Любители на Котки - Тема 150

• 28 489
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Между гори и планини

Ще спим! Може ли тая Доня Дафина да спре с тая светкавица?! 🤪

# 496
  • Варна
Бутиковият си, космат крак тука да показвам:

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 22:14 от Мира Иванова

# 497
  • Някъде там

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 21:54 от Не се сърди, човече

# 498
Какви красоти показвате! Още, още ...

Шарки, дай снимки, да се посмеем.

Аз моята ще я изхвърля, сърдита съм й. Имаме секция в хола. Най - горната й част е плот, върху него дървен цилиндър и още един плот който е покрив. При сглобяването не е закрепен хубаво.
Доскоро нямаше проблеми.
Снощи нещо се закроти. Отивам да я видя какво прави. Бутнала горната част и тя се килнала напред. Въздъхнах и я оставих.
Малко по - късно, вече заспивам, и се чува зверски трясък. Горната част от секцията е паднала на земята а покрай нея и рамка със снимки закачена на стената се е самоубила. Как точно го е направила не е ясно.

Тя си има любим вид играчка - пластмасовата лента на вино в кутия. Една има, пак изчезна. Моля, ако някой има и не му трябват, да ни ги подари.

Преди няколко дни така се случи че майка ми реши да пазарува в Лидл. Не ни е любим магазин. Там ходя за тяхната нова храна, сухата. Купих й пауч от новия вид. Не! Тя паучове и консерви яде по малко и с отвращение. Само суха и то Пурина Уан Пиле или лидълската. На Гурме Голд също се мръщи.

Майка ми мина 25 лв и й дадоха стики - някакво синьо. Няма такава радост, съща пластмасова лента. То не беше игра, гонене, размятане. Но и то изчезна.
И стикита прося, от София съм.

Огледалце, огледалце от стената ...

Извинявам се за обстановката но е такава.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 22:23 от Зуки Су

# 499
  • Страната на чудесата
Махнахме гипса на Демон, всимко изглеждаше нормално, но кожата е обелена, като охлузена, отдолу. Много стегнат е бил. Сега лапата е оточна, почти двойна. Не знам това нормално ли е...мажа кортикостероид и АБ и бавно се побърквам.

# 500
Не трябва да е оттекло.... Консултирай се със специалист.

# 501
  • Страната на чудесата
Не беше отекло преди час, махнахме гипса, счупените пръстчета са си ок. Другите две пръстета бях много стегнати, сега отекоха, като махнаха гипса. Здрави са костичките на тези, отеклите. Утре ще го водя сутринта. Милото животинче 😢

# 502
Посъветвайте ме, моля, какво да правя. като се прибрах днес видях, че някой е повръщал (само стомашни сокове), но нямаше как да знам кой от двамата. Към 18,20 Бени върна цялото ядене, което беше изял, аз обаче като видях какво е количеството реших, че е преял може би. За всеки случай скрих всичката храна и дадох само вода. Току-що ми избълва цялата вода на струя силна, без да се дави преди това. Няма кръв, косми или нещо друго, няма температура, мърка, спи, разхожда се. Та според вас да тичам ли на денонощен ветеринар? Изобщо няма близо до Слатина, аз не съм шофьор и се чудя.. може ли до утре да го изчакам? Как мислите?

# 503
Душичка, прочетох те в другата тема, моля те, пиши утре какво са ти казали.
Нори, притесни ме, възможно е да е от всичко, но чак водата...... Не знам какво да те посъветвам. Коремчето меко ли е? Не се крие, не е апатичен, ако го заиграеш, проявява ли интерес?
Нашият вчера повърна отново, наблюдавам го и утре и заминава.

# 504
Благодаря за отговорите! Има си и драскалка, обаче не я поглежда почти. Обича да си гони прежденото кълбо и най-вече да играе с нас и да ни "напада" от засада.
Норагами, мисля, че може да да изчакате до утре. Тамън ще видите как ще се развият нещата и ветеринаря ще е по-запознат.

# 505
  • София
Norаgami, не искам да те ангажирам с мнението си... просто ти отговарям аз какво бих направила (особено като живеем в гората сега... и съм пила чаша вино примерно, а иначе шофирам).
Бих дала на първо време таблетка активен въглен (имаш ли представа какво е яло котето), ако имаш и пробиотик да разтвориш във водата.
Добре е Хидратин алфа (ако имаш или ако можеш да купиш от аптеката) да му дадеш да не се обезводни (ако трябва насила с лъжичка или спринцовка или капкомер).И евентуално да го гушнеш и стоплиш котето през нощта.
Явно ще е неспокойна нощта ви.
Пиши утре, моля те.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 22:54 от AnyHr

# 506
Почти сигурна съм, че пак е ял нещо  - накъсан картон намерих, но и кабели яде, играчки също, до найлони няма достъп. Не го закачам, мърка до мене, разхожда се той по това време на деня не играе и не мога да кажа. Честно казано, не ми изглежда зле и се чудя спешно ли е или може да отидем сутринта при моите си лекари. В интернет пише, че като изхвърля съдържанието така наведнъж, може да е запушен и се притесних :/

# 507
  • Между гори и планини
Аз лично, ако има денонощен вет, бих отишла. Изгубих едно коте миналата година ужасно нелепо, все си мисля, че можеше да бъде спасена.... Гузна съвест, още не мога да я преживея!
Котето обезпаразитено ли е за вътрешни паразити? Преди време Памук се накъса да повръща, накрая само сокове и 4 дена сгушен до мен да спи. Мислех, че няма да го бъде, накрая повърна глисти и се светнах. Веднага лекарства и едно гелче за изтощени животни, че нямаше апетит. И го оправих.

# 508
Norаgami, не искам да те ангажирам с мнението си... просто ти отговарям аз какво бих направила (особено като живеем в гората сега... и съм пила чаша вино примерно, а иначе шофирам).
Бих дала а първо време таблетка активен въглен (имаш ли представа какво е яло котето), ако имаш и пробиотик да разтвориш във водата. И евентуално да гушнеш и стоплиш котето през нощта.
Явно ще е неспокойна нощта ви.
Пиши утре, моля те.
Благодаря ти, картон със сигурност е ял. Имам активен въглен, ако повърне пак ще дам, пробиотици нямам. Ади го е гушнал, не е топъл Бени, но ми се сториха хладни ушите му, но може и да си внушавам. Коремчето е нормално. Спят сега и двамата, но те почват да играят към 2 часа, ще чакам, ако се шашна ще хвана такси по-късно май

Обезпаразитен е и има апетит много, Доня Дафина, нещо механично си мисля, че е. Едва от два месеца е вкъщи и всичко дъвче, даже камъчетата за тоалетна, царевичните, ядеше.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 23:01 от noragami

# 509
  • Бургас
У дома се провежда анкета "Кое е най-слънчевото място в апартамента", а това е председателя на журито [/img]

Общи условия

Активация на акаунт