Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 183
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
ФФ, ще поръчам и пробвам пастата за зъби, която препоръча. Благодаря! Подобни съставки ги има и в други пасти за зъби, но колко действат там, е отделен въпрос. Ще заложа на "Apacare" и ще видим.

За "Listerine" обаче не съм съгласен, че води до пожълтяване на зъбите. Избелва ги. И не всичките им модели съдържат алкохол.

За дъвките непосредствено след ядене погледни какво бях писал по-горе. Имат лошия навик да бутат остатъците от храната под венците и особено между дъвкателните зъби в труднодостъпните места, затова е желателно да имаш подходяща течност (в краен случай вода) под ръка, с която да жабуриш малко и да ги отмиеш възможно най-много, преди да сложиш дъвка в устата.

За споделянето на опит и знание си много прав. Ако пък на някои им пречи това да четат споделен опит и да научават нови неща, просто може да не се обаждат излишно и вместо това смирено да пропуснат дадена тема или част от мненията в нея, щом това им влияе чак толкова зле на разклатената нервна система. Неслучайно Джордж Бърнард Шоу е казал "Никога не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!". Аз съм твърдо "За" това да се споделя опит, особено когато касае важни неща. По-добре някой да бъде запомнен със споделяне на опит и спазване на добрия тон, отколкото с редовно заяждане и подмятане.

Парите са нещо преходно и е хубаво човек да ги има в достатъчни количества (колкото да не се лишава от основни работи в ежедневието си, не чак толкова за излишен тежък лукс), но аз харесвам една тяхна много добра характеристика: лесно изкарват наяве кой доколко го бива като Човек с главна буква.

# 451
  • София
офф, честно, защо не си отворите тема за зъбите и водите за зъби?

# 452
  • Пловдив
Да не подминаваме факта, че парите влияят много силно на някои хора и по отношението им след ѝмането на пари си личи доколко са Човеци. Има доста примери от истинския живот на хора, които до един момент са били уж свестни, скромни и приятелски настроени, но в следващия миг се сдобиват с някаква по-значима сума пари и стават коренно различни (в лошия смисъл) и познатите им вече не могат да ги познаят.

# 453
  • София
ФФ, няма нужда да си съгласен, защото това са моите критерии. Човек дори чорапи да си купува, пак има някакви неща, на които държи, нищо че тези неща за друг не са важни. Нали аз имам връзка с този мъж, а не някоя друга или ти? В днешно време дипломата е базово ниво, не е някакво свръхпостижение, пък да е гуру на каквото си иска. На теб какво ти е дало образованието - толкова, колкото си успял да вземеш от престоя си над учебниците и в университета. Дори и при айтитата дипломата е по-скоро по подразбиране, старите кучета вече не са чисти занаятчии, все са завършили едно МЕИ/ТУ, виж им сивитата.  Ти също имаш някакви свои критерии за жените, защото такива жени те привличат.

# 454
  • Пловдив
Скрит текст:
ФФ, няма нужда да си съгласен, защото това са моите критерии. Човек дори чорапи да си купува, пак има някакви неща, на които държи, нищо че тези неща за друг не са важни. Нали аз имам връзка с този мъж, а не някоя друга или ти? В днешно време дипломата е базово ниво, не е някакво свръхпостижение, пък да е гуру на каквото си иска. На теб какво ти е дало образованието - толкова, колкото си успял да вземеш от престоя си над учебниците и в университета. Ти също имаш някакви свои критерии за жените, защото такива жени те привличат.
Не е толкова важно кой какви мъже или жени харесва, а доколко е развил себе си, за да може да привлече желаните от него жени или мъже. Всеки човек, независимо жена или мъж, следва да изисква преди всичко от себе си, защото когато се постарае да бъде на ниво, ще може да има и какво да предложи на пазара на любовта. Някои може и привидно да се правят на някакви, но истината рано или късно лъсва. Както и при разказа на авторката на темата.
 Същото важи и за работата - мнозина искат да са началници, но повечето не са се постарали да го заслужат.

# 455
  • София
Колко да се развие, нали обитават един и същ социален, професионален и т.н. кръг. Както се казва в една реклама - някои неща е по-добре да ги имаш. Така е с образованието. За началниците - всеки може да бъде такъв - достатъчно е да е предприемач и да има поне един работник. Зависи и от бранша, в който работи. В много случаи добрите професионалисти не стават за началници, защото си остават експерти в своята експертна свефа, някак не успяват да минат на мислене да организират работата на други хора в корпоративна структура или да са едновременно предприемачи и мениджъри. Някои професии и рядко позволяват управленско издигане - за лекарите е много трудно да станат главни лекари или завеждащи отделение или да направят клиника с хора, които да работят за тях.

# 456
И да не е специално изискване, по естествен път се събират умни с умни и тъпи с тъпи, защото умен с тъп няма за какво да си говори, нито ще могат да се смеят заедно, нито ще обичат едни и същи неща. То ще е мъка и за двамата. Отделно, че умните жени на генетично ниво странят от тъпи мъже, защото се ужасяват, че може поколението да излезе тъпо.

# 457
Този тип пасти, гелове и прочие се водят реминерализиращи. Аз ползвам и реминерализиращата паста за миене на Лакалут, освен Apacare. По-важна е техниката на четкане, не толкова самият препарат.

# 458
  • София
Дам, по някакъв начин има разпознаване дори с поглед.
Още преди всякакви разговори.

# 459
Няма, Тангра, спрял съм, един пост само. Simple Smile
Не смятам и аз, че това е акцентът, или че би трябвало да е на темата.
Въпреки че фалшивото богатство аз мога да го разглеждам в много направления, но знаем, че "поантата" на темата са парите и материалното. Което също може да се разглежда и анализира с въпроси как, посредством какво, колко, защо и т.н.
Само да кажа на Жребчо, чудесен пост, браво.
Скрит текст:
Да, не съм те прочел, много мнения имаше и страници, попрехвърлих одеве.
Така е за хранителните остатъци и междузъбното пространство.
Моят навик е плакнене с вода и много внимателно с клечка за зъби преди дъвката, което не е най-хубавото нещо, но се "дзверя" пред огледалото вкъщи, или в офиса, внимавам с клечката, знаят ми "странностите", и всичко точно. Sweat Smile
А миенето и търкането с четка не го правя веднага, също изплаквам първо, и чакам поне 10-15 мин., за да се неутрализира киселинността в устата.
С това приключвам темата за зъбите.

# 460
  • София
Така е, става с един поглед - буквално около 100-150 милисекунди. Точно за толкова вече зная каква ще е съдбата на мъжа срещу мен. Simple Smile

# 461
  • Пловдив
Това с погледа важи при доста мъже. Те знаят коя е най-умната жена, към която да се насочат, още като погледнат колко е голямо деколтето ѝ. Това е в кръга на шегата, разбира се! Smiley Само дето много мъже именно по това подбират - както и много жени подбират мъжете според разни финикийски "качества".

Преди няколко часа си бъбрихме с една мацка, с която движихме известно време през лятото и ме попита колко време ми е било необходимо тогава, за да я харесам и да реша, че бихме могли да имаме нещо общо като двойка. Отговорих ѝ "Около половин секунда - още като видях цялостния ти силует, без да се взирам в подробности". Satisfied
 Andariel обаче е по-бърза от мен - тя чак в милисекунди отброява времето за харесване и съдбосване.

# 462
  • София
Зная ги наизуст милисекундите, защото съм ги учила - единично мигване/фиксиране на погледа върху нещо е между 150 и 300 милисекунди. Сакадите (прескачането на погледа неволно от точката на фиксиране) е по-малко от 100 милисекунди. Виждаме само при фиксация, а при сакади нищо не виждаме, но не го усещаме, защото зрителната система се адаптира.

Ми, така, де, за милисекунди и после виждаш какви деца сте сътворили. Simple Smile

# 463
  • Пловдив
Е, при мъже е малко по-бавно, защото ни трябва повече време после и да преценим дали лицето без грим ще е твърде различно от това, което виждаме с грим при пръв поглед; както и дали съдържанието в сутиена е стегнато или недотам стегнато. А често това не става така бързо или точно като преценка, защото пустите модели и подплънки са твърде умело замислени да лъжат мъжкото око. Smiley Хитринките не са само при това дали някой разполага с пари или не, ами и по отношение на външността.

# 464
  • София
Сексапилът е в погледа - със или без грим. Сигурно затова казват, че очите са прозорец към душата.

Общи условия

Активация на акаунт