Любители на кучета - 109

• 26 315
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • тук-там
И аз подкрепям, че няма страшно - най-много малко рядко на изхода.
Днес Нъкчо става на 5 месеца. Какъв ли пубертет ни чака Wink

# 571
  • София
И аз съм чувала, че не е много безобидно даването на кислородна вода. Пък и за хранителни продукти хич не се препоръчва. Освен ако не сте сигурни, че са отровени. А има и доста препарати, които погълнати не е добре да се повръщат, това от децата го знам.

# 572
И при погълната отрова пак зависи от самата отрова какво ще се предприеме.

mtz прекрасни са тия муцуни твоите. Пубертета при всекико различно, ама не изглежда Нъки да стане някой биткаджия или заядливец.

# 573
  • Mediterraneo
Неделно излежаване, вчера цял ден така изкарахме

# 574
  • Sofia
mariat,една позната каза,че като имаш куче имаш и кучешки дрехи,все стари и прежалени Stuck Out Tongue Winking Eye

Mtz,влюбена съм в твойте хубавци Heart

# 575
  • Пловдив
Честита 5- месечинка на Нъки-ту. Мокка, Мокка, Мокка - страхотна е. Heart
Тарталета, завидях на неделния релакс.
Пак тя, ама много е сладък.

Днес два часа Шошо вилня в клетката. Като се поумори да търчи и поугладня се пробвах да го викам. Идва, лапва доволен и бяга. Но за него най-голямо щастие и тръпка е контактът с кучетата. Ни топки, ни пръчки, ни въжета - само кучета го интересуват.
Обаче как духа покрай реката - замръзнаха ми шушаците. Явно ще трябва екип за разходки.
Ето го уморен, нахранен и доволен

# 576
  • под тепетата
Иланг, покрай хъскито съм се оборудвала със зимен дебел екип за разходки, макар че зимите вече не са онова, което бяха. Скиорски панталон - 2 чифта, дебели ботуши, шапки, ръкавици...По-рано ни анцузи ми се намираха в гардероба, ни маратонки имах. Сега избирам анцунгът да е от тази гладката и леко лъскава материя. Като го минеш с мокра ръка и обираш космите веднагически Laughing
Честита месечинка на Нъкчо! Покрай кака му не вярвам да стане някой беладжия.
Май не съм с големите ботуши обаче Simple Smile

Имаше и такива пловдивски зими някога, като бях млада...

Скрит текст:
А тук показвам на Макс къде е Швейцария

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 21:42 от bilqna_69

# 577
Иланг лошо, че Шошко търси само кучетата. Дано не стане като Макс на по късна възраст. Като не го пусна да подуши куче започва да го лае и ръмжи. Опитай се през игра с играчки да промениш нагласата му спрямо теб. Избираш една-две играчки и ги вадиш само за игра. Играеш малко с него и докато му е още интересно я прибираш. После пак вадиш играчката и играеш с него и пак в разгара на играта спирате и я прибираш. Не е най-важна социализацията с кучетата, въпреки че навсякъде така пише. Най-важното е за кучето ти да си приоритет. Друго, което може са опитваш е докато си играе да го викаш и награждаваш. Не го връзваш и не го спираш. Само лакомство и обратно в играта. Така много пъти, за да свикне, че не при всяко повикване бива вързан и прибран.
А за кучешката екипировки.. Ами аз почти нямам някакви по така дрехи за излизания. 🤣 Всичко е клинове , анцузи, маратонки, гумени боти 😁 На ски не ходя, ама имам няколко екипа вече 🤣

# 578
  • Пловдив
bilqna_69, точно това ми разказваха днес жените в клетката. Ходят до някакъв магазин втора употреба и си купуват 2-3 комплекта зимни одежди, гумени ботуши (не помня от къде), шапки, ръкавици. То като две три кучета ти скочат да те посрещат - целия си за пране. Не искам да мисля какво ще е в кишата.
PS: ау, как се пльоснал принцът на твоето сърце в снега. Heart И видяхте ли я Швейцарията?

Друго, което може са опитваш е докато си играе да го викаш и награждаваш. Не го връзваш и не го спираш. Само лакомство и обратно в играта. Така много пъти, за да свикне, че не при всяко повикване бива вързан и прибран.
Sivi, това се опитвам да правя. Но не в началото. Първият час в клетката нищо не го интересува - като волна птичка тича, скача, подскача. После се сеща, че съществувам. Толкова много иска да играе, че вече в колата се качва без дърпане, защото разбира, че отиваме при кучетата. Като стигнем - отварям вратата на колата и сам се е строил пред клетката и чака да влезе. Няма нужда от каишка.
Да допълня - вкъщи докато си дремуца го викам с висок глас да дойде - пристига, давам нещо вкусно и го освобождавам.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 21:54 от иланг - иланг

# 579
  • тук-там
Иланг, и Мокка все кученца търсеше да си играе, милата. За това и доставих Нъки. По цял ден лудеят на двора. Но в къщата вътре не им позволяваме да щуреят. За сега е ок. Ще видим като малкият стане муж.

# 580
Ами Иланг,значи за да е доволен Шошко и ти трябва да се замислиш за второ Blush Моето магаре е доволно и учудено защо за него няма вечеря днес Joy
Честита месечинка на празнуващитее Heart

# 581
  • Пловдив
Mama Martina, цялата ми същност крещи - вземи си един вълчак, но като се сетя в каква тестотийка живеем едно тихо гласче ми вика -Ти луда ли си? Какви вълци?
Докато дон Томазо е живичък няма да взимам други добитъци - не заслужава милият ми той още стрес. Нека си живее със Саско, да го понабива от време на време за дисциплина.

mtz, двамата са си малка глутница. Виждам ги аз двойките как реагират - ако някой закачи едното, другото веднага се спуска.

Скрит текст:
един дон Томазо от тази вечер

# 582
Ох,пухен красавеец Hug

Лека нощ от наас Yellow Heart

# 583
  • Bарна, морето, сините вълни
Усмивка 24 карата! 🥰
Дон Томазо е много красив котарак и какви бели лапички... Ех, мечтая си отново за котка...Heart

Веднъж и Еро яде на село сурови пилешки дреболии, но даже и на изхода не се отрази. Grinning

# 584
  • София
Стиснете едни палци на наш Чарлюша да му няма нищо сериозно, защото днес повърна кафява течност, примесена с много и малки кървави парченца. Уплаши ни много и сега ще отива със съпруга ми към ветеринаря. А хапна много малко сутринта - 3-4 гранули. Отделно от няколко дни се куми на гранулите, яде само по веднъж. Снощи се опита да яде листа, та дано от това да му се е раздразнило стомахчето и да не е нещо друго! Моля се, всичко да му е наред... ще ви пиша като имам инфо от вет. Neutral Face
Притеснено ми е...

Общи условия

Активация на акаунт