Любители на Котки - Тема 150

• 28 650
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Лято!, като се сетя как се смя Джастев като ме видя да примижвам срещу Мая още ме напушва на смях. Значи чела съм аз из дебрите Интернетски, че, ако котето мига бавно насреща ви, означава, че ви казва "Обичам те!", това било котешката целувка или усмивка. С една дума любов голяма цари и можело и ние така да отвърнем на котешкото признание за обич, като бавно примижваме, все едно целуваме с очи и казваме: И аз те обичам! И един път гледам Мая след като вече съм прочела статията(тя често го прави, ама преди да се образовам по случая, де да знам, че ми се обяснява в любов), та гледам я аз, че ми мижа насреща и се мятам и аз да мижам и си мисля - това моето животно или ще се уплаши или ще си помисли, че съм мръднала. Да, ама аз мижам и тя мижа и по едно време Джастев вика какво мижаш срещу котката, викам казвам и на котешки, че я обичам. И той като прихна да се смее, та Мая не ме помисли за мръднала, но Джастев определено. Joy
И в допълнение показвам едно спящо космато кълбенце любов:

Пп Барби, стискам палци всичко да е наред с любимата ми Чумичка. Бързо да се възстанови и дано стане по кротка и обичлива. Flowers Four Leaf Clover Hug
Пп Танче, чудно е котачето. Дано има късмет и успеете да го задомите. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:33 от Джаста Праста

# 181
  • София

Той вече е звездичка. Като го видя на снимките все още си поплаквам, а измина половин година. Подхвърлен на улицата , със зарастнало накриво счупено краче, но отгледан от нас , дадохме му шанс за живот, а той на нас даде много любов.
Имам още две котанчета прибрани от улицата Мимо о Милюша. Това са  най добрите и послушни котета на света. Ще пусна и тяхни снимки .
Имам обаче въпрос , който ме тревожи много. От два дни Милюша се крие в харлупката , която е към катерушката. Вече е на 12 години и винаги е спяла в кревата ми допряна плътно до мен. Тревожи ме , че от два дни се храни малко и се крие или в харлупката или под завесите между дивана и стената . Збелязали ли сте подобно поведение и това трябва ли да ме тревожи?

# 182
  • София
Заведи я на лекар. Крият се, когато им е лошо.

# 183
  • София

Непременно ще отидеме утре на лекар. Ужасно съм притеснена.

# 184
Здравейте и от Маца 🙂

# 185
Джасте, гледах и аз при Галакси, че значело това , че ти казва котката “Обичам те!”. И взех да мижа и аз срещу Марсел. Мъжът ми като ме видя реагира по същия начин като Джастев 😂😂😂 много ми се подиграва 😁

# 186
И аз на моя му мижам, а той в отговор присвива подозрително клепки дали не му мисля нещо и отстъпва крачка назад.

# 187
  • София
Диагноза FIP. Спешно бяхме тази сутрин на вет. Рентгена показа , че белия дроб е пълен с течност. Изтеглиха течността , беше около 200 мл. Биха  2 инжекции , антибиотик и още нещо, което не запомних от ужас като чух диагнозата.
Изхода ми е ясен.
Нямам сили да преживея отново кошмара.

# 188
  • София
Диагноза FIP. Спешно бяхме тази сутрин на вет. Рентгена показа , че белия дроб е пълен с течност. Изтеглиха течността , беше около 200 мл. Биха  2 инжекции , антибиотик и още нещо, което не запомних от ужас като чух диагнозата.
Изхода ми е ясен.
Нямам сили да преживея отново кошмара.
Съжалявам за лошата диагноза! Sad

Не знам дали знаеш, но има експериментално китайско лекарство, което понякога помага, особено ако болестта е от "мокрия" тип. Но става въпрос за много скъпо лечение. Ако искаш разпитай bubalesa. Нейното коте не можа да се справи, но беше от другия тип. Но пък с мъжа ѝ знаят много за болестта и експерименталното лечение.

Къса ми се сърцето за рижавия сладур. Само да се спреш за малко до него и започва да се катери по дрехите, за да го гушнеш. И говори, говори ...

# 189
Последните постове ми заседнаха в гърлото..

# 190
Krater, много съжалявам за тази диагноза, направо ме стегна гърлото и се плаша колко м й ого котета се разболяват от това проклето нещо.

Аз също го правя това със мижането на очите и ми се струва, че работи. Мижаме ми двете с Лола всеки ден.

# 191
Съжалявам за диагнозата. Дано има късмет.

# 192
Добър ден, пиша ви относно проблем с моето коте което е на почти 4 месеца днес, без да искам съм забравил пауча при него на масата, и изглежда е яло от опаковката (на това мнение съм защото когато отидох имаше парчета в устата от опаковката и аз извадих 1-2, също дъното на пауча е разкъсан ) Опитах се да го накарам да повърне но не се получи, моля давайте съвети да го заведа ли на ветеринар или ще се оправи само( дадох му и прясно мляко да получи разтройство и да ги искара но не знам дали ще стане нещо).....

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 18:12 от georgi42432

# 193
Ще ги повърне или изака, не се притеснявай. Наглеждай го за всеки случай, просто да си знаеш кога ги е изхвърлило от организма. Моят, подуши ли найлон, е като надрусан - почва да го ближе и дъвче в транс. На няколко пъти му давам опаковка от бонбон, уж я държа - изсмуква я като спагет от пръстите ми, после я повръща. Размазва се от кеф с найлони.

# 194
  • София
Ще ги повърне или изака, не се притеснявай. Наглеждай го за всеки случай, просто да си знаеш кога ги е изхвърлило от организма. Моят, подуши ли найлон, е като надрусан - почва да го ближе и дъвче в транс. На няколко пъти му давам опаковка от бонбон, уж я държа - изсмуква я като спагет от пръстите ми, после я повръща. Размазва се от кеф с найлони.

В случая не е страшно, защото са малки късчета, но с найлоните шега не бива. В темата имаше коте, което оперираха по спешност. Беше се задръстило от погълната найлонова торбичка.

Общи условия

Активация на акаунт