Любители на кучета - 109

• 26 147
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Да си излея мъката и да ви питам за съвет вас.
Кучето е безпородно.мъжко (тоя случай как се интерпретира за дресировки?- това е лирическо отклонение, но ми е интересно да науча), на почти 5 месеца. Как да го възпитам, че като реши да тръгне в определена посока, а аз нарочно не го правя (за да разбере кой е шефа и кой командва парада), да не се обръща към мен и да тръгва да ме хапе- я по ръка, бедро, глезен.... В общи линии преди си хапваше въжето и вървеше така 4-5 метра и му минаваше. Но сега почва да прави и такива номера, а те не ми харесват.
Друго питане имам- дресирам го- Дай лапа, Седни, Долу, Горе....изпълнява, но само когато ме види с лакомства за награда. Такива не нося с мен на разходка и съответно команди не изпълнява. Освен като кажа Горе и се качи на тротоара. Дали да нося награди, за да го дресирам и по време на разходки? Приемам всякакви съвети, критики и т.н.

# 496
  • sofia
Като реши да тръгне в грешна посока, казваш до мен , и дърпаш рязко. Командата може да е каквато си харесаш. Ако лакомствата помагат, носи си. Той е малко куче още. На 5 месеца си е бебешок. Около мен на някои по-буйни кучета сложиха нашийници, дори някои и строги. Така дърпането по-го усещат.

# 497
  • тук-там
Наградите са задължителни по време на разходка - всички команди се прилагат тогава, това им е идеята. Не ги готвим за цирка, а ги учим на послушание. По време на разходка тренирайте редом, до мен, стой, седни, легни и т.н. Ако го пускате, най-важната команда ви е Ела (или при мен) - за нея аз използвам по-сериозни лакомство, за да имат и по-голяма мотивация. Без награда не става, особено при малко куче.

# 498
Стиснете по една лапа за мен, има шанс да се задомим със сива госпожица, за която мечтая от много време, знаете. ММ освен, че са съгласи най-накрая е и ентусиазиран, чак не мога да повярвам??!
Иде реч за осиновяване и се моля да ни харесат..

# 499
  • под тепетата
Стискам палци да си я вземете момата! Първо се ококорих, ама после разбрах за какво иде реч Wink
Какво ще рече сива? Ваймаранер?

# 500
Mного благодаря. Взимам си забележка и от утре ще нося награди с мен.

# 501
  • под тепетата
Ние носихме кашкавал на кубчета Satisfied

# 502
  • Пловдив
mariat, моето сигане  Шошко от дизайнерска порода (майка гонче, баща -неизвестен, вероятно магаре) е пословичен с ината и упорството си. На разходка не искаше да яде никакви награди. Карах го да сяда и да изпълнява команда Погледни ме. Чакала съм по 2-3-4 мин да ме погледне. После давам награда и той я изплюва...
Вече е на 10 м. Като чуе Улица Седни - сяда и веднага вдига муцуната да ме гледа. Та търпение трябва и постоянство. Носи гранулите, които яде или кашкавалчета, или варено пилешко - все някое ще го мотивира. Моето не яде гранули за награди, но намерих кучешки бисквитки от Лидл - малкият размер. Чупя ги на две и хоп две награди.

Днес бяхме на клетката. Не издържахме една седмица - просто пощръклява. Толкова беше щастлив, тича скача. Любовта на живота му не дойде, та не знам топкоклъцването дали работи вече.
И по примера на кака му Елза изял чорап, но го видях чаак като го изака. Изкара ми ума. Знам, че не е добре да дърпам акото, но то висеше от дупето и съвсем леко дръпнах и чорапа излезе. Ровил е в прането и се е почерпил.

# 503
  • София
Аз някак със строг тон успявам да я контролирам Бека, но хич не ми харесва, че трябва да викна, за да ме чуе. Моя си е вината, че не направих каквото аз съм решила, а слушах домашните и сега си се дразня тихичко Grinning

Ето какво прави, когато задам команда "усмивкааааа"!

# 504
  • sf
Казвала ли съм ви кой е любовта на живота ми?

# 505
  • София
Колко много хубави постове... душата ми се пълни с любов. Новаци сме в гледането на куче и почти никакви съвети не мога да дам, но ми е адски полезно да ви чета! Благодаря ви!!!
И да се похваля/оплача... Чарли беше на грууминг... и заприлича на бебешор 😂😂😂, ама сладък... само за гушкане... нещо вида му "изчезна", ама тя грумърката много не искаше да го подстригва, ама аз - ма моля ви се, рошаФ и безформен е. Та резултата е:

Нали не е много смешен и ще му порастне косъма 🤔?

# 506
  • Bарна, морето, сините вълни
Мамино лисиче Heart Eyes

# 507
Екстра е!

# 508
  • Пловдив
Галски, страхотна прическа!
donsita, Нейо с тоя романтичен поглед е голям сваляч. А мацето де е?
джуджанка, показвай ги по - често тези усмивчовци Blush
Хибискус, пропуснала съм сивите мечти. Ваймаранер ли ще осиновявате наистина? Пипала съм такъв разкош - кадифена мекота. Heart Цялото беше меко като на Шошо шушаците.

ей го нашият тенесист  от снощи

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 08:30 от иланг - иланг

# 509
  • sf
Мацето отдавна го пратих на село при баба. Да си търчи там по двора и да лови мишки.

Общи условия

Активация на акаунт