Любители на Котки - Тема 150

• 28 570
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде там
Да ви покажа само за 4 месеца при нас, каква разлика.

Комшийката си прави майтап с мен, че иска и нея са осиновя да я гледам така.😊

# 376
  • Стара Загора
Сега ще кажете, че угодия нямаме, ама... Вкъщи дружно си искаме старата Чума. Като ваденка ми е лепната. Мърка постоянно, търси да се гали, спи под завивката, гушка се. Най-страшният момент е като вляза в тоалетната. Голямо мяукане, голяма драма.
Ей тъй спим. Само не разбирам защо МП твърди, че му било тясно. Аз виждам място за ПОНЕ още една котка.

# 377
  • Между гори и планини

Само рижаво коте не съм имала... И сега се влюбих 🥰

# 378
  • София

Само рижаво коте не съм имала... И сега се влюбих 🥰
Само кажи и ще ти намерим! Wink

Страхотен Шаги! Heart

Барби, да видиш какво е! Simple Smile В момента Киро ми е увиснал в ръцете, а аз пиша с една ръка, като го "люлея" докато нацелвам буквите на клавиатурата под тялото му. Joy Богдана пък се е лепнала до д..то ми. Joy Рижко е над главата ми. Joy

# 379
daviz,виж това Simple Smile

Наистина е голяма промяната,сигурна ли си,че  е 5 месечен? Той беше с месец по-голям от моята шушка Simple Smile
Всички котаци са много хубави!

Попадна ми това http://fmplus.net/gallery/albums/album/smeshen-kato-mokra-kotka.fm+
Все още не съм къпала дребния,но взех шампоан.Ако успея,ще го снимам мокър.

Лека от нас!🌻

# 380
  • Някъде там
Лелее и моят ще става великан като този. 😊
Ред според хората които ми го дадоха е роден на 20 май. Ветеринара каза същото като го видя, гледа му зъбите, очите и структората на тялото.
Чак сега е взе да му се клати зъб, все още нищо не е сменил от бебешките. А нали на 4-6 месеца започват да ги сменят, поне така знам.Първата снимка е от когато го взехме. Беше още със сини очи.
Дори да е по голям няма да е на повече от 6 със сигурност и пак си е едър и за 6 месеца.

# 381
😊Този горе е само козина.При дългокосместите тя дава илюзорен обем.Май е и леко наднормен,де.
След 6 тия месец котаците не наднават така интензивно на тегло.Качват бързо до 6тия месец,след това по 150 гр месечно и осн.трупат мускулна маса. Няма как да растат до безкрай.Ще порастнат толкова,колкото им е заложено+малко,зависещо от храненето им.
Важното е да са здрави.
Има ли таблица с имунизациите,които трябва да им се правят.От 7 септември е с нас Зак,още не съм го регистрирала при вет тук,а не. мога да се ориентирам от паспорта му кога трябва да го водя. Ще го направя тия дни,де✌
Спомен с Фин имам днес.Ама тук е почти сух,имах и съвсем мокра снимка с него.Тук е на година почти.Роден беше на 25 декември.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 08:00 от red soul

# 382
Ох, момичета, така ме развеселихте с историите за вкусната Wink котешка храна. Joy Посмях се с глас. Joy
Разказвам аз на Джастев и той вика слагай, слагай и ти котешките  консерви в буркани, че кога ли ще измякам и аз пак да купиш такива. Joy

Барби, леле, Чумито става все по обичлива, въх, ще трябва да и сменяме името май. Представяш ли си колко са я тормозили тия хормони, милата. Hug

Момичета, дайте съвет. Купувам на Мая два вида гранули с трева и против космени топки. Отделно храната от ДМ и тя е против космени топки. От другите гранули и взимам Брит с агнешко. Та питането ми е, тия с трева и против топки всеки ден ли се дават, като пълноценна храна ли са си, само, че с добавка или трябва да ги давам да речем веднъж в седмицата. Не мога да се ориентирам нещо. Вчера в зоомагазина човека ми казва - тия против косми ги давай през седмица, че остъргват стомахчето, а предния път ми беше казал, че са си храна като храна, само, че с добавка и се дават, както другата храна. На тая от ДМ също не пише, че е нещо специална и да се дава различно от друга храна. Вие какво мислите. Откак давам храна с трева, Мая повръща много по рядко и топките са много по малки, но не искам да объркам нещо. И пак да питам, ако давам такава храна против топки, трябва ли да давам и малц или са взаимнозаменими. Моля ви, включете се с мнение или съвет.

# 383
  • София
Божеее, и аз съм от пресипващите котешката консерва в буркан.

# 384
Айде честито. Joy
Джасте, много видове гранули даваш, ако оставиш основен вид, а другото замениш с лакомства предотвратяващи тези проблеми + малцова паста?
Не мога да се изкажа компетентно относно този въпрос.

# 385
  • Sofia
Аз ги храня моите с Уринари, че Суза ми направи камък в уретрата и имаше и цистит и сега Мъро яде, каквото и тя. Доста време бяха само на Уринари: първо лечебна, после профилактична, Близо две години. От лятото давам и консерва вечер. Тя не е уринари. Че доста се проскубаха с тази уринари. Изтъня им косъма и Мъро му беше изтъняла и опашката в основата.

# 386
  • София
Изчетох всичко, че в последно време не смогвам.

krater, много съжалявам за загубата ти Sad

Доня Дафина, чудно е царството ви. Всички са прекрасни!

Таня, моля се повече никой в семейството ми да не среща котка в нужда. Трудно се подминават. Браво на вас!

Yellow girl, дано намерите семейство на рожото коте! Аз не успях за малката Кайли. Остана вкъщи. Все повече се влюбваме в нея. Много гушлива е и все търси хора, макар че хленчи непрекъснато и е доста нахална Simple Smile Може би защото е по-изолирана, че големият ми котак иска да я хапе. Не е чак много зъл, но в своята половина на апартамента доста я преследва. Като е на гости в нейната, нещата са различни. Не губя надежда, че ще свикнат, но е досадно само да пазим, да държим дребното, да заключваме всяка врата.
Купих Beaphar CatComfort® - някакви успокояващи феромони. Чакам да пристигнат и ще видим има ли ефект.

Споменавате пак ваксините. Мнението ми е като на bubalesa. Нашият ветеринар каза, че може и без или да е Purevax. Случват се гадости след тях със сигурност. Гледам една ветеринарна група във ФБ и там често има питания след "случки". Като при хората, всъщност. Никого не ангажирам с мнението си.

# 387
  • на брега на морето
От ДМ купих месни пръчици против космени топки (2.99) - раздрискаха ми котките.

# 388
  • София
Аз ги храня моите с Уринари, че Суза ми направи камък в уретрата и имаше и цистит и сега Мъро яде, каквото и тя. Доста време бяха само на Уринари: първо лечебна, после профилактична, Близо две години. От лятото давам и консерва вечер. Тя не е уринари. Че доста се проскубаха с тази уринари. Изтъня им косъма и Мъро му беше изтъняла и опашката в основата.
На времето Мацо и Мъро се бяха запушили от суха храна. По препоръка на тогавашния вет минаха изцяло на мокра храна. Все пак понякога се налагаше да използвам суха и за целта купувах на своя глава профилактична уринари, заради някогашния проблем. Когато Мъро се разболя, се наложи да потърся нов ветеринар, защото старият вече не работеше. Като разбра, че давам Уринари ми се скара. Каза, че без нужда не се дава, защото натоварвала бъбреците. Все пак после разбра, че става въпрос за 1 кг на година, а не ежедневно хранене. Wink Може би е добре да разпиташ твоя ветеринар какво мисли по въпроса.

# 389
  • на брега на морето
От ДМ купих месни пръчици против космени топки (2.99) - раздрискаха ми котките.
Да дойде някой и да ме оскубе - не било от уринарния тракт при Рафаела, Нала днес изака същото. Подведох докторката без да искам. Сигурно е вирус. Така ме гризе  съвестта, място не си намирам. Поне направихме някои изследвания, добре, че са в норма. Да им сваря днес ориз мисля, вече си представям борбите.
И Нала не иска малцовата паста от ДМ.

Общи условия

Активация на акаунт