Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 032
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 585
То и аз моята не съм я показала, ама факт - ако не бях учила, нямаше да съм работила доста време на няколко места, които уж не искат дипломи, ама не става първият Асан за тях.

# 586
Моята професия не може да се упражнява без диплома, а ай ти ги наемат и без такава. Познато момиче ще се омъжва за ай ти с 5000+ заплата, без висше образование. Аз имам две висши, но за такава заплата мога само да мечтая на този етап от живота. Младежът е на 25 г.
Темата е много забавна. Гал от моята порода си / имам предвид поста за сливата, пачата и т.н/. Разбирам те напълно и като жена и като човешко същество, но това е маркета на мъже в днешно време.

# 587
това е маркета на мъже в днешно време
Аз затова казах, че не следвам Кобилкина, защото за нея цел в живота на жената е да намери мъж. В моя живот става дума за сродна душа, спътник, а не пишконосец, с когото се засичаме, премерваме си 'успехите', поставяме оценка и отиваме в обредния дом. Схематична съм, материалист и сексист, ама чак толкова не съм. Иначе й разбирам и харесвам повечето от принципните постановки, но крайната цел мен лично ме отблъсква.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 22:37 от Анонимен

# 588
Невена, аз имам малко травма на тема брак и деца, но все си мисля, че не бих рискувала с чужденец. Мен издръжката и живот на домакиня не ме влече. Аз съм кариеристка.

Подкрепям това, което писа Невена, включително и за двата града - Лондон и Женева. Не че са ни лоши мъжете, но масово липсва финес. А за домакинстването, не е задължително. Ако искаш ще си работиш.

# 589
  • Пловдив
Ако имах диплома по моята специалност, щях да мога да упражнявам работата си като свободнопрактикуващ без създаване на ЕООД. Но тъй като нямам диплома, а единствено отлични знания като самоук, основаването на фирма бе задължително, а оттам и някои по-големи разходи.
 Ако обаче бях учил по съответната специалност в университет и следвал чужди напътствия на преподаватели (със съмнителни знания и незнайно колко правилни виждания за формообразуването - иначе нямаше да са преподаватели, а щяха да работят в съответните фирми), едно, че нямаше да ме научат и на 1/3 от това, което научих сам, чрез използване на ума и развивайки дарбата си от най-ранна възраст; и второ, освен чудовищно скъпите такси, щеше да ми се наложи след завършване да чиракувам безплатно в някакви фирмички още 2-5 години, преди да ми предложат работа някъде на незавидна длъжност, с надеждата след Х или ХХ години да се изкача по стълбицата и да ме цанят за малко по-отговорна длъжност, която едва ли щеше да ме удовлетворява, дори и с по-висок доход. Това е, защото за творческите хора нещата не се изчерпват само с пари, а им е не по-малко важно и да обичат да вършат работата си и тя да ги предизвиква да дават още повече от себе си, защото е увлекателна за тях.

# 590

Ами нищо не означават.
Въобще 2020 никой не ги цени тези дипломи, и много хора изкарват много големи пари без такива.

Интелигентността също не зависи от наличието на дипломи между другото.

Аз имам де, досега не ми е потрябвала за нещо.

Бих искала да възразя. Ученето в университет ти дава среда, с която да се мериш, приятели за цял живот, контакти, учи те на умения като усърдие, четене, търсене.

Мен лично на няколко работи са ми казвали, че са ме наели само заради това, къде съм учила. Всеки може да си е природно интелигентен, но за разлика от България, да стигнеш до диплома не е лесно.

# 591
  • Пловдив
Забравяте и нещо много съществено за следването в университет. Simple Smile Голяма част от тук пишещите жени и някои мъже са семейни сега, именно защото там са намерили студентската си любов. Университетите са и вид среда на общуване, купонясване, свалки и нови запознанства с хора, които иначе човек не би срещнал в ежедневието си.
 Нощувал съм в стаите на някои познати и приятели студенти от ТУ-София и в Пловдив, но не останах много очарован от това как доста от техните състуденти и състудентки бяха пияни като кирки и нощният живот там ври и кипи на пълни обороти. Лошо впечатление ми направиха думите "Батенце, за 50 кинта можеш да имаш почти всяка тук. Само кажи и ще я уредим". Въпреки това, не мога да отрека, че едно такова струпване на съвсем различни по нрав и ум хора от двата пола си има и своите положителни страни.

# 592
Първо, слагам маска, така конюнктурно. MaskSweat Smile

Совице, цялата, ако си в бяло, това може да е добро начало. Joy
Искаш ли една тайна да ти издам?
Знаеш ли плюсчетата защо са ти ги дали?
Първо, това са едни и същи потребителки, но по-важното - защото тръпнат в очакване за "двубоя" ни, и са "сигурни", че нещо ще ти отговоря, подготвили са трапезата и сложили пуканките.
Oткъде тази "сигурност" и "убеденост"? Колко си убедена само, в кое?
Ама знаеш ли колко не ме изненадва отговорът ти и колко ми е познат. Mr. Green
Нищо, rookie си, простено ти е.
E, сега, задникът е важен, иска ли питане.
Поне това, ако не може да предложи една жена, и то хубав, поддържан, каква жена е? Rolling Eyes
Совице, с доста потребители списвам тук от години, на тях им казвам, не на теб.
Да ти кажа много се забавлявам, не знам за теб.
Не се стягай, шегувам се.

Не знам, аз продължавам да съм на мнение, че житейският опит и това през годините покрай какви хора си бил, с какви, контакти, там да се буташ, трупаш ноу-хау, е много по-важно и ценно за бъдещи бизнес успехи, като цяло, отколкото тапийки. Много примери има за хора именно след 40, че и по-късно "довършващи", или изкарващи някаква MBA, или друго за себе си, а не че това ще определи бъдещето им, те вече си имат бизнеси.
Не споря, че образованието не е важно, нормален път е това, но все пак.
Даже има схващания и доста места вече коментират ирелевантността на академичното образование в стария му вид. Към дипломки по-скоро обслужващ персонал се стреми.
Всеки случай бизнесмен не се става само с тапийка.
Имам една позната, да кажем около 55 годишна е, с какво ли не се е занимавала през годините, минала, хванала всички промени и "строеве" - комунизъм, "преврата" 1989 г., мутренските години, рекета, девалвацията 1999 г., сега е мега успешна със собствен бизнес, със средно-специално за протокола, но цял живот е била покрай майка си - финансист, счети, бивша нападжийка, с яко контакти. Намери инвеститори жената, умна много, сама си създаде и реализира бизнес плана от-до, и успя да се пребори със "статуквото" за парче от пая. Ако си мислите, че нещата се случва е така просто, само с желание, тапии, или късмет, не, не се.

Уиш, следя един изцяло мъжки форум.
Там знаеш ли как се решават спорове?
С вадене на фишове и отчети. Smiley
Та, може така да решите спора с Анди. Wink

Кристина, какъв е маркетът на мъже? Rolling Eyes
Много ясно, че право, без да си юрист не може да практикуваш.
Няма кой да спори тук, както и лекар, това не го коментирам.
Но ще ти издам една тайна.
Като управител на фирма, можеш да представляваш фирмата си, да си пишеш молби, подготвяш, входираш всичко ти, само за някои случаи си взимаш адвокат да те "представлява".
IT е много широко понятие, Кристина. Не всички са "на заплата" code monkeys.
Много развиват онлайн магазини, консултации дават, "предприемачи" го раздават, а доходът им е от различни финансови потоци.

Елфичка, не знам какво е "финес" за теб, но в теб специално не виждам, без да се сърдиш.
Не коментираме за средата, и приятелите, вследствие унито, което е ясно, а за "пътя към бленуваното богатство".

# 593
Аз в университета нищо не научих, но работех през цялото време и просто взех диплома. Сега се самообучавам като Жребеца.
Ако обаче сега стартирах живота, щях да уча медицина, дори и в Тракийския университет да е. Има много възможности за работа с такава диплома.

# 594
Дори дипломата сама по себе си да е обезценена и да се появяват професии, които могат да се практикуват и без обучение в уни, образованието е винаги ценност, освен това е и привилегия. И точно колко е важно и ценно образованието за нас си личи по това какви усилия полагаме и колко ресурси влагаме, за да учат децата ни в езиковите и математическите гимназии, а не ги оставяме в трийсе и някое, щото то в 21 век може и само с курсчета да добиеш компетентност. Хайде, на когото му стига само природната интелигентност, да си остави детето без подготовка в седми клас, на него ще повярвам, че дипломата не му е важна. Не че изключвам възможността някой хитър и находчив селяк с амбиции да се превърне в Борис Морев на 21 век, ама ще е един на милиони, повечето необразовани и надоучили ще си останат с недоволството от живота, системата и вечното безпаричие.

# 595
  • София
Жребче, навремето вихрехме невероятни купони, сигурно бихме те възмутили от дъното на душата ти, а у мен тези спомени предизвикват усмивка със закачка и леко изчервяване. Има една приказка за онова състояние на студентството и сегашното състояние на почтени родители - някои пораснахме, а други продължиха да пият. И това по времето, когато Студентски град беше денонощен купон по общежитията, а заведения нямаше.
Преди години срещнах едно описание на социални психолози за американските студенти и тяхното купонясване през ваканциите - оцеляване в силно наситена сексуална среда. Това е, хормони хвърчат и риба в морето колкото щеш.

# 596
Аз бих заложила на фармация или ветеринарна медицина, но ако може друг да ми ги плати Simple Smile
Райна, подготовката с курсове за намколкостотин лева за гимназия и ВУЗ не знам защо е. Аз не съм имала нужда от такава. Ако съм се дънила на изпит, то е било от мързел. Като почнат да ми говорят как се влизало с връзки, как се плащало на изпити, пък те връзки нямали и били честни, ми иде да взема една сопа... Не, мойто дете, не си без връзки и честен, а просто мързелив и тъп.

# 597
Моето дете е 7 клас и го записах на курс, най-вече заради формата на изпита. При нас едно време беше съвсем друго. Курс т не е евтин, но ако не е курсът тия пари ще ги дам за екскурзия, така че не ме е яд. Поне давам най-доброто от себе си като родител. Аз бих искала в мен да е инвестирано толкова време и пари, колкото аз давам по моите деца.

# 598
  • София
Елфичке, в днешно време всеки учи в университет. Каква среда ти дава, какви контакти? Въобще за българските университети ли говорим или? Приятелите са си приятели, ама не влизат в темата, която аз коментирам.

Аз лично на интервю за работа съм била на 20 за последно, следващата ми я предложиха без да се интересуват от това какви дипломи имам.

Не ме разбирайте погрешно, аз съм за човек да учи, но ми е много смешно и тесногръдо да се твърди, че интелигентността и дипломите вървят ръка за ръка.

# 599
  • София
Галинор, ако все още не си стигнала до етапа "дете-петокласник-бъдещ-седмокласник", няма как да разбереш. Като дойде моментът те ти стане ясно.

Интелигентността помага за дипломата, защото се иска учене на голям обем материал за кратко време.  Човек с интелект на долната граница на нормата едва ще изкласи някакво училище, а за университет дори не говорим. Само като пример го казвам, а нататък можеш да си направиш изводите.

Общи условия

Активация на акаунт