях и на бедрото

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 17:18 от Анонимен

# 492
  • тук-там
По темата за мъжко и женско мога да кажа, че разлики от пола на виждам особени. Разликите идват от породата, но най-голяма разлика прави усилията, които влагаме във възпитание. Кучкари сме отдавна и сме гледали и двата пола кучета. Сега (както в групата вече ни знят) сме с две австралийчета - момиче и момче. Тя е много добра, привързана към нас, изпълнителна, емоционална и много активна. Той е кротък, послушен, но по-трудно се поддава на дресировка от каката, най-много е привързан към нея, после към нас. За сега не се опитва да доминира, но още няма 5 месеца. Ще видим как ще е в пубертет.
Девойки, помагайте със съвети. Всеки ден ровят на двора една леха. Създават ми грижа и стават на прасета. Ако ги хвана и кажа не, спират. После пак. Когато постфактум им се скарам, разбират, на Нъки не му дреме, но Мокка ме гледа стреснато и започва да ме обикаля виновно. Но така или иначе после забравят и пак ровят. Как да ги откажа?

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 17:47 от mtz

# 493
Прибирам се на село при Луцифер ,че таз седмица беше при наще и гледам на задната лапа нещо като екзема
/В чиста клетка е с легло така ,че да не спи на цимента всеки месец се обезпаразитява/

На някой случвало ли се е?
Редактирано:
След по-подробно разглеждане на тялото му видях и на бедрото

Тайра има такова на дясното бедро, ударила се е като малка и все още няма косъм и стои като белег.. Прилича ми на нейното. Но пък това на лапата, явно е прясна раничка.. Я го е ухапало нещо, я се е боцнал..

# 494
  • Bарна, морето, сините вълни
Точно снощи с две приятелки си говорихме как не сме виждали колита отдавна, а на едната майка ѝ е имала преди тя да се роди, но зли хора са го натровили младо.
Много грациозни кучета. Heart

Ние сме имали мъжки и женски кучета, но все съм била малка, нашите са ги гледали и не мога да кажа нищо.
Но си мислим, че живот и здраве, когато някой ден имаме къща, отново ще вземем мъжкар, но малко бебе, за да свикне Ерос. Към бебета е благ.

Видеото, което Билянка е споделила ме развесели. С ММ правим експеримент, отваряне хладилника и пипаме примерно някоя вафла, добичето не идва. Обаче пипнем ли салам, строява се на секундата.

Дадохме си момичето на бабин дом и милия дърпаше към всяко малко детенце да се увери дали не е Монито. Все повече я обича. Не иска да се разхожда без нея...

Общи условия

Активация на акаунт