Любители на Котки - Тема 150

• 28 646
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Танче, моля, пиши ми как сте го давали преди за да имам инфо все пак ако се наложи Heart
По половин таблетка сутрин и вечер. Сегашната ветеринарка каза, че за едрия Рижко може и по-висока доза. Даваме поне 2-3 седмици, макар да отшумява доста бързо. Миналата година след четене по руските сайтове, където препоръчват няколко месечен прием, давахме почти цялата зима. Надявахме се да сме решили трайно проблема, но след време пак се появи и то от стрес, а не от студ. Sad

Забравих да напиша, че хапчето не е горчиво или миризливо. Стривам го върху мократа храна и си го изяжда без проблем.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:15 от Тaня67

# 211
Стискам палци на всички болни котенца и наистина-до последно има надежда!
Снимах глезльо в различни дни как спи.Да не седна на тоя стол и моментално е у мен.Все едно е течност

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:29 от red soul

# 212
  • Стара Загора
Днес взех Чумито. Като ме видя ми обърна демонстративно гръб. Laughing Казаха, че гласчето не и се е чуло, не беше яла, нито е ходила до тоалетна. Прибрах си я аз, абе, не е същата. Не преби нито едно куче, отиде и си легна в любимото чекмедже.

Прибирам се сега от работа и няма да повярвате какво се случи. То и аз не вярвам. Чумито се гали и мърка! Все още съм в шок.

# 213
  • София
Домъчняло ѝ е за теб. Simple Smile Може да е решила, че си я изоставила. Simple Smile Ще ѝ трябват 1-2 дни да разбере, че всичко си е както преди, а и все пак да ѝ мине напълно болката и ще стане предишната Чумичка. Simple Smile

Бързо възстановяване!

# 214
Аз от лятото не живея с моята котка и тя доста си промени отношението към мен и баба ми (там остана). Ходя всяка седмица, но ми е много мъчно как се държи по-агресивно един вид. А, беше такова обичливче. Не я взех с мен, защото реших, че ще й е много стресът, а и тук не е много подходящо за животни - планираме ремонт. Не знам - ще свикне ли? Като ходя стои при мен, гушкаме се, чешкахме се, но не е същото. Много бързо прищраква да драска докато я галиш, баба каза, че и с нея е така.

# 215
Втори път ми губят при транспортиране пратките от Зооплюс, в рамките на месец.Не че не предлагат варианти ,връщат пари или пращат нов колет,ако са налични,но аз съм си направила разчет, особено за храната,и сега трябва да прибегна до други варианти междувременно.На друг случвало ли се е?

# 216
Втори път ми губят при транспортиране пратките от Зооплюс, в рамките на месец.Не че не предлагат варианти ,връщат пари или пращат нов колет,ако са налични,но аз съм си направила разчет, особено за храната,и сега трябва да прибегна до други варианти междувременно.На друг случвало ли се е?
Слава богу не ми се е случвало. Да имате проблем с местен служител на Спиди? Много е кофти това, че покрай вируса вече няма следа дали човек си е получил пратката. Което при предварително платени неща е много кофти.

# 217
На мен до сега от 5 поръчки никога не се е случвало.
Съжалвявам за болното котенце, сви ми се сърцето, голяма мъка. Sad
Ние днес бяхме на годишна вакцинация, този път сложихме пет валентна. PureVax срещу котешки вирусен ринотрахеит,  калицивирусна инфекция,  инфекция с Chlamydophila felis,  котешка панлевкопения и левкемия. Казаха ни догодина пак.
Купих и нова тоалетна да пробваме, една дама в темата я беше препоръчала и я видях в магазина до ветеринарите - соева на Стефо. До сега бяхме с царевична на benek от зооплюс, но след време нещо много се разпраши и ме дразнеше.

# 218
Ние бяхме до скоро с love cat , но й вдигнаха цената с малко и я развалиха , отвратителна миризма ,въпреки чистенето.Сега сме на Weelitter основно и няма проблеми.
Тути много хареса N&D с еленското месо миналия път и ми дадоха клубна карта като се регистрира животното и взех 1.5 кг да си яде ,тя си е от ящните.

# 219
  • Велико Търново
Още вчера се чухме с жената с болната котка по телефона. Стискаме палци и лапички и ние, дано пише какво се случва.
Аз съм леко недоверчива към ваксините, най-веча заради Рижко 😔 Мин седмица обсъждахме темата с ветеринарите ни, те са на моя акъл и засега не смятаме да слагаме ваксини на Пиги. При положение, че е сама и не излиза никъде не виждам смисъл да я товарим с химия. Понякога се получават странични ефекти от тях, които за съжаление могат да бъдат фатални. Не ангажирам никой с мнението си 👍

# 220
Не знам защо, но и аз се притеснявам за ваксините. Мая има тия първите, които се поставят през месец - три и петвалентна. Едната беше около 30лв., втората около 60лв. Понесе ги добре, но втората ваксина много трудно се разнесе, може би около месец и повече имаше една подутина там където беше поставена. Тази година към края на февруари трябваше да реваксинираме, но покрай епидемията и ИП отложих поставянето, не исках да я разнасям насам - натам в такава обстановка. Колкото повече време минава обаче, толкова повече нещо ме дърпа назад и не бързам да слагам ваксината. Така и така пропуснахме датата и месеците се изнизаха, реших, че вероятно в края на годината ще я заведа да и поставят такава или след нова година. Тя е апартаментна котка, водим я само при свеки, но и там е само вкъщи, няма досег с чужди хора и животни. Знам, че това не е гаранция за нищо, но много се бях притеснила за тази подутина на мястото на ваксината, а и съм чела, че поставянето ежегодно на ваксини на едно и също място може да доведе до неприятни последици. Затова и не бързам с ежегодната ваксинация. И мисля да я ваксинирам през година, а не всяка година.

Сега да ви покажа как се гони муха:
Хаа, тук нещо май бръмчи:

Яяяя, това било муха:

Хоп, хванах я:

Или пък не:

Ооо, хванах я, хванах я и още как:

Grinning

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 20:48 от Джаста Праста

# 221
Мая. Joy
Изяжда ли 'улова'? Ушатото се бие с мен ако се опитам да му взема плячката, за мой ужас и погнуса яде и миризливки. Close

# 222
Още вчера се чухме с жената с болната котка по телефона. Стискаме палци и лапички и ние, дано пише какво се случва.
Аз съм леко недоверчива към ваксините, най-веча заради Рижко 😔 Мин седмица обсъждахме темата с ветеринарите ни, те са на моя акъл и засега не смятаме да слагаме ваксини на Пиги. При положение, че е сама и не излиза никъде не виждам смисъл да я товарим с химия. Понякога се получават странични ефекти от тях, които за съжаление могат да бъдат фатални. Не ангажирам никой с мнението си 👍

Какво общо имат ваксините с Рижко?

# 223
  • София
Мая. Joy
Изяжда ли 'улова'? Ушатото се бие с мен ако се опитам да му взема плячката, за мой ужас и погнуса яде и миризливки. Close
Преди 2-3 дни дъщеря ми ми носи Преслава. Хванала я покатерена на мрежата на балконската врата и според нея имало забита калинка в устата. Взех една салфетка и хванах "калинката". Преслава стиска уста, а аз дърпам. Оказа се, че "калинката" е огромна муха лай..рка, на която частта извън устата червенее. Голяма борба беше, но успях да я измъкна. hahaha

А вечер е много смешна. Светлината привлича пеперуди, които пърхат пред стъклото. Преслава е способна да скача по тях в продължение на часове. Joy

# 224
  • София
Да намина да платя данък:

Това е дребното е станало голяма беля. Вече кодовото ѝ име е котка- идиотка. Освен, че тича като кон и се закача с Рижко непрекъснато, е започнала да се катери нависоко, ама не може да слиза. Събаря, троши, разсипва. Joy
Младежът с астматичния пристъп е доооста по- добре. На поддържащо лечение е в момента, другата седмица ще обсъждаме тестовете. Горкият каза, че не го интересувало дали може да диша, котките си остават у нас.

Барби, радвай се, че сигурно ще е за кратко този пристъп на любов. Stuck Out Tongue Winking Eye

Таня, много сладък този рижав бандит, дано има късмет!

Стискам палци и на болничкото коте.

Общи условия

Активация на акаунт