Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 037
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 750
За времената не мога да кажа /времето е едно абстрактно илюзорно понятие/, но хората и основните житейски ситуации не са се особено променили в същността си.
Най-много да се е променило някое модно схващане, но модата си е по повърхността.

# 751
За твоето време не знам, аз пиша в сегашно.

Младостта винаги е безкомпромисна и категорична Simple Smile Всичко знаят и всичко искат сега и веднага.

# 752

понякога, за известно време не могат - инфаркти, инсулти, счупвания... Искат си грижи, а и стават бая проклети. Ми малшанс, ама човек си има дълг в края на краищата.
Не бъркай нуждата на близък от грижите на когото и да било от двамата - твоите, или на мъжа ти, със съзнателния и удобен избор да си натискаш парцалите при здравата ти мама. Естествено е всеки да се погрижи за родителите си в случай на болест, или затруднения някакви. Не е нормално на 40 да живееш с майка си, защото просто така ти е по-удобничко, а като се намери някоя овца да ти върже, тя да се превърне в другата ти майка.

# 753
Тази още е с хорни хормоните. След година да дойде пак да се изкаже.

# 754
Един мъж няма ли желание за секс с жена си, я кара да се чувства грозна и нещастна.  Така че това си е от значение, при мъжа физиологично, при жената емоционално.
Мъжът ми ако не иска да прави секс с мен, ще се травмирам. Аз съм си кифленски характер и това ми е важно.

# 755
  • France

Младостта винаги е безкомпромисна и категорична Simple Smile Всичко знаят и всичко искат сега и веднага.
Така е. Че някои и го постигат, гадовете му с гадове Joy

# 756
Един мъж няма ли желание за секс с жена си, я кара да се чувства грозна и нещастна. 

И обратно Grinning

Т.е. ако жената е грозна и нещастна (и като последствие мрънкалива, свадлива и досадна) мъжът няма желание за секс с нея Wink

В брака невинни обикновено няма и вината за провала е и на двамата.

# 757
Така е. Че някои и го постигат, гадовете му с гадове Joy
[/quote]

Сериозно? Никога не би ми и хрумнало даже. С очите си да видя, няма да повярвам.

# 758
  • София
В смисъл, ако сега си на 20 и се зажениш, ли как?

Аз си мислех, че обсъждаме 40+.

Които баш през 90те са били около 20те.

Или обсъждате мъже за дъщерите си?

Или обсъждате дама 40+ и мъж на 23, който все още живее при майка си, че ще го отречете като инфантилен.
Изобщо, трудно проследявам теоретичните варианти в темата. А не е, да не съм схватлив.
Simple Smile

# 759
  • Обран бостан ;)
Изобщо, трудно проследявам теоретичните варианти в темата. А не е, да не съм схватлив.
Simple Smile

Представяш си, че всички са омъжени за мачовци и изглеждат като танцьорките от клипа на Псай "Мадо фадо джент'лмен" и готово. Trollface

# 760
Тангра, всеки си говори от неговата камбанария. Аз с млади хора под 35 г. не общувам. Около мен са само дъртаняни 40-50+ годишни. Синът ми е още малък, за да обсъждам неговото виждане за живота. Той твърди, че жените са тъпи и златотърсачки, обича и иска само мотори. Как да генерализирам при това положение.

# 761
  • France
Защо да обсъждаме тези на по 40 +. Би трябвало да знаят кое и как. И да могат да сортират мъжете. Говорим си за НЕбракуваните.

# 762
Животът с родители след определена възраст, освен ако не е в период на голяма криза или болест, е универсално възприет по света като белег за неуспешно съзряване и реализация в живота.

На Балканите все още се намират хора да определят това като предразсъдък, макар горното съждение да си има здрави емоционални и икономически обосновки.

И да - може да има чудесни хора, които доста след пълнолетие живеят с родителите си, но те са огромни житейски изключения. За добро или лошо, повечето хора се числят към правилата, а не към изключенията.

# 763
Нито всеки, живеещ с родителите си, възрастен човек е мухльо или кифла /защо само мъжете се спрягат тук, аз така и не разбрах/, нито всеки живеещ сам е свръх самостоятелен житейски талант.
Ами има хора,  които не обичат да живеят сами и са счели, че се чувстват по-добре в компанията на родители, отколкото като кукувици на квартира или в собствено жилище. Всички сме наясно, че далеч не всеки възрастен човек живее с партньор по различни причини.
Далеч не всеки родител е обсебващ фелдфебел, който прави от децата си при това положение послушни редници.
Като всяко обобщение и направено едно такова е повърхностно, невярно и незряло.
И това го пиша като човек, който от 17 годишен живее извън дома на родителите си. Със съпруг, който е напуснал родителския дом на 14. Въпреки това мирогледът и житейският ми опит от много години са ме научили, че обобщенията на обща нога са просто едни повърхностни предразсъдъци, които си позволяват вече посочих основно кои типажи. И че моето положение и разбиране за света не е някаква обща житейска норма.
Апропо - предразсъдъкът се счита от психологията като вид грешка в когнитивното мислене. Която е препоръчително да се разпознава своевременно и да се избягва. Понеже носи, както вече споменах, вреди.

Цитат
Животът с родители след определена възраст, освен ако не е в период на голяма криза или болест, е универсално възприет по света като белег за неуспешно съзряване и реализация в живота.
Нещо такова имам предвид, когато говоря за лични схващания и твърдения, с претенции за житейски закони.

Цитат
На Балканите все още се намират хора да определят това като предразсъдък, макар горното съждение да си има здрави емоционални и икономически обосновки.

Не ви знам кои са ви "Балканите", но тенденцията е обща и световна. И е добре дори когато човек се опитва да облече личните си виждания в дрехите на общовалидно правило, първо да се запознае поне със статистиките, които са нещо доста по-обективно от неговото си лично убеждение по разни философско-житейски въпроси.

Примерно:
https://www.dw.com/bg/%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5 … %D0%B0/a-54911814

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/201165-pochti-50-ot-mladite- … t-s-roditelite-si

"Домакинствата, в които живеят няколко поколения стават все по-разпространени, като по този начин повече деца растат, заобиколени от различни поколения." - САЩ
https://www.bgonair.bg/a/4-world/183539-predstavata-za-traditsio … menya-dramatichno

Само в Европа дори българите не са на опашката. Италия не е "балканска държава" и изпреварва, наред със Словакия и Хърватия българите по този показател.
В Щатите и Канада също се бележи увеличаване на процента на хора, които предпочитат да живеят с родителите си. Не знам при тях кои са "Балканите".
https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B … %D0%B0/a-15533718
В Япония напускането на родителския дом често е "до сватбата".
Вярно, че и там планини има, но едва ли се има предвид Япония.
Laughing
https://jenite.bg/%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8/%D0 … 597_i.575629.html

Горното го давам като типичен пример за това, до какви грешки стигат на практика предразсъдъците.
Много фактори формират житейското решение за това, къде и с кого ще живее някой.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 14:55 от Judy

# 764
  • France

Ами има хора,  които не обичат да живеят сами и са счели, че се чувстват по-добре в компанията на родители, отколкото като кукувици на квартира или в собствено жилище. 
Точно за това говоря и аз. Да умееш да живееш сам е качество, за мен е дори признак на зрялост. Да живееш в детската е лесния вариант. Само, че аз, като човек, който рядко е избирал по-лесното и винаги е бягал от спускането по течението, не бих могла да меля брашно с такъв.

Общи условия

Активация на акаунт