Любители на Котки - Тема 150

• 28 648
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Знам, аз затова всичко найлоново съм го скрила, освен пакета с мокри кърпи, но него не го яде, само си чеше - буквално - зъбите.

Преди 30 мин в Лидл в Овча купел имаше много суха храна от хубавата. Да похваля и варианта с риба - също е горещо одобрен, а Рижо по принцип не харесва храни с вкус на риба. Сега облиза купичката.

# 196
Топче ядеше лепенката на сухите кърпи, само единия път повърна, останалите излезе от друго място.
ПС:Как мразя този редактор....

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 19:41 от Ивекс

# 197
Танче, прибрахте ли го?
Голям красавец, уви, около мен никой не иска котка... Confused

# 198
  • София
Нови снимки на рижавия сладур. Една съседка го е качила за малко у тях, за да го нахрани и снима. Нейната котка никак не го е харесала. Simple Smile

# 199
Аз помислих, че е у вас, милата душица, сърцето ми се къса..

# 200
  • София
Не, на улицата е. Само за снимките е у тях. И тя му търси дом.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:04 от Тaня67

# 201
Сърцето ми се къса, ако щеш вярвай, толкова са много, замислих се, признавам, но в момента нямам физическата възможност да го взема, много ми се натрупа, даже Уши ми идва много... Confused

# 202
Зуки, търсих в нета изображения, но не разпознавам тази, която купувам, а не мога да ти снимам нашата, защото изхвърлих опаковката. Държа храната в кутии и хвърлям фабричните опаковки. В ДМ от който пазарувам са три вида - за малки котенца, пораснали котки и котки на възраст. В пакети са, не в кутии. Всеки пакет си има описание на български. Едни лъскаво сребристи са отстрани, а отпред имат изображение на котка. Тази за пораснали котки е 450 гр. - 5лв. За малки котенца е 500гр. за 5лв., а за възрастни котки мисля, че цената беше 4лв. за 500гр. Храната и на вид, и на мирис, и по описание, просто изглежда добре. Пп Честит празник. Бъди щастлива. Flowers Four Leaf Clover

Пп Мисля, че беше тази или поне прилича на тази, която купувам.

Между показаната (1-7 години) и другия вариант за сениор (7+), моите харесват също тази показаната. Има триъгълна форма, хубав аромат и е мазна гранула. Другата за възрастни на няколко пъти я купувам и им разстройва коремите. Кръгла и с друг аромат. Джуниър-а не я одобряват - прекалено ситна. Не мога да разбера защо не зареждат ДМ според търсенето, ами пълнят рафтовете с джуниър и аз чакам две седмици да се сетят да доставят и някой пакет за възрастни и после трябва да купувам на куп. Дразнещо явление. Да си сметнат колко пакета се продават седмично или месечно от всеки вариант и да зареждат според това. И без това аз купувам половината асортимент на магазина. Паучове взимам направо на кутии, гранули по десетина пакета на седмица. И пак няма редовно заредено количество. Никой не купува джуниър. Вместо него да заредят това, което се купува.

Много е готин рижото! Нормално е нейната котка никак да не му се зарадва, но ако му даде време може да се получат нещата.

# 203
Ох, толкова е сладък Рижко. Милата душичка. Дано се намерят добри хора да го осиновят. Дано. Flowers Four Leaf Clover

Много съжалявам за лошата диагноза на болничкото котенце. Милото. Дори не знам какво да кажа, затова изпращам много и силни прегръдки и желая късмет. Flowers Four Leaf Clover Hug

Момичета, аз влезнах да кажа, че в ДМ Варна на Тракия има заредена малцова паста. От много време нямаше зареждане, а сега имаше доста бройки. Това вероятно означава, че пак са я пуснали в продажба и може би ще заредят филиалите си с нея. Имам едно питане във връзка с пастата, ако давам гранули с трева и против образуване на космени топки и отделно си има тревичка да пасе, трябва ли да давам и малцова паста, няма ли да стане натрупване и да е противопоказно. Май трябва да е едно от всички, нали?!

Пп Amy_nka, да тази е храната за котки от 1г. до 7г., наистина гранулите са триъгълни, по едрички, леко мазнички и миришещи много приятно. Мая я одобри. Тя харесваше и тази за бебета, давала съм и от нея и след като мина бебешката възраст, защото тя предпочита по дребни гранули или на мен ми се струва така, защото изяжда дребните, а по едрите в пакета, тези, които са с мляко не ги ядеше, може да не са и харесвали, но забелязах, че налита на ситни гранули или към среден размер. Тези сега за пораснали котки и идват добре. Grinning

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 21:24 от Джаста Праста

# 204
За малцовата паста на ДМ минавам да драсна набързо.
Търсих я днес - няма я. Има само мултивитамините ама не ги искам.

Сиси официално е с цистит. В понеделник й били пак две инжекции и ще се наблюдаваме. Ако пак спре да пишка - пак доктор. За сега май е добре ама не съм я засичала от вчера какво количество изкарва.

За болните котета - винаги има надежда, докато не стане необратимо. Стискам палци!

# 205
  • София
Много е готин рижото! Нормално е нейната котка никак да не му се зарадва, но ако му даде време може да се получат нещата.
Няма никакъв шанс. Наемателки са, а и другото момиче не иска още едно коте. Но поне му търсят дом.

Зизу, според мен ще заредят. Въпрос на време е. Все пак ако не заредят, наистина можем да ти пратим.

За цистита - лекувайте го, а после те съветвам да даваш за известно време Цистон. Помага както при хора, така и при котки. Разпитай и ветеринаря. Можеш да прочетеш и по сайтовете. Особено по руските е писано доста.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:07 от Тaня67

# 206
Танче, знам че сте сила и ще пращате ако се наложи Heart
За цистита - нищо няма да чета за сега, защото още не съм сигурна в диагнозата. При нас лекарите не са много компетентни, макар че я заведохме при най-добрия в града. Ако има пак проблеми ще се чете, а ако трябва и до Варна ще се ходи. Стискам палци да не се наложи! Но ако се наложи ще питам и за това Heart

# 207
  • София
Зизу, билково е, на Хималая. Преди 20 години предишните ми котки се запушиха и тогавашния им доктор ни го препоръча. После дъщеря ми се сдоби с тази гадост (хронично) и при първи признаци пие и много я облекчава. Изключително рядко стига до антибиотици, които обикновено са първото нещо, което предписват при цистит. Писала съм, че след операцията и Рижко има такъв проблем. Веднага го усещаме, защото започва да пишка на канала в банята и да мирише много. Цистонът оправя нещата. Ефектът се вижда още на следващия ден. При Сиси поне е нещо ново и при правилно лечение ще мине.

# 208
Танче, моля, пиши ми как сте го давали преди за да имам инфо все пак ако се наложи Heart

# 209
Ще се оправят, жал ми е и за другото котенце, Бубето може да помогне с адекватни съвети, тя е почти ветеринар...

Общи условия

Активация на акаунт