Любители на кучета - 109

• 26 089
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честит РД , Арчи! И одбре дошъл, тук има само прекрасници, ще видиш!

# 616
  • София
ЧРД Арчи! Жив и здрав, дълги години вярна служба при стопаните ти и да ти угаждат на всякакви прищевки Heart
И да докладвам - Чарли обикаля вече гладен... ама ще си чака лекарството и после консервата. Утре ще го проверят отново.... нооооо децата полудяха вече, а е само 1ви ден под карантина. Scream

# 617
  • София/Севлиево
Сега колко е карантината -10 или 14 дни? Бързо да минава и без усложнения.
На Рекс опашката не знам дали е рязана или тъй е роден,защото го взехме на 4 месеца и бе тъй.В интернет гледах,че някои кученца се раждат с малки опашки...

# 618
  • о`майна лунна нощ е
14 дена за болните. 10 дена за контактните.

# 619
  • sofia
Ч. Р. Д., Арчи, добре дошъл!
От днес Леон е на инжекции заради крачето...През ден ще ходим. Дано се размине с тях...
Ще махаме и пилешкото от менюто. Заради обривите.
Дано повърналото лисиче е добре!

# 620
Добре дошъл Арчи и Ч.Р.Д.

# 621
  • Бургас
Добре дошъл да е Арчи!
Някъде из Фб ми се въртеше група за доброволци, които разхождат кучета на карантинирани. Има и платена услуга такава тук - 7 лв. 30 мин. разходка.
Днес сутринта си намерих кърлеж, от припряност не успях да му измъкна хобота и се озовах в Спешното. Така е, като не ям Нексгард - Елза не я лазят. Подозирам, че или е от нея, или от една горска разходка в неделя на вилата...

# 622
  • Bарна, морето, сините вълни
Добре дошъл на Арчи и честит рожден ден! Heart Нека е много здрав, палав и щастлив! Birthday

И ние сме си го мислили, ако сме под карантина как ще излиза Ерос. Непознат е изключено просто. Единствено на нашите имам доверие за него и в краен случай бихме го дали на село за известно време. Да не се налага...
Да сме живи и здрави всички! Пазете се. Те милите ни другари не разбират какво се случва в този сбъркан свят.

# 623
  • Пловдив
Добре дошъл на рожденика Арчи! Да носи радост, усмивки, любов дълги години!

Ако се натръшкаме вкъщи ще изпращам кучето на майка ми или на сина ми. Дано не се наложи.
Скрит текст:
Пожелавам на всички ако изкарат короната - да не го разберат, да мине и замине таз гадост. Побъркахме се вече. Живея в постоянен стрес да не пренеса нещо на близките си. Ограничила съм контактите си от половин година драстично. Лошото е, че краят не се вижда.

Къде изчезнаха Цвети* и Арчи?
Днес Шошо за първи път беше посборен от една немска овчарка на два-три пъти. Явно овчарката усети, че го е страх и продължи да го поръмжава. Хем ми беше мъчно, хем малко смешно - моето седи зад гърба ми и се крие. Последният път когато му скочи обаче едно приятелче на Шошото го защити, скастри немския красавец и го спря. Не съм виждала такива кучешки отношения и много са ми странни и интересни.

# 624
 Спомен от Сиена

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 09:23 от Roo Roo

# 625
Честит да е Арчи Tada

Галски, бързо да му минава коремчето на твоя разкош.

Sivi, мерси за 1 твой полезен пост. Няма да го цитирам. Просто там отново откривам наши грешки. В частност на мм. Когато иска да хване Бейли дава награда. Отскоро Бейли обаче се усети, че ще го вържем щом го викаме, така че тука започвам да коригирам нещата.И без това тая команда,, ела,, ни бяга, а си е важна...

И една усмивка от Бейко, от сутринта

# 626
Вчера прочетох в една група, че с растежа на кучето се разрежда и обезпаразитяването, защото изграждало имунитет. Не знам дали ветеринар го беше написал това, но аз за имунитет от паразити не съм чувала. Пък уж съм завършила биология Wink Та в тази връзка, Хари става на 8 месеца и ние редовно си я обезпаразитяваме за вътрешни паразити всеки месец. Как се процедира с по-големите кучета? Защо опасността да е по-малка, като развитието на един паразит е средно 40-45 дни, и обезпаразитяване на 30 дни е най-добре, за да не му се позволи да се намножи?

# 627
  • о`майна лунна нощ е
Ежемесечно сме с противопаразитните таблетки. При положение, че го мачкаме постоянно и ми спи в кревата, а ежедневно е навън за разходки, пропуски във вътрешното обезпаразитяване не допускам.

# 628
  • София
Буба вече 7 години я обезпаразитяваме за вътрешни през месец (може би като беше бебе да сме давали Дронтал-а всеки месец). Външното й от няколко години е с Нексгард спектра всеки месец. Преди това слагахме пипети, ама по едно време направи кожен проблем и минахме на хапчето.

# 629
Дио в края на месеца става на 7г. и в началото давахме всеки месец, после през месец - и двете по съвет на ветеринар, но различен. Като се роди бебето компромисно решихме да даваме на 6 седмици, за всеки случай. Това е за вътрешното обезпаразитяване. От април до октомври/ноомври даваме превенция на дирофилариоза, а за външното - каишка, постоянно. Изпробвани са всички варианти и това най-добре работи.

Любимото място за лежане: върху сгънатото пране.

Общи условия

Активация на акаунт